Biri seni kaçırdıysa o bırakana kadar rolünü yapman gerek obayana.
Bu mantıkla bakacak olursak 120 dakika limitinin ortadan kaldırılması gerekiyor. Sonuçta rol süreklilik getirir, sürekli devam eder. Birisi seni kaçırdıysa sonsuza kadar elinde tutabilir ama farkındaysan bu bir oyun. Her ne kadar RolePlay realistik bir bakış açısı gerektirse bile sen bir oyun oynuyorsun. IC olarak düşman olsan bile birini 120 dakika boyunca elde tutmak saçma. Kaçırdığın adama 60 dakika boyunca yapabileceğin her şeyi yaparsın zaten bu rolün gidişatına bağlı bir şey. İllegallerin polis çağırması politikalar gereği yasak yani kaçırlan adam için polis çağrılamıyor çevresi çağıramıyor, yerini bulursan mg oluyor yani 120 dakika boyunca kaçırılan adamın politikalar gereği kurtulmasına imkan yok. 120 dakika boyunca kaçırılma rolünün devam etmesi açıkçası saçma. Ya illegallerin bazı olaylar için polis çağırabilsin, ya telefondan gps yeri bulunsun ya da kaçırılma süresi kısıtlansın. Role girmezsen konuşmazsan Refuse-RP, adamların dediklerini yapmasan, ters bir şeyler söylesen Fear-RP. Politikalar gereği kurtulmasına imkan yok o rolü 120 dakika boyunca her şeyine kadar yapmak zorunda. Empati kurmayı deneyin kim 120 dakika boyunca kaçırılma rolü yapmak ister? Tamam kaçıran kişiler için bu eğlenceli olabilir ve zaten kaçırılmasın demiyorum fakat 120 dakika boyunca bir insanı kaçırıp role zorlamak ne kadar mantıklı? Kaçırılan adam kim olursa olsun bu rolden sıkılır. Empati kurmuyorsunuz, yaşamadan konuşması kolay aslında. Ben bunu yaşadığım için açıyorum zaten eminim benimle aynı fikirde olan insanlar vardır. Rolü uzatmaya ve abartmaya gerek yok, oyun bu sonuçta. İnsanları sıkmaya gerek yok. Kaçırılıp 120 dakika boyunca bu rollerle uğraşan insanlar bu durumu iyi şekilde anlar diye düşünüyorum. Açıkçası RolePlay oynadığım sürce boyunca kimseyi kaçırıp saçma roller çevirmedim veya onu saatlerce elimde tutmadım. Rolümü yaptım, uyarımı yapıp geçtiğim oldu, dinlemediği için kafasına sıktığım oldu, küfür edip tehdit ettiğim oldu ama yarım saat içinde bitti rol çünkü uzatmanın anlamı yok.