Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Toplu AR&GE düşüncesi

Başlatan CiosLine, 28 Aralık 2021, 13:49:51
Okunma sayısı 3120 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı CiosLine

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 06 Mart 2025, 22:58
Toplam oynama: 1060 gün, 0 saat
Birlik: **** *era
Son giriş: 29 Ağustos 2024, 23:33
Toplam oynama: 36 gün, 20 saat
Birlik: (Yok)
Son giriş: 12 Nisan 2024, 17:40
Toplam oynama: 1 gün, 15 saat
Son giriş: 06 Mart 2025, 22:59
Toplam oynama: 6 gün, 15 saat
Toplu AR&GE düşüncesi
« : 28 Aralık 2021, 13:49:51 »
Legaller için Hood
Sunucuda şuanda sadece illegaller için hood sistemi bulunuyor. Zaten hood o bölgeye sahip olduğunu belirten bir şey, illegal dışında kimde olacak diyen kişiler için bu durumu şöyle açıklamak istiyorum:
Legaller için o bölgede olduklarını belirten, hood gibi ama fear-rp ya da herhangi bir şeyi yaptırmayı gerektirmeyen ve
o bölgeye girdiği zaman sol tarafta "Bu bölgede xxx bulunuyor" tarzında bir yazının yazacağı bir sistemin gelmesi hem insanları legal birliğe teşvik eder hemde birlikler için gelen şöhret puanının sadece illegaller için değil tüm birlikler için kullanımını rahatlıkla sağlayabilir. Legal birlik olarak şöhret puanı kazanamıyoruz ve orada "Yok" yazıyor. Böyle bir şey gelmese bile o yazının kalkması daha mantıklı olur.
Görev olarak "Xxx birliği xxx birliği ile bir etkinlik düzenleyerek sunucuda genel rol ortamı sağlamalı" tarzında bir görev verilir, bunu yapınca şöhret puanı kazanırız ve yukarıda anlattığım sistem için kullanabiliriz.

Reklam fiyatları
Ne zaman düzenlendiğini tam olarak bilmiyorum ama reklam gelirinin %75'i vergi olarak gittiği için ajanslar daha fazla para kazanmak için reklam gelirlerini yükseltmeye başladı. Bu durum eskisi gibi %25'e indirilerek reklam fiyatlarının düşmesini sağlayabilir. Sunucuda "Money Farming"'i engellemek için şirketlerde yüksek vergiler bulunuyor ve gelen para kısıtlanıyor. Açılan ajanslar ise belirli bir emek vererek diğer oyunculardan bunun karşılığını reklam geliri olarak alıyor. Bu kadar yüksek verginin olması bence çok saçma.

Yeni meslekler
Sunucuda bulunan meslekler sabit ve belirli bir gelirleri bulunuyor. Herkes bu meslekleri yapmaktan sıkılmaya başladığı açılan AR&GE'lerde gözüküyor. Bu yüzden yeni meslekler getirilmeli.
Örnek olarak sunucuda neredeyse hiç kullanılmayan ve ticari araca benzeyen araçlar kullanılarak bir bölgeden yük alınır. Bu yükü sistemin rastgele atadağı evlerin önüne gelerek çöp toplamadaki gibi kargoyu alıp evin önüne gider, komut ile o kargoyu bırakır ve belirli bir miktarda ücret kazanır. Böylelikle sunucuda biraz daha farklı rollerin oluşmasını sağlayabilir.
Gelen pizzacı motorları içinse yukarıdaki sistem gibi pizzacı, hamburger dükkanları gibi yerlerden yemek siparişi alır, sistemin rastgele atadığı evlere giderek onları teslim eder ve para kazanır. Pizzacı motorlarının kullanımı böylelikle daha mantıklı olur ve boş yere gelmemiş sayılır.
Maden mesleği içinse şuanda hiç kullanılmayan ve boş bir meslek olarak duruyor. Bunun kullanımını arttırmak için belirli bir yapma sınırı getirilebilir ve fiyatı arttırılabilir. Madende belirli bir sınırda toplanabildiği için belirli saatlerde tekrardan toplama olayı sıfırlanır ve insanlar gidip tekrardan meslek yapmaya teşvik edilir. O bölge güvenli bölge olarak yapılırsa da kural ihlallerinin önüne geçilebilir.
Meslek fiyatları sabit ve herkes uzun süre çalışıp aynı miktarda para alması insanların canını sıkıyor. Bu durumu değiştirmek ve farklılık getirmek için meslek yaparken "50 yük sonrası %10 bonus" tarzında bir şey getirilebilir ve bunun belirli bir süresi olur. Örnek olarak 50 yük taşıdı ve 1 saatlik %10 bonus kazandı. 1 saat içerisinde attığı her yük başına %10 daha fazla para kazanır. Bunu sürekli olarak yapıp para kasmayı düzenli hale getirmek içinse günde 4 defa bu hakka sahip olabilir.

Yeni bina
Sunucuda bulunan fakat hiç kullanılmayan okul interiorları bulunuyor. Bunlar şehirde belirli bölgelerde açılabilir, oraya belirli aralıklarla gidip sınava girilmesi gerekir ve böylelikle diploma kazandırılabilir. Oradaki öğretmenler yetkili kadrosundan olursa gelen öğretmenin bilgisiz olma gibi bir durumu olmaz ve bu diplomayı sunucuda bulunan fakat hiç bir işe yaramayan ehliyet sistemini alırken kullanabiliriz. Mesela lise diploması bulunmazsa ehliyet alamaz böylelikle sunucuda daha fazla rol imkanının önü açılmış olur. Ayrıca ek bina olarak kütüphane binası eklenirse sunucuya güzel roller çıkabilir.
4

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 01 Mayıs 2025, 19:33
Toplam oynama: 735 gün, 2 saat
Birlik: ***** ****ing
Son giriş: 29 Temmuz 2024, 12:16
Toplam oynama: 0 gün, 23 saat
Ynt: Toplu AR&GE düşüncesi
« Yanıtla #1 : 28 Aralık 2021, 13:50:25 »
Destekliyorum <3

Çevrimdışı yorgunFlure

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 29 Ocak 2024, 01:30
Toplam oynama: 202 gün, 15 saat
Birlik: ******DON
Köken: İskandinav
Son giriş: 29 Ocak 2024, 01:27
Toplam oynama: 1 gün, 10 saat
Birlik: ******DON
« Yanıtla #2 : 28 Aralık 2021, 13:58:36 »
Legal hood olayı geliştirilirse destek geri kalanına gerek yok.
2

Çevrimdışı Miroglus

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İspanyol
Son giriş: 02 Şubat 2024, 01:53
Toplam oynama: 257 gün, 23 saat
Birlik: * ***ION
Son giriş: 27 Ekim 2024, 14:10
Toplam oynama: 71 gün, 2 saat
Birlik: *******ERZ
Jack Fowler Lv.33
Son giriş: 05 Şubat 2024, 21:38
Toplam oynama: 0 gün, 17 saat
Son giriş: 01 Şubat 2024, 02:14
Toplam oynama: 0 gün, 8 saat
Köken: Alman
Son giriş: 01 Şubat 2024, 02:11
Toplam oynama: 0 gün, 2 saat
« Yanıtla #3 : 28 Aralık 2021, 14:11:22 »
1- Olabilir.
2- Olabilir, fikrim yok.
3- Değişiklik iyidir.
4- Okul ile ehliyeti bağdaştırmanın mantığı yok. Ehliyet sistemi de aktif olursa okul da aktif olursa insanlar genç rolleri yapmakta genel olarak ısrarcı, bir şeyler daha gerçekçi olabilir.
2

Çevrimdışı Vearthx

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 28 Aralık 2023, 21:29
Toplam oynama: 228 gün, 2 saat
Birlik: ** ***ncy
Sam De Luca Lv.35
Son giriş: 02 Ağustos 2022, 01:07
Toplam oynama: 0 gün, 11 saat
Birlik: ** ***ncy
Son giriş: 27 Ekim 2022, 09:27
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
« Yanıtla #4 : 28 Aralık 2021, 14:33:21 »
Açıkçası ben reklam fiyatlarını kendimin kazancı olmadığı için yükselttim, günlük kazandığım para ile çekilişte dağıttığım paranın arasında çok fark var. Ben zirvede kalmak için ve onayımı korumak için emek sarf ediyorum fakat karşılığımı alamıyorum. Reklamları 1000$ yaptım aslında gene alamıyorum çünkü %75 vergi olarak kesiliyor. Bu vergi sorununa bir çözüm getirilirse çok güzel olur.

DESTEKLİYORUM.
2

Çevrimdışı quatro

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 26 Kasım 2023, 14:37
Toplam oynama: 157 gün, 0 saat
Son giriş: 04 Temmuz 2023, 18:18
Toplam oynama: 0 gün, 2 saat
« Yanıtla #5 : 28 Aralık 2021, 15:40:55 »
destekliyorum, olabilir neden olmasın.
2

Çevrimdışı OLMAZ

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 17 Temmuz 2022, 01:15
Toplam oynama: 10 gün, 12 saat
Birlik: ** ***NTZ
« Yanıtla #6 : 28 Aralık 2021, 16:01:31 »
legaller için hood mu legaller nasıl bir konsept yapabilir ki düşündüm aklıma gelmiyor mantıklı tutucak bir konsept yoksa
gelmesin
meslekte dediğin bonus gibi şeyler olabilir , madencilik düzenlensin onada destek , ehliyete gerek yok zaten gelse bile denetliyecek adam yok pd de , pizza ve yük dediğini desteklemedim

Çevrimiçi Parlak Ahmet

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 23 Nisan 2022, 17:48
Toplam oynama: 54 gün, 2 saat
« Yanıtla #7 : 28 Aralık 2021, 19:48:25 »
Destekliyorum, olabilir.
1

Çevrimdışı Mysed

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 28 Ekim 2024, 01:29
Toplam oynama: 266 gün, 6 saat
Son giriş: 30 Eylül 2024, 16:52
Toplam oynama: 7 gün, 21 saat
Köken: İskoçyalı
Son giriş: 01 Temmuz 2023, 14:19
Toplam oynama: 0 gün, 8 saat
« Yanıtla #8 : 28 Aralık 2021, 22:14:58 »
Güzel olur aslında 1 ve 4
1

Çevrimdışı .luci

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 17 Şubat 2024, 21:10
Toplam oynama: 134 gün, 20 saat
Son giriş: 04 Kasım 2023, 18:27
Toplam oynama: 4 gün, 5 saat
Köken: Japon
Son giriş: 24 Temmuz 2023, 22:39
Toplam oynama: 57 gün, 21 saat
« Yanıtla #9 : 28 Aralık 2021, 22:36:50 »
Dördüncü dışında açıkçası hepsi olabilecek şeyler bana kalırsa, dördünceye gelirsek ise düzenli olarak olması yerine belki yeni açılmış hesaplar ya da isim değiştirip yeni isme geçmiş hesaplar var, onlar biraz daha ön planda tutulabilir bu konuda genel olarak herkesi bağdaştırmaktansa.