Geçenlerde Ak partiyi istifa çağrımak için insanlar sokaklara çıkıyordu ve protesto ediyordu. Yürüyüşler felan yapılıyordu ama sanırım kısa sürdü.
Bana göre bu protestoların, ayaklanmaların yapılmaması gerekiyor. Erken seçime bile sürekli üstüne basa basa yapmayacağız demelerine rağmen onlardan yine istifa etmesini beklemek bence saçma. Ek olarak Türkiyede siyaset olayları döndüğü kadar son zamanlarda yabancı uyruklu ajanlar, göçmenler, teröristler halk içine kaarışmış olabiliyor. Ayaklanmalar çıktığı zaman bu terör örgütleri için büyük bir fırsat olur, hamlelerini daha rahat yapabilirler veya halkı polise karşı kışkırtıp gezi olayları gibi olaylar meydana gelebilir.
Bu olayı hatırlayanlar vardır. Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasına tepki olarak başladı eylemler ve hatırladığım kadarıyla gözaltına alınanların büyük kısımı üniversite öğrencisi bile değildi. Yabancı uyruklu kişiler bile vardı. Amaç halkı polise ve iktidara karşı kışkırtmak, savaşa sokmak gibi bir şey. Ak Partiyi savunmuyorum ama gerçek bu.Yani buradan çıkaracağımız şey Türkiyenin bulunduğu konum sıkıntılı bir yer, ayaklanmalar veya isyan çıkarılması tamamen bizim zararımıza olur. Kendi içimizde savaşırsak kesinlikle kaybeden biz oluruz bunun en büyük örneği Suriye. Protesto edebilirler bunda sorun yok ama dediğim gibi halkın arasına her türlü teröristi şeyi karışacak.
Bazılarından görüyorum çünkü herkes halkın bir şeyler yapmasını istiyor, ayaklanmalar çıksın tepkisini koysun istiyorlar ve bunu destekliyorlar ama bunları da düşünmek lazım. Düşüncelerimi paylaşmak istedim bu konuda benimle aynı fikire sahip olan var mı merak ediyorum doğrusu.