Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

"ş i ı ç ü u " harflerinin değişik şekilde ortaya çıkması şapkalı y gibi. acil

Başlatan Tiger!, 20 Aralık 2021, 02:26:57
Okunma sayısı 323 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tiger!

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Alfrad Zeitt Lv.26
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Mayıs 2023, 17:48
Toplam oynama: 12 gün, 20 saat
Birlik: (Yok)
Köken: Alman
Son giriş: 18 Mayıs 2023, 17:48
Toplam oynama: 170 gün, 18 saat
Birlik: ******* FM
Köken: Amerikan
Son giriş: 30 Mayıs 2023, 00:04
Toplam oynama: 13 gün, 11 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 03 Haziran 2023, 03:22
Toplam oynama: 24 gün, 6 saat

arkadaşlar sste gördüğünüz üzere ben " ş i ı ç ü u " harflerine bastığımda şapkalı değişik harfler ortaya çıkıyor sorunu nasıl çözebilirim, yeni format attım

Çevrimdışı #notreally

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 14 Temmuz 2023, 04:54
Toplam oynama: 20 gün, 7 saat
Birçok kullanıcının karşılaştığı Windows 10 Türkçe karakter sorunu çözüm önerilerimize denetim masası ile başlıyoruz. Aşağıda denetim masasından klavye dilinin nasıl değiştirileceğini en basit yolu ile anlatacağız. Sizlere sunduğumuz adımları uygulayarak bu sorunu kolay bir şekilde çözmüş olacaksınız.

Bilgisayarınızın sağ alt kısmında yer alan Windows logosunun üzerine gelerek mause ile sağ tıklayın ve açılacak menüden ‘’ denetim masası ‘’ menüsüne giriş yapın.
Daha sonra denetim masasının sağ alt tarafında yer alan ‘’ saat – dil – bölge ‘’ seçeneğini tercih edin. Eğer bu adımda menü şeklinde bu seçenek karşınıza gelmez ise sağ üst kısımda yer alan ‘’ görüntüleme ölçütü ‘’ seçeneğini kategori olarak işaretleyin.
Saat – dil – bölge seçeneğinde ikinci sırada yer alan ‘’ dil ‘’ seçeneğine tıklayın. Burada yer alan ‘’ Dil tercihlerinizi değiştirin. ‘’ seçeneğinde ‘’ seçenekler ‘’ yazısına tıklayın.
Açılan ekrandaki ‘’ Giriş yönetimi ‘’ seçeneğinde normalde Türkçe Q tercih edilmiş olmalıdır. Ancak ekranınızda muhtemelen farklı bir klavye tercihi ile karşılaşacaksınız. Bu seçeneği değiştirmek için ‘’ Giriş yönetimi ekle ‘’ adımını atmalısınız.
‘’ Giriş yönetimi ekle ‘’ adımı altında hangi klavyeyi kullanmak istiyorsanız onu tercih edin. Normalde kullanılan qwer klavye yani Türkçe Q’dur. Tab butonundan sonra ‘’ q ‘’ harfini görebiliyorsanız Türkçe Q, ‘’ f ‘’ harfini görebiliyorsanız Türkçe F klavye kullanıyorsunuz anlamına gelmektedir. Bu iki seçenekten birini seçin ve tamam tuşuna basın.

Çevrimdışı Jaxie

Bölüm Moderatörü
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Mayıs 2025, 12:31
Toplam oynama: 550 gün, 11 saat
Son giriş: 20 Nisan 2025, 21:02
Toplam oynama: 11 gün, 7 saat
Birlik: ******* *ews
Denetim masası > saat ve bölge > bölge
Yukarıdaki adımları takip ettikten sonra yönetimseli seçin ve aşağıda yer alan "Sistem yerel ayarlarını değiştir." yazısına tıklayın. Beta içeren satırda tik varsa kaldırın.

Denetim Masası > Saat ve Bölge > Bölge > Biçimler bölümünün Türkçe (Türkiye) olup olmadığını kontrol edin.

Aynı sekmede yönetimsel bölümüne girip "Ayarları kopyala" bölümüne tıklayarak tüm seçeneklerin Türkçe (Türkiye) olup olmadığını kontrol edin.

Başlat bölümüne gelerek "Bölge ayarları" yazarak aratın. Karşınıza gelen yere girin ve "Bölge" bölümünde Ülke veya Bölge Türkiye, Bölgesel biçim ise Türkçe (Türkiye) olarak seçilmeli. Aynı yerin alt seçeneğinde bulunan Dil bölümü de Türkçe olmalı. Dil bölümünde Türkçe harici bir dil varsa kaldırın.

Biçimlendirme işaretlerini kapatmayı deneyin.

Çevrimdışı Balendin

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 15 Şubat 2025, 21:06
Toplam oynama: 311 gün, 1 saat
Köken: İsviçreli
Son giriş: 12 Şubat 2024, 14:00
Toplam oynama: 0 gün, 2 saat
Arşivlendi.

• 3 gün içerisinde konu sahibi tarafından yorum atılmazsa konu kilitlenip arşive taşınacaktır.