Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Yayın Ajansları | Genel Ar-Ge

Başlatan I, 06 Aralık 2021, 23:52:34
Okunma sayısı 1081 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı I

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Rose Gomez Lv.10
Köken: Amerikan
Son giriş: 08 Aralık 2021, 01:54
Toplam oynama: 9 gün, 0 saat
Yayın Ajansları | Genel Ar-Ge
« : 06 Aralık 2021, 23:52:34 »
Şimdi biliyorsunuz ki önceden yayın ajanslarında şimdiki gibi bir önlem ve kısıtlama mevcut değildi.
Fakat artık yalnızca onaylı olan yayın ajansları birçok şeyden faydalanabiliyor (reklam hizmeti verebilme, rozet takabilme, saatlik maaş vb.)

Bu yüzden eskiden alınan 80$ saatlik maaşlar (rozet takılıyken) belki bir nevi dengeliydi -yine de düşüktü- diyebiliriz. Şu anki tabloda artık ajanslar sistemsel onay alırlarsa rozeti ve reklam hizmeti verebilme gibi özellikleri kullanabiliyor. Ajanslar devlet kurumu olarak geçen resmi ve legal oluşumlardır, bunu biliyoruz. Diğer resmi kurumlar ile vatandaşlar arasında önemli bir rolü olan da bir oluşum türü.

Benim teklifim onaylı ajansların alabildiği maaşın 80$'dan daha gerçekçi bir rakama yükseltilmesi. Diğer resmi oluşumlar saatlik 300$ gibi bir maaş alırken yayın ajansları bu maaş yönünden hiç ilgi çekici gelmemektedir. Reklam gelirlerinde uygulanan vergi ise yalnızca oluşumun temel ihtiyaçlarını bile anca karşılayabilecek düzeydedir. Bunun maaş olarak düzenli bir şekilde dağıtılması söz konusu değildir ve maaşların otomatik bir şekilde verilmesi varken kimse oturup her gün/hafta düzenli maaş ödeme takibi yapmak istemez.

Diğer bir konu ise yayın ajanslarının rozet rengi ve yayındaki yazıların rengi ile ilgili;

Yayın ajanslarının rozetlerinin rengi açık ve parlak bir yeşil. Yayın yazıları da aynı şekilde. Bu çok göz yoran ve artık değişmesi gereken, hoş durmayan bir renk diye düşünüyorum. Yayın yazılarının '/ayarlar' komutu üzerinden kapatılabilmesi resmen yayıncılığı bitiren bir durumdu. Bunun bir alternatifini ürettim, gelin inceleyelim:

Tıpkı taksi bildirimlerinde olduğu gibi '/ajans' komutundan yayın durumu aktif edildiğinde (yalnızca onaylı yayın ajansları için ya da hepsi için) işyeri reklamları gibi kapatılamayan bir bildirim tüm sunucuya düşebilir; "Şu isimli yayın ajansı yayın başlattı." şeklinde. Böylece '/ayarlar' komutu üzerinden yayın yazılarını kapatmış kişiler teşvik edilebilir, yayıncılık rolleri bir nebze olsun canlanabilir.

Son konumuz ise rozet üzerinde kimin ne iş yaptığının yazması:

Çok önceden böyle bir sistem vardı fakat suistimal edildiği için kaldırıldı ve artık yalnızca yayın ajansının ismi yazıyor. Fakat son zamanlardaki düzenlemeden dolayı artık yalnızca onaylı yayın ajansları '/rozet' komutunu kullanabilir ve bu durum yönetimin kontrolüne belirli bir ölçüde geçmiş durumda. Yani artık herhangi bir suistimal durumu o oluşum için sorun yaratacak; oluşumun kapanmasına ya da oluşumun onayının alınmasına kadar gidebilecek. Muhabirse muhabir, yayın şefiyse yayın şefi... Artık oluşumdaki rütbesi ne ise kafasının üstünde de o yazabilir. Gelen düzenlemeyle birlikte bence bunun suistimali ortadan kalktı ve artık tekrar aktif edilebilir. Böylece daha teşvik edici ve eskisi gibi çekici bir rol olmaya devam edebilir yayın ajansları.

Çünkü son zamanlarda kimi görsem ya polis rolüne geçiyor ya itfaiyeci rolüne ya da yasa dışı rollere. Bu döngü içinde devam ediyor büyük çoğunluk. Bu döngüyü kırmak ve çeşitlilik sağlamak istiyorum.

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
1

Çevrimdışı BeneKli

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 16 Ocak 2025, 22:09
Toplam oynama: 1 gün, 11 saat
Birlik: (Yok)
Köken: İtalyan
Son giriş: 16 Ocak 2025, 22:09
Toplam oynama: 0 gün, 11 saat
Ynt: Yayın Ajansları | Genel Ar-Ge
« Yanıtla #1 : 07 Aralık 2021, 19:07:36 »
okudum kabul ettim.

Çevrimdışı sihnâ

LSPD
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 27 Nisan 2025, 15:34
Toplam oynama: 218 gün, 7 saat
Birlik: ******* *ews
« Yanıtla #2 : 07 Aralık 2021, 19:58:23 »
Destekliyorum

Çevrimdışı Parlak Ahmet

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 23 Nisan 2022, 17:48
Toplam oynama: 54 gün, 2 saat
« Yanıtla #3 : 14 Aralık 2021, 13:33:41 »
Desteklemiyorum.

Çevrimdışı Hakwohvn

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 10 Mayıs 2023, 19:08
Toplam oynama: 156 gün, 12 saat
Köken: Polonyalı
Son giriş: 05 Aralık 2022, 00:51
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 01 Ekim 2022, 19:05
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #4 : 14 Aralık 2021, 16:08:26 »

Çevrimdışı BEX

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jenna Fowler Lv.35
Son giriş: 04 Ocak 2025, 13:36
Toplam oynama: 546 gün, 13 saat
Son giriş: 10 Şubat 2024, 21:07
Toplam oynama: 1 gün, 0 saat
Köken: Arap
Son giriş: 24 Ocak 2023, 16:30
« Yanıtla #5 : 14 Aralık 2021, 18:46:12 »
Destekliyorum, role teşvik edici olabilir.

Çevrimdışı glitchizm.js

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 25 Nisan 2023, 20:26
Toplam oynama: 47 gün, 8 saat
Son giriş: 21 Ekim 2022, 02:14
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
« Yanıtla #6 : 14 Aralık 2021, 19:52:44 »
okudum gabul ediyom

Çevrimdışı Vearthx

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 28 Aralık 2023, 21:29
Toplam oynama: 228 gün, 2 saat
Birlik: ** ***ncy
Sam De Luca Lv.35
Son giriş: 02 Ağustos 2022, 01:07
Toplam oynama: 0 gün, 11 saat
Birlik: ** ***ncy
Son giriş: 27 Ekim 2022, 09:27
« Yanıtla #7 : 14 Aralık 2021, 20:50:18 »
Sadece onaylı birlik olunca rozet reklam ve organ maaşı gibi şeyleri aktif olması gayet mantıklı bir karardı. Geçmişi hatırlarsan eğer bir çok insan kafasına göre ajans açıp ihlalleri doldurup zirveye oturuyor ve hakka geçiyor üstüne üstlük kapansa dahi emek ile kastığın dinleyici sayısı geri gelmiyordu. Örn 200 dinleyici alıyorsun ihlal ile büyüyen ajans kapandıktan sonra 100 120 ile devam ediyorsun bu mantıklı mıydı?

Her rütbe için ayrı bi maaş sistemi gelirse eğer çok güzel ve kolaylaştırma olabilir. Bunu destekliyorum.

Rütbe sistemine gelicek olursak rozet yazınca rütbe ismi yazması çok tatlı olabilir. Birde reklam renkleri ve rozet renkleri gayet uygun bence göz yoran bir tonda değil.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 20 Ocak 2024, 15:01
Toplam oynama: 45 gün, 23 saat
Köken: İtalyan
Son giriş: 20 Ocak 2024, 14:58
Toplam oynama: 60 gün, 22 saat
« Yanıtla #8 : 14 Aralık 2021, 21:18:26 »
Hepsini okumadım ama sanırım maaş la ilgili bir ar-ge. Bencede yasal oluşumların maaşları artmalı şahsen sd ye girince 150 dolar falan görünce tilt olmadım değil,  sonuçta 5 dakika balıktutsan sd'de aldığın maaşın 3-4 katını alıyorsun lsch 'de falan daha rezildir 100 dolar falandır, bence bir gold vip ne kadar alıyorsa bu yasal oluşumlarda o kadar almalı saatlik maaşı çünkü zaten ekonominin bir dengesi yok geçen herif gelmiş 4k ile kumara girip 200k ile çıktım yazıyor ya da 30 dakika balık tutup bir pd, sd 'nin 5-6 saatte alacağı parayı belki alamıyor. Düzenleme getirilmeli

Çevrimdışı FenerbahceLee

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Pacho Tevez Lv.26
Son giriş: 21 Aralık 2023, 22:11
Toplam oynama: 105 gün, 5 saat
Köken: Avustralyalı
Son giriş: 20 Kasım 2023, 01:20
Toplam oynama: 4 gün, 2 saat
Birlik: ******** *eam
« Yanıtla #9 : 15 Aralık 2021, 02:52:31 »
Destekliyorum, role teşvik edici olabilir.