NOT: Bu yazı Sons of Anarchy ve Mayans M.C. isimli dizilerden spoiler içermektedir. Lütfen tadını çıkartın.
Bir Kurt Sutter klasiği olan Sons of Anarchy isimli motorcu temalı aşk dizisinin spin-off (yan dizi) niteliğinde ortaya çıkardığı dizi.
Kurt Sutter, 2015 yılının sonlarında Sons of Anarchy dizisinin ardından Sons of Anarchy'nin kuruluş yıllarını anlatan "First 9" isimli bir dizi çıkaracaktı, hatta Brad Pitt için "John Teller karakterini oynayacak" şeklinde söylentiler vardı, Charlie Hunnam (Jackson "Jax" Teller karakterini canlandıran oyuncu) ve Brad Pitt benzerliği zaten ortalıkta dolaşmaktaydı. Daha sonralarda ne olduysa First 9 isimli dizi iptal olup yerine "Mayans M.C." isimli dizinin senaryolarını yazmaya başladığını ve yakın zamanda çıkacağını duyurdu.
Mayans MC ile ilgili ön yargım;
Ben açıkcası Sons of Anarchy'de bulunan "Beyaz üstünlüğünü savunan t*şaklı abiler sağı solu s*kiyor" temasından dolayı Mayans MC'de "Sınırı geçip Amerika'ya yerleştim, mülteciyim. Ama kahverengi ırkçılığına dayanamıyorum." teması işlenir diye düşnmüştüm. Ayrıca Sons of Anarchy'de işlenen aşk ve kadın teması beni sarmamıştı. Umarım öyle olmaz derken ortaya bir karakter attılar.
Ezekiel "Ez" Reyes;
Bu karakter dizinin etrafında dönecek olan baş karakterimiz. Tam olarak kimsenin henüz anlayamadığı "KULÜBÜN KÖPEĞİ" sanılan "PROSPECT" nedir tam olarak bu karakterden öğrenebiliriz. 2. sezon sonuna kadar kulüp için her şeyi yaparak yamalarını almaya ve "Artık bizdensin kardeşim." sözünü duymak için çabalar sarfeden karakterimiz. Dizinin ilk sezonunda 8. bölüme gelene kadar bu karakteri gördükçe "Gangland mi izliyorum ben acaba?" demiştim, ama 8. bölüm sonrasında işler değişti.
Diziyle ilgili görüşlerim;
İlk sezonun son iki bölümünden sonra olaylar başlıyor diyebilirim, ikinci sezonda günümüz kültür akbabalığına ve Sons of Anarchy'ye çeşitli göndermeler var, oldukça etkileyici. 2. sezonda ortaya çıkan bir "BIKER WAR" teması işlenmiş ve bu 3. sezonda devam ediyor. 2. sezon ortaya çıkan Sons Of Anarchy'den tanıdığımız Chibs ve Happy yaşlanmışlar ve daha karizmatik olmuşlar. Özellikle Chibs favorimdi ve karizması daha ileri gitmiş. Happy hâlâ psikopat

Ayrıca Happy'nin hikayesi beni "Vay anasını satayım, neymişsin sen be Happy?" dedirtti. 3. sezonda biker war teması çok daha ileri gidiyor, kulübün başkanı Bishop reisin Mayans kralı olma yolunda ilerlemesi çok güzel bir tat katmış. Sons Of Anarchy'de Clay gibi milletin arkasından iş çeviren, yaşlılığın getirdiği bunalımı en derinden yaşayan ve para kazanmak uğruna kulübe yapmadığını bırakmayan bir president yok. Kendini tamamen kulübe adamış bir president var bu sefer. Son sahnede diğer Mayans chapterları kulüp kapısına dayandıkları zaman o kadar adama karşı duran EZ Reyes karakteri için "Siz hepiniz anca bu adamın t*şşağı edersiniz." göndermesi gayet güzel durmuş. Ben beğendim açıkcası.
Diziyle ilgili görüşüm, açıkcası ilk sezon Sons of Anarchy'nin ilk sezonu gibi değil. Tabii Sons of Anarchy'nin bir sezon bebek peşinde koştuğunu bir sezon hapishanede geçtiğini, bir sezon karı kız kavgası içerdiğini, aynı zamanda motorcu temalı aşk dizisi olduğunu var sayarsak ilk sezon affedilebilir. Ama şunu söylemeliyim, Mayans MC gerçekten güzel bir dizi olmuş. Kültüre ve kulübe olan bağlılıklar, o kültürü kaldıramayan insanlar, her şey en güzel şekilde anlatılmış. Diyecek bir şeyim yok. Aşağıda spoiler içine link bırakıyorum.
KEYİFLİ SEYİRLER DİLERİM!
Ayrıca, Marcus "Padrino" Álvarez karakteri bu kulübün en baba üyesidir. Kulüp üyelerinin hiçbir zaman ailesini, kardeşlerini ve geçmişini unutmadığını 3. sezon finalinde göstermiştir. Kurt Sutter gerçekten senaryoda başarılı iş çıkarmış.