Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Some VDS Problems

Başlatan I, 28 Kasım 2021, 14:22:06
Okunma sayısı 2181 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı I

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Rose Gomez Lv.10
Köken: Amerikan
Son giriş: 08 Aralık 2021, 01:54
Toplam oynama: 9 gün, 0 saat
Ynt: Some VDS Problems
« Yanıtla #20 : 02 Aralık 2021, 19:08:06 »
Sıfırdan hesap açıp vdsde xp kasman imkansız. Şirket için 5 seviye olman gerekiyor. Şirket kasasından para çekmek için %18’lik bir vergi ödüyorsun. $10,000,000 çekeceksen eğer bunun $2,800,000’ü vergiye gidiyor. $2,800,000’de sunucudaki birçok kişinin olmasının istediği bir miktar. Üstelik günde 1 film-oyun çıkartıyoruz (şirket boost alınırsa). Alınmadığı zaman 2 günde 1 olmak üzere çıkartabiliyorsun. Bu da kasadan x2 şeklinde para kesilmesi demek oluyor ($10,000 ise bu miktar $20,000 oluyor). 2x açılırsa eğer bu miktar $40,000’a çıkıyor. Hem de aylık olarak $75,000 şirket vergisi ödüyorsun.

Hobi olarak yapıyorlar yani bu VDS işini. Doğru mu anladım? Hiçbir sebep olmadan haftalarca boşa açık duran ve haftalarca yerinden kımıldamayan hesaplardan bahsediyoruz. Öyle ki, skin bile değiştirme zahmetine girmeden sunucunun en başta verdiği skin ile bir yerlere park edip kafalarında '[10 dakika+]' ibaresiyle haftalarca kımıldamayan VDS hesaplardan bahsediyorum. Seviyeleri de öyle hiç söylenildiği gibi düşük de değil. Çok değil; bundan ya bir ay önce ya da bir buçuk ay önce sekiz-dokuz seviye yedi tane hesabı aynı bölgede görüyorum.

Beş seviyeyi gözünüzde bu kadar büyütmeyin derim. Bir bilgisayarla bile bir sürü beş seviye VDS hesap ayarlarsın bir aydan kısa sürede. Ki bir de iki bilgisayar olduğunu düşün, eğer varsa. Beş seviye için gereken XP ne kadardır ve 2X Payday etkinliğinde bu iş ne kadar kolaylaşır. Bunları araştırıp ona göre bir savunma yapın.

Gelip on milyon doları görmezden gelerek, o parayı çekerken ödediği iki milyon dolar vergiyi gözünüzde büyütüp burada lafını etmeniz çok basit kaçıyor.

$10,000,000 çekeceksen eğer bunun $2,800,000’ü vergiye gidiyor. $2,800,000’de sunucudaki birçok kişinin olmasının istediği bir miktar.

Komik yani.

Oyuncular o para için zaten emek harcıyorlar. Ben sana, senin söylediğin şey ile yeni bir cümle kurayım istersen:

Oyuncuların emek vererek uzun bir sürede kazandığı iki milyon doları VDS hesabı kullanan adam sadece vergi olarak ödüyor. Yeterince açık mı? On milyon doları çekerken ödediği bir vergi sadece. Oyuncular da vergi ödüyor, yalnız değilsiniz endişe etmeyin. Herkes ödüyor. Ödemek zorunda. VDS işini vergi ile bağdaştırarak bir savunma yapmaya çalışıyorsunuz ama VDS işinin vergi ile bir ilgisi yok. Zorlama matematik hesaplarınız kimsenin gözünü boyamaz. Çünkü zaten doğru hesaplamayı yukarılara bir yerlere yazdım. Okumalısın bence biraz.

Yani kızmamın sebebi sizin insanlarla alay edercesine yaptığınız savunmalar. Anlattığınız şeyler bile kendi içinde çelişki barındırıyor. Kendi ağzınızla diyorsunuz ki beş seviye bir VDS hesabı şirkete katılabilir. Ya da onuncu seviyeyi geçmiş bir VDS hesabı saatlik XP alabilir diyorsunuz. Ben sizin söylediğiniz şeylere göre yanıt veriyorum. Yani kendi bilgisayarından hesap oluşturup bu hesapları gerekli seviyeye ulaştıran ve daha sonrasında bu hesapları VDS hesabı haline getiren insanlar bazı şeylerden faydalanabiliyor. Haliyle bu şeylerden de kazanç elde ediyor. Ama haksız bir kazanç bu, adil değil.

Vergi diyorsunuz; ben de diyorum ki bu VDS işini yapan hesaplar zaten fazlasıyla hızlı bir şekilde şirket sisteminden yararlanıyorlar. Vergiyi herkes ödüyor fakat bu kişiler daha hızlı oldukları için kazançları vergilerden kat ve kat fazla oluyor. Fakat VDS işini yapmayan bir oyuncu şirketi kazanç elde etsin diye günlerce ve hatta belki iki hafta boyunca bekliyor. Böyle bir durum varken bana gelip "İki günde bir oyun çıkarıyoruz ama vergi..." denilmesi fazlasıyla komik geliyor. İki haftada bir oyun çıkaran şirketin kurucusu vergi ödemiyor mu?

Bu nasıl bir savunmadır.

Çevrimdışı Antonio

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 08 Eylül 2022, 14:15
Toplam oynama: 35 gün, 8 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Some VDS Problems
« Yanıtla #21 : 02 Aralık 2021, 19:42:06 »
Parası olan yapabilir. Zaten 10 level altı hesaplar vds üzerinden xp kasamıyor.
Para ile alakası yok ücretsiz vdsler var.

Çevrimdışı nitr0

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 08 Şubat 2023, 20:11