Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Some VDS Problems

Başlatan I, 28 Kasım 2021, 14:22:06
Okunma sayısı 2200 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı N0SY

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Chan Wu Lv.45
Köken: Amerikan
Son giriş: 14 Nisan 2024, 21:18
Toplam oynama: 546 gün, 11 saat
Birlik: (Yok)
Köken: Alman
Son giriş: 17 Mart 2024, 16:57
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Ynt: Some VDS Problems
« Yanıtla #10 : 29 Kasım 2021, 20:56:35 »
Burada sadece liste olarak gözüküyor. 1. Olunca ödül almıyorsun.
alınıyor.

Çevrimdışı FurKy!

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 27 Ocak 2023, 01:53
Toplam oynama: 182 gün, 15 saat
Son giriş: 27 Ocak 2023, 00:18
Toplam oynama: 0 gün, 14 saat
« Yanıtla #11 : 29 Kasım 2021, 21:14:51 »
Öncelikle paran varsa git vds al yap. Paran yoksa yapabileceğimiz bir şey yok, çalış kazan. 10 level altı hesapların vdste durmasının tek yararı ne biliyor musun? sadece şirket saati. Bunun dışında ek bir etkisi yok, ne ooc jail bekletebilirsin, ne para kazanabilirsin, ne de başka bişey.

Çevrimdışı I

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Rose Gomez Lv.10
Son giriş: 08 Aralık 2021, 01:54
Toplam oynama: 9 gün, 0 saat
« Yanıtla #12 : 02 Aralık 2021, 00:07:19 »
Bazı yorumlardan anladığım kadarıyla VDS kullanan insanlar oyundaki karakterlerini, sunucuya kayıt olurken onlara verilen skin ile gün boyu kafalarında '[10 dakika+]' ibaresiyle tamamen keyif ve hobi amaçlı olarak bekletiyorlar.

Yani bahsettiklerine göre onuncu seviyeyi aşıp (on seviyeden düşük hesapların hiçbir ilerlemeye tabi tutulmadığı iddia ediliyor) bu bahsedilen ilerleme ve kazançtan faydalanma gibi; işin biraz da -deyim yerindeyse- 'açığını kovalamak' gibi bir düşünce akıllarının ucundan bile geçmemiş.

Loto bileti alıp şans yükseltmek gibi bir amaçları kesinlikle yok -ya da bunu hiç denemediler- ve bu işi tamamen hobi olarak yapıyorlar.

Kurdukları ve içinde bir gram rol barındırmayan şirketler için bırakın rol arayışını, çalışan bulma zahmetine bile girmek istemeyerek işi garantiye almak ve tam zamanlı aktif bir çalışan kadrosu sağlayarak risksiz, emeksiz bir şekilde kazanç elde etmek gibi bir hedefleri de yok. Tamamen hobi amaçlı yapıyorlar bu VDS işini; bir kârları yok, öylesine keyif amaçlı yapılan bir aktivite onlar için.

İçinde VDS hesapların bulunduğu şirketlere bonus çalışan modu satın alarak bu işin açığının daha iyi kovalanması (elbette maksimum hızla kâr elde edilmesi) ve bunun yanı sıra haftalık aktif oyuncular listesinde sıralamaya girip oradan ödül almak gibi bir amaçları da kesinlikle olamaz. Yani kısacası bu VDS işini yapan arkadaşlarımız para vererek sunucuda çok hızlı yollarla kâr elde edip oyun parası konusunda birçok oyuncunun önüne geçmeyi planlamıyor (bazı yorumlarda anlatılanlara göre), yalnızca bu işi hobi olarak yapıyor ve hiçbir amaçları olmadan sunucuda VDS hesaplarını bir köşeye park edip haftalarca dokunmuyorlar. Belki de biz fazla üstlerine gidiyoruz, değil mi?

Yukarıda bahsettiğim şeyler arasında VDS hesapları oyun parasına çevirebilme taktikleri ya da -deyim yerindeyse- 'açık kovalama' olaylarının belki de hızlıca oyun parası elde ederek yasa dışı oluşumlara hızlı bir şekilde silah satın almakla da hiçbir ilgisi yoktur. Belki sunucuda sıklıkla karşılaştığınız silahlı çatışmaların, 'DM' diye adlandırdığınız kural ihlalinin, yasa dışı oluşumlar arasındaki güç dengesinin de bu durumlarla bir ilgisi yoktur. Bu VDS olayı bu gibi durumlara etki etmiyordur bile belki de. Böylesine basit görünen bir durum dolaylı yollarla böylesine bir kaosa yol açmıyordur belki de. Sadece hobi amaçlı olarak yapılıyordur bu iş belki; tamamen keyif amaçlı, öylesine.

Hatta belki de bu otomatiğe, fabrika gibi bir sisteme bağlamış olabilecekleri VDS olayı yüzünden sunucuya çok hızlı bir şekilde oyun parası soktukları için her geçen gün sunucu ekonomisi yeni başlayan bir oyuncu için daha kötü hale gelmiyor. Sunucuda dengesiz bir ekonomiye yol açmıyor. Belki de biz yanılıyoruz, olabilir.

Fakat her şey bir yana, sunucu ekonomisinden para çekmek ve ekonomiyi iyileştirmek yalnızca villaları açık artırmaya çıkarmakla olabilecek bir şey değildir. Bu tarz durumlar ekonomiyi kötü etkilerken bunlara müdahale edilmelidir diye düşünüyorum. Konu hakkında daha detaylı bilgisi olan varsa düşüncesini belirtebilir.

Çevrimdışı FurKy!

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #13 : 02 Aralık 2021, 01:18:29 »
Bazı yorumlardan anladığım kadarıyla VDS kullanan insanlar oyundaki karakterlerini, sunucuya kayıt olurken onlara verilen skin ile gün boyu kafalarında '[10 dakika+]' ibaresiyle tamamen keyif ve hobi amaçlı olarak bekletiyorlar.

Yani bahsettiklerine göre onuncu seviyeyi aşıp (on seviyeden düşük hesapların hiçbir ilerlemeye tabi tutulmadığı iddia ediliyor) bu bahsedilen ilerleme ve kazançtan faydalanma gibi; işin biraz da -deyim yerindeyse- 'açığını kovalamak' gibi bir düşünce akıllarının ucundan bile geçmemiş.

Loto bileti alıp şans yükseltmek gibi bir amaçları kesinlikle yok -ya da bunu hiç denemediler- ve bu işi tamamen hobi olarak yapıyorlar.

Kurdukları ve içinde bir gram rol barındırmayan şirketler için bırakın rol arayışını, çalışan bulma zahmetine bile girmek istemeyerek işi garantiye almak ve tam zamanlı aktif bir çalışan kadrosu sağlayarak risksiz, emeksiz bir şekilde kazanç elde etmek gibi bir hedefleri de yok. Tamamen hobi amaçlı yapıyorlar bu VDS işini; bir kârları yok, öylesine keyif amaçlı yapılan bir aktivite onlar için.

İçinde VDS hesapların bulunduğu şirketlere bonus çalışan modu satın alarak bu işin açığının daha iyi kovalanması (elbette maksimum hızla kâr elde edilmesi) ve bunun yanı sıra haftalık aktif oyuncular listesinde sıralamaya girip oradan ödül almak gibi bir amaçları da kesinlikle olamaz. Yani kısacası bu VDS işini yapan arkadaşlarımız para vererek sunucuda çok hızlı yollarla kâr elde edip oyun parası konusunda birçok oyuncunun önüne geçmeyi planlamıyor (bazı yorumlarda anlatılanlara göre), yalnızca bu işi hobi olarak yapıyor ve hiçbir amaçları olmadan sunucuda VDS hesaplarını bir köşeye park edip haftalarca dokunmuyorlar. Belki de biz fazla üstlerine gidiyoruz, değil mi?

Yukarıda bahsettiğim şeyler arasında VDS hesapları oyun parasına çevirebilme taktikleri ya da -deyim yerindeyse- 'açık kovalama' olaylarının belki de hızlıca oyun parası elde ederek yasa dışı oluşumlara hızlı bir şekilde silah satın almakla da hiçbir ilgisi yoktur. Belki sunucuda sıklıkla karşılaştığınız silahlı çatışmaların, 'DM' diye adlandırdığınız kural ihlalinin, yasa dışı oluşumlar arasındaki güç dengesinin de bu durumlarla bir ilgisi yoktur. Bu VDS olayı bu gibi durumlara etki etmiyordur bile belki de. Böylesine basit görünen bir durum dolaylı yollarla böylesine bir kaosa yol açmıyordur belki de. Sadece hobi amaçlı olarak yapılıyordur bu iş belki; tamamen keyif amaçlı, öylesine.

Hatta belki de bu otomatiğe, fabrika gibi bir sisteme bağlamış olabilecekleri VDS olayı yüzünden sunucuya çok hızlı bir şekilde oyun parası soktukları için her geçen gün sunucu ekonomisi yeni başlayan bir oyuncu için daha kötü hale gelmiyor. Sunucuda dengesiz bir ekonomiye yol açmıyor. Belki de biz yanılıyoruz, olabilir.

Fakat her şey bir yana, sunucu ekonomisinden para çekmek ve ekonomiyi iyileştirmek yalnızca villaları açık artırmaya çıkarmakla olabilecek bir şey değildir. Bu tarz durumlar ekonomiyi kötü etkilerken bunlara müdahale edilmelidir diye düşünüyorum. Konu hakkında daha detaylı bilgisi olan varsa düşüncesini belirtebilir.
Bu işi hobi amaçlı kimse yapmaz, herkes kazancına bakar. VDS'te kimse öyle anlı şanlı bir para kazanmıyor bunu sana öncelikle belirteyim. 400.000$ oyun çıkarıldı diyelim, bunun 125.000$'ı vergiye gidiyor. Elde kalan miktar 275.000$, 20 hesaba saatlik verilen maaş 2.000$ , 48 saatte 96.000$' eder, bu 96.000$'da VDS kullanıcılarına yatmıyor, ancak gerçek bilgisayarı olan birisine yatabilir. Elde kalan miktar yuvarlama 120.000$, 1 oyun çıkarmak için 2 gün boyunca beklemeniz gerekmekte, (boostlu olarak diyorum) 2 günde senden çıkan para 370.000$ ve üstü. 120.000$' ilede ancak 1 AK alabilirsin onun dışında hiç bir şey yapamazsın. Araç vergileri, ev vergileri oydu buydu derken o 120.000$ saatler içinde eriyor. Böyle anlı şanlı yazılar yazıp milletin bu oyundan soğutmaya gerek yok aslan parçası.

Çevrimdışı I

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Rose Gomez Lv.10
« Yanıtla #14 : 02 Aralık 2021, 01:36:50 »
400.000$ oyun çıkarıldı diyelim, bunun 125.000$'ı vergiye gidiyor.
1 oyun çıkarmak için 2 gün boyunca beklemeniz gerekmekte, (boostlu olarak diyorum) 2 günde senden çıkan para 370.000$ ve üstü.

O ne vergisiymiş öyle, ben göremiyorum öyle iki günde bir gelen 125.000$ vergi. Bence biraz matematik ile bu işin üstesinden gelebilirsin. Bunu karşılıklı tartışmaya çevirmeyeceğim, bu vermiş olduğum yanıtın gayet yeterli olduğunu düşünüyorum. Şunu öğrenmiş olduk ki; demek ki bu işi yapanlar varsa -görünen o ki yapan var- çok güzel bir kâr, çok güzel bir gelir döngüsü mevcut bu işin içinde. Dengesiz bir ekonomiye yol açıyor ve haksız bir kazanç elde ediliyor.

Çevrimdışı FurKy!

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #15 : 02 Aralık 2021, 01:41:35 »
400.000$ oyun çıkarıldı diyelim, bunun 125.000$'ı vergiye gidiyor.
1 oyun çıkarmak için 2 gün boyunca beklemeniz gerekmekte, (boostlu olarak diyorum) 2 günde senden çıkan para 370.000$ ve üstü.

O ne vergisiymiş öyle, ben göremiyorum öyle iki günde bir gelen 125.000$ vergi. Bence biraz matematik ile bu işin üstesinden gelebilirsin. Bunu karşılıklı tartışmaya çevirmeyeceğim, bu vermiş olduğum yanıtın gayet yeterli olduğunu düşünüyorum. Şunu öğrenmiş olduk ki; demek ki bu işi yapanlar varsa -görünen o ki yapan var- çok güzel bir kâr, çok güzel bir gelir döngüsü mevcut bu işin içinde. Dengesiz bir ekonomiye yol açıyor ve haksız bir kazanç elde ediliyor.
Haa, bak onuda hesaba katmadık. Bide ay sonu sisteme 100 bin ekstra vergi ödüyoruz, benim bahsettiğim vergi, kasadan para çekme vergisi dostum. Para çekerken ben bu sisteme en az 30 milyon vergi ödedim.

30 milyon vergi ödüyorum, bu 30 milyon sadece kasadan çekme işlemine gidiyor, e bunun VDS hesaplarına verilen o maaşlarda sisteme gidiyo bana gelmiyo, bunun her ay 100k vergisi var? 2-3 kuruş cepte kalınca sorunmu oluyo? OOC olarak 30 tl'de cepten gidiyo biladerim.

Çevrimdışı FurKy!

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #16 : 02 Aralık 2021, 01:44:05 »
Bilip bilmeden havadan sudan sallamayın, insanların aklını karıştırmayın. Saygılarımla, esenlikler dilerim.

Çevrimdışı I

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Rose Gomez Lv.10
« Yanıtla #17 : 02 Aralık 2021, 02:01:03 »

Sistem yüzde on sekiz vergiyle işliyor. Çektiğin miktarların yanında verdiğin miktarlar bir hiç. Bu vergileri zaten karşılamak zorundasın, herkes zorunda. Fakat eğer VDS işini yapıp bir de hak iddia ediyorsan kuru bir savunma yapıyorsundur. Birçok oyuncu vergilerini ödüyor, şirketini ayakta tutmaya çalışıyor. Bu aşamada da hazırda birçok VDS hesabıyla değil, tek tek çalışan alarak bu işi yapıyorlar. Çalışanlarına iyi bir miktar maaş vermek zorunda kalıyorlar.

Sen çalışan arama zahmetine girmek zorunda kalmayabiliyorsun. VDS hesaplara yüz dolardan daha az bir maaş verebilirsin fakat birçok oyuncu 'gerçek oyuncu' olan çalışanlarına üç yüz dolardan aşağı maaş veremiyor çünkü piyasa bu şekilde. Bu senin kârın.

120.000$' ilede ancak 1 AK alabilirsin onun dışında hiç bir şey yapamazsın.

Az önce silah almak için paranın olmadığını, kâr yapamadığını söyleyip bana on milyon doları şirket kasasından çektiğinin (ek olarak iki milyon dolar da vergi ödeyerek) ekran görüntüsünü atıyorsun. Bu bir çelişki, tutarsız şeyler yazıyorsun. On milyon dolar çekip iki milyon dolar da vergi ödeyerek toplamda on iki milyon doları kasandan çıkarıyorsun. Bu on milyon doların içinden vergi zamanı gelince doksan bin dolar vergi vermek kimsenin zoruna gitmez.

1 oyun çıkarmak için 2 gün boyunca beklemeniz gerekmekte, (boostlu olarak diyorum)

Bir ayda on beş tane oyun çıkararak ettiğin kâr düşünülürse vergi senin problemin olamayacak kadar ufak bir mesele oluyor bu durumda.

Ayrıca VDS işini yapıyor ve burada detaylı savunmaya girişiyorsan bunun sana getirisi olduğundandır, eğer öyle olmasaydı bu kadar detaylı bir savunmaya geçeceğini düşünmüyorum.

Anlatılanlara göre VDS'in şirketleri etkilediğini ve VDS hesaplar sayesinde çok hızlı bir şekilde kâr elde edildiğini görüyoruz. Bu durum 2X Payday etkinliğinde şirketleri nasıl etkiliyor siz düşünün.

Çevrimdışı FurKy!

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #18 : 02 Aralık 2021, 18:24:32 »
Bana ne gibi bir getirisi olabilir ki? Senin ile tartışmaya girmek bile hata

Çevrimdışı N0SY

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Chan Wu Lv.45
Son giriş: 14 Nisan 2024, 21:18
Toplam oynama: 546 gün, 11 saat
Son giriş: 17 Mart 2024, 16:57
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #19 : 02 Aralık 2021, 18:46:10 »
Sıfırdan hesap açıp vdsde xp kasman imkansız. Şirket için 5 seviye olman gerekiyor. Şirket kasasından para çekmek için %18’lik bir vergi ödüyorsun. $10,000,000 çekeceksen eğer bunun $2,800,000’ü vergiye gidiyor. $2,800,000’de sunucudaki birçok kişinin olmasının istediği bir miktar. Üstelik günde 1 film-oyun çıkartıyoruz (şirket boost alınırsa). Alınmadığı zaman 2 günde 1 olmak üzere çıkartabiliyorsun. Bu da kasadan x2 şeklinde para kesilmesi demek oluyor ($10,000 ise bu miktar $20,000 oluyor). 2x açılırsa eğer bu miktar $40,000’a çıkıyor. Hem de aylık olarak $75,000 şirket vergisi ödüyorsun.