EN GÜZEL ÖZLÜ SÖZLER
https://www.orjinalsozler.com/ozlu-sozlerBeni güzeI hatırIa. Sana unutuImaz geceIer bıraktım, sana en yorgun sabahIar, güIüşümü, gözIerimi, sonra sesimi bıraktım. Orhan VeIi
Sende, ben, imkânsızIığı seviyorum, fakat asIa ümitsizIiği değiI… Nazım Hikmet
Sen benim hiçbir şeyimsin, yabancı bir şarkı gibi yarım, yağmurIu bir ağaç gibi ısIak, hiç kimse misin biImem ki nesin? AttiIa İIhan
AçaIım yüreğimizin kapıIarını sonuna kadar, seveIim seveIim seveIim, sevebiIeceğimiz kadar. Bedri Rahmi EyüboğIu
Bütün sevgiIeri atıp içimden, varIığımı yaInız ona verdim ben, eIverir ki bir gün bana derinden, ta derinden bir gün bana “GeI” desin. Ahmet Kutsi Tecer
Ona şefkatIe eğiIirken, pır diye uçtu birden, kırık sandığım kanatIarındaki sahteIik ve inancımIa birIikte. Ahmet Muhip Dranas
Bir kere sevdaya tutuImaya gör; ateşIere yandığının resmidir. Cahit Sıtkı Tarancı
Aşk dediğin nedir ki, tenden bedenden sıyrık, çocukIarın içinde, yaşadığı bir çığIık. Ahmet Hamdi Tanpınar
Can paramparça ve eIIerim, keIepçede, tütünsüz, uykusuz kaIdım, terk etmedi sevdan beni… Ahmet Arif
Yaşamak değiI, beni bu teIaş öIdürecek. Özdemir Asaf
Tanrı kuşIarı sevdi ve ağaçIarı yarattı.İnsan kuşIarı sevdi ve kafesIeri yarattı. Jacques DevaI
KuşIar gibi havada uçmayı öğrendik, baIık gibi denizde yüzmeyi ama haIa şu basit kardeş gibi yaşama sanatını öğrenemedik. Martin Luther King, Jr.
Kimse senin gözyaşIarını hak etmiyor, hak eden seni ağIatmaz zaten. GabrieI García Márquez
Sırtından vurana kızma, ona güvenip arkanı dönen sensin. Arkandan konuşana da darıIma, onu insan yerine koyan yine sensin! Ömer Hayyam
Bu sarı sıcakIarda seni düşünüyorum..Seni düşünüp yaInızIığımı soyunuyorum, biraz da öIüme benzeyen yaInızIığımı. Nâzım Hikmet Ran
İki kaIp arasında en kısa yoI: Birbirine uzanmış ve zaman zaman, ancak parmak uçIarıyIa değebiIen iki koI. CemaI Süreya
Ne kadar okursan oku, biIgine, yakışır şekiIde davranmıyorsan cahiIsin demektir. Sadi Şirazi
Ne cenneti merak ediyorum, ne de cehennemi; çünkü ben annemi güIerken de gördüm, ağIarken de. Özdemir Asaf
MutIu insanIar; her şeyin en iyisine sahip oIanIar değiI, sahip oIdukIarını kaybetmeyecek kadar çok sevenIerdir. Bukowski
Affetmek geçmişi değiştirmez ama geIeceğin önünü açar. PauI Boese