Dedektif rollerine kolay bir biçimde ulaşılamıyor, elini atan dedektif olamıyor. Bu şekilde bir sistem yok sunucu içerisindeki kolluk kuvveti oluşumlarında dedektif rolleri evet, söylenildiği gibi bir ajan gibi biliniyor. Bu saçma, bir dedektif gizli kalmak zorunda değildir, dedektif yerine göre sivil polislik ve yerine göre bahsedildiği gibi dosyalar üzerine yürümek ve dosyalar vasıtısıyla bir muhbir tutup dosyayı açığa kavuşturmak ile görevlidir. Çeteleşme durumları, uyuşturucu ticaretleri ve daha fazla yasa dışı madde ticaretlerini önlemek için her iki oluşumda dedektif rolleri bulunuyor. Bu gayet normal, bu rollerin yapılabilmeside normal. Dedektif rollerinin sunucudan kalkması saçmalıktan ibaret olur, sunucunun %90 kapestesi ll-legal rolleri uyuşturucu ve silahtan kapıyor ve rollerini yapıyor. Dedektiflerlerin çalıştığı büronun misyonu ve vizyonu genel olarak uyuşturucu imalatları ile ilgili ve ticaretler ile ilgili. Bu sebepten ötürü bu tarz rollerin sunucudan kalkması için AR-GE açmanız bile saçmalık. Elinde silah ile geziyorsan, o dedektif seni görüyorsa seni tutuklar veya sokakta uyuşturucu çekme rolü yapıyorsan o dedektif seni tutuklar veya göz yumar ve soruşturma ile bunu yürütür.
AR-GE'ye göre cevap verecek olursam, sen gelip bir sivile ateş açıyorsan veya bir memura isterse dedektif o çatışmaya katılır veyahutta katılmaz. Katılma isteği özgür, saçma bir bakış açısındasın. Önünde bir memur veya sivil yaralanıyor ve sen sivil hayatında ise bir polis olan memursun müdahale etmez misin? Gayette edersin.
Ya serverin yarısı zaten ihlalci herkes silah alıp sıkıyor birbirine hiç bir hikaye veya rolle bu çatışma ya da il-legallik durum dediğin uyuşturucu satma-silah satma , çatışma rolleri gerçekleşmiyor. Şu ana kadar hangi dedektif böyle rollere girişmiş veya böyle bir rol imkanı olmuş? Gasp yapıyorum birini yaptığım adamla rolde konuşuyorum sonra bakıyorum polis aracı geliyor , sonra nasıl olur diye şikayet açayım mixten diyorum meğersem dedektif ve ts3'den konuşuyor. Başka bir şeyde araç içerisinde elimizde ak var sivil bir şekilde bunu görüyor komut atsak /do silah dışarıdan gözükmüyordur diye de nafile bakıyoruz adamın ne ihbar attığının emotesi çıkıyor chatte ne bir şey tehtit olarak algılamıyoruz adam sebepsiz yere peşliyor sonra polis geliyor ts3'den konuşuyor çünkü dedektif böyle bir gücü var. Yani bu rollerle ilgili suç örgütü falan muhbir rolü yapsın ona bir şey demiyorum çatışmalarda falan rozetsiz şekilde gelip sıkmasınlar rozeti yokken rozetli bir polis gibi ts3'Den konuşma , yer belirtme gibi olaylarda bulunmasınlar zaten muhbirlik gibi bir olayları yok . Dedektiflik kolay bir şey değil diyorsunda oyun oynuyoruz ne kadar zor olabilir? kaç tane varsa hepsi bizimi buluyor arkadaş? nerede bir çatışmaya girsek dedektif oluyor rozetsiz ve sıkıyor. Her türlü güçleri var polislerin. Yani şu sv'de iki çete arasında kavga-çatışma gibi bir rol bulmanın imkanı var mı? yok, oyunda tanıdığım kim varsa bu pd'nin gücüylede bağıntılı olarak oyunu bıraktı. Zamanında birliğimde muhbir rolleri yüzünden de çete lideri 600k lık uyuşturucu kaybetti. yani bunun gibi olaylarada rollerede girişemiyor artık bu dedektifler o yüzden rozetsiz gezip boş boş 3 kuruşluk oyun zevkinide harcıyorlar. kim kazanıyor? Kimse, sunucuda sadece polisler tatmin oluyor. Bari şu özellik alınsın.
Dedektif sivil hayatında telsiz, rozet ve kelepçe taşıyabilir. Telsiz yolu ile birim çağırabilir, bunu destek amaçlı yapar. Bu sebepten ötürü, oraya birim gelmesi gayet normal. Sunucu politikalarında belirtilmiş, kolluk kuvveti oluşumları için TeamSpeak3 programı oyun içi olarak kullanılabilir. Telsiz üzerinden frekans başlatıyorsun ve TeamSpeak3 üzerinden yürütülüyor frekans. Bu gayet normal, bu Mixing ihlaline girmiyor ve kapsamıyor.
Onun dışında bir dedektif rozetsiz bir biçimde bir şey yapamayacağını söylüyorsun fakat, zaten dedektif sivil hayatında rozet taşıyabiliyor. Bir normal polis memuru gibi değil, daha ayrıcalıklı çünkü sivil hayatında eyalet üzerindeki narkotikten, ticaretlerden ve genel olarak sokak çetelerinden, ceset ve daha fazla suç unsuru bulunduran durumlardan görevli. Sivil olarak bu tarz soruşturmaları yürütüyor.
Sen bir çatışmaya dahil oluyorsan ve o dedektif bunu görüyorsa çatışmayı önleyebilir, gördüğü gibi frekans başlatabilir. Bunu yapmasında bir sakınca yok, bunu yapabilir ve bu bir ihlal değil realistik açıdan bu şekilde yapılıyor ve gayet uygun.
Bir diğer konu ise, ben açıkçası dedektif rolü yaptım. Gayette rol dönüyor, uyuşturucu ticaretleri ve daha büyük ticaretler. Silah satışları, dedektif bu tarz konular vasıtısıyla soruşturma/dosya yürütebiliyor. Rol dönüyor gayet, için rahat olsun.