Dedektif rolleri sivil polis değildir fakat sunucu içerisinde bu konu her zaman yanlış anlaşılıyor. Sivil Polis istemiyorum demek yerine Dedektif rollerinden sivil polislik rolleri kaldırılabilir. Dedektif denilince direkt insanların aklına sivil polis rolü, çetelere, mafyalara sızmaya çalışan adamlar geliyor. Sunucu içerisinde nasıl işleniliyor bilmiyorum fakat tek bildiğim şey Dedektif oyuncuların birliğe alınmadan rol yaptıkları.
Dedektif dosyasını araştırır, çeteye birisini sokmak illa gerekliyse de muhbir tutar. Çok merak ediyorum bir vaka içinde bölgeyi kim araştırıyor, kim ediyor? Bunu önyargılı olarak yazıyorum çünkü yukarıda da bahsettiğim gibi sivil polis rolü yaptırılıyorsa zaten bunlar yaptırılmıyordur diye tahmin ediyorum. Cinayet araştırır, dosya çözer, suç oranlarını yükselten mafyaları araştırabilir. Fakat ABD bünyesinde benim bildiğime göre sivil polis olmaz.
Bir nevi haklı isyan için açılmış AR-GE fakat aynı düşünceye sahip olarak açılmış bir AR-GE değil. Düzenlenmeli bu sivil polis zımbırtısı.