Merhabalar bu konuda hergün yaşadığımız sıkıntılardan, durduk yere/sebepsiz yapılan saldırılardan bahsedeceğim.
Öncelikle;
Polis kimdir?
Polis, yaşadığı şehrin vatandaşlarını/vatandaşların mallarını/canını koruyan kişidir.Bir polisin işini zorlaştırmadıkça veya ona herhangi bir saldırı da bulunmadıkça size dokunmaz bile. Polise ne kadar iyi davranırsanız, aynı karşılığı alırsınız. Ne kadar kötü davranırsanız, yine polis size hakaret edici bir cümle de bulunmaz, olgun bir tavırla konuşur.
Polise küfür etmek?
Gerçek hayata ithafen konuşmak istiyorum. Siz yoldan geçen/devriye atan bir polise küfür edebiliyor musunuz?
Polise küfür eden kişileri anlamıyorum. Yani adam sana ne yaptı da adamın haysiyetine küfür ediyorsun?
Orada adamın sana dediği tek şey "Bayım lütfen bölgeden uzaklaşın", fakat siz hiçbir sebep olmadan adamın/kadının haysiyetine kadar küfür ediyorsunuz. Yani bu yaptığınız normal bir durum değil, Retarted RP olarak ifade ediliyor.
Sizden isteğim lütfen biraz daha polislerle konuşmalarınızı düzeltin, heran/durduk yere polise küfür etmeyin.
Polise ateş açmak?
Tüm polisler devriye başlangıcını verirken, araç içerisinde güzel roller yapacağını/trafik çevirmesi vs. gibi roller yapıp,rol ortamını daha çok geliştireceğini düşünüyor. Fakat biz devriyeye başladıktan sonra hiçbir sebep olmadan ateş alıyoruz. Sanki adamlara hergün işkence etmişiz de, bize her fırsatta ateş açmaya çalışıyorlar. Bir ateş kesildi derken öbür taraftan ateş geliyor. Yani gerçek hayatta bir polise sıkmak bu kadar kolay değil arkadaşlar. Los Santosta herkes mi terörist? Hiç mi sivil/legal insan yok? Polislere kafanıza göre sıkıyorsunuz, birşey olunca/müebbet hapis cezası atılınca da bize suç atıyorsunuz, yapmayın arkadaşlar. Birşeyin sonucuna katlanamayacaksanız da bu işe girmeyin. Her dakika polise sıkmak nedir? Terörist misiniz? Şehirde terör mü estiriyorsunuz? Lütfen bu hareketlerinize biraz çeki-düzen verin, başkalarının da rol zevkini bitirmeyin.
Polisten kaçarken /q - bilerek crash verdirtmek?
Eğer ki madem polise sıkmayı göze aldınız, o kadar kovalamacadan sonra yakalanınca neden /q atıyorsunuz veya fake crash verdirtiyorsunuz? IC olarak 150 dakika ceza alacaksanız, rolde bilerek /q - crash yüzünden 1000 dakika ceza alıyorsunuz. Bunun yanı sıra üzerinizde ki silahta gidiyor. 150 dakika hapis atılmak mı iyi, yoksa 1000 dakika mı?
Sonunu düşünüp hareket edin lütfen, hem başkasının rol zevkini bitirmeyin, hem de alacağınız cezayı arttırmayın/güzel roller yapmaya bakın.
Polislerde RK kuralı?
Polisler için evet RK kuralı bulunmuyor. Fakat sizler artık bu kuralın polisler için geçerli olmadığını anlamalısınız.Burada size şu mesaj verilmek isteniyor; "Eğer bir polise ateş açıp düşürdüysen, direk olay yerinden uzaklaş/polisi gasp etmeye, etrafında koşuşturmayı bırak ve olay yerinden uzaklaş"
Bizim içyeleklerimiz var, onun üzerinde ise normal polis yeleğimiz var. Biz mermilerin yeleğimize isabet ettiğini belirtip rol yaparak ayağa kalkabiliyoruz.Yani direkt olarak kalkıp sıkadabiliriz, fakat biz rol yaparak kalkmayı tercih ediyoruz.Tekrar belirtmek istiyorum ki; "Eğer bir polise ateş açıp düşürdüysen, direk olay yerinden uzaklaş/polisi gasp etmeye, etrafında koşuşturmayı bırak ve olay yerinden uzaklaş"
İl-legal kişinin yapması gerekenler?
Eğer bir çete üyesiyseniz, polislerden gizli şekilde/sokak aralarında uyuşturucu veya silah satabilirsiniz.
Yanlız /w 5 Toz lazım mı? Metal lazım mı değil! > Kendi sokağınızda/sokak aralarında durarak gizlice satış yapmak.
Şuan bakılacak olursa, il-legal kişiler polisin içine girip "Ben il-legalim yakala beni diyor" bu cümlemde gayet ciddiyim.
İl-legal olacaksanız işinizi gizli yapmalı, polise şüphe uyandırmamalısınız.
Mafya türü kişiler ise; Silah/uyuşturucu ticaretlerini gizli bir şekilde/kasaba türü mekanlarda yapabilirler. Çatışma gibi durumlar ise düşman olduğu/anlaşamadığı kişilerle olabilir. Her dakika polise sıkarak değil.