HAYAT HİKAYESİ
Jessica,17 Mayıs 1996 tarihinde Rusya'nın Volgograd şehrinde doğmuştu.Jessica,Madelyn ailesinin ilk çocuğuydu,Lenard ve Valeria ilk kez ebeveyn olmuşlardı.
2002 yılında Jessica'nın kardeşi Matvey doğdu,Matvey doğduktan 2 hafta sonra Jessica,babası tarafından Volgograd Primary School'a kayıt edildi,3 gün sonra ilkokul deneyimini tattı.
Jessica 2006 yılında Josef Stalin Middle School'a başladı.Ortaokula başladığında çok heyecanlı olması rağmen arkadaşlarına çabucak ısındı.2 sene sonra kardeşi Matvey 6 yaşında geldi ve Volgograd Primary School'a başladı.
Jessica ortaokulu bitirdiğinde,2010 yılında Aleksandr Puşkin High School'a başladı.1 sene sonra 17.8.2011 tarihinde Jessica,Matvey'i okula götürürken yaya geçidinde Matvey,Jessica'nın elini bırakarak karşıya doğru koşmaya başladı,o sırada kırmızı bir Mustang çok hızlı geldiğinden dolayı Matvey'e çarptı,Matvey 7 metre ileri uçtu.Matvey'in küçük bedeni bunu kaldırmadı ve oracıkta hayata gözlerini yumdu.Bu olay Jessica'nın psikolojisini çok derinden etkiledi.Jessica'nın psikolojisi bir psikolog yardımı ile 2 ay süren çalışmalar sonucu düzeltildi.Jessica tüm bu olanlara rağmen yine de okul hayatında geride kalmadı ve liseden birinci olarak ayrıldı.
Liseden ayrıldığında daha iyi bir eğitim almak için Amerika'ya gitti ve George Washington University School of Medicine & Health Sciences okulunda önemli doktorlar tarafından eğitim gördü.
Okulunu bitirdikten sonra Massachusetts General Hospital'da göreve başladı.O hastanede Pretisyen Doktor oldu,fakat bir kaç sebepten dolayı Massachusetts General Hospital'dan ayrıldı ve Los Santos'a geldi.Los Santos'da; Los Santos Fire and Medical Department'da göreve başladı.
Göreve başladıktan bir süre sonra ekip arkadaşlarıyla tanıştı.Departman'da 2 ay görev yaptıktan sonra ayrıldı,ayrılmasının sebebi ise "kötü yönetim"di.Departman'dan ayrıldıktan sonra bir süreliğine Rusya'ya gitti.
Los Santos'a geri döndüğünde departmanın yönetiminin değiştiğini öğrendi.Jessica bunu öğrenince çok sevindi,hemen departmana başvuru yaptı ve departmana yeniden alındı,görevine başladı.