Bir soyadını kilitlediğimizde izinleri sadece biz verebiliyoruz, bu da bazı sıkıntılara yol açıyor. Ben olmadığım zaman da soyadım için yetki verdiğim kişi, istediği kişiye soyadımızı açabilmelidir.
Bir de şöyle düşünelim;
Sadece bizim izin verdiğimiz senaryo'dan örnek verecek olursam;"Bir soyadını kilitledim. Önemli bir işim olduğu için bir ay şehir dışına çıkacağım, bu sebepten dolayı istediğim kişiye soyadı izni veremeyeceğim, gelene kadar da kişi benim soyadıma geçemeyecek."
Yetkili bıraktığımız senaryo'dan örnek verecek olursam;"Bir soyadını kilitledim. Okulum sebebiyle üç ay boyunca aktif olamayacağım, bu sebepten dolayı istediğim kişiye soyadı izni veremeyeceğim. Ancak, gitmeden önce soyadı izni vermesi için bir soyadı yetkilisi bıraktığım için, o istediği kişiye soyadı iznini açabilecek."
Tamam buraya kadar her şey güzel. Şöyle de düşünebilirsiniz;"Peki, yetki verdiğimiz kişi artık aramızda değilse, veya işi çıktıysa?" O da şöyle olacak;"Yetki verdiğimiz kişiden, istediğimiz zaman da yetkisini alabilmeliyiz. Bu sayede başka kişilere de yetki verebiliriz."
Kaç kişiyle sınırlı olacağını bilmiyorum, bana göre en ideali bir veya iki kişidir.