Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Petrol Kaçakçılığı Sistemi

Başlatan Elif, 21 Eylül 2021, 14:30:21
Okunma sayısı 1019 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
Petrol Kaçakçılığı Sistemi
« : 21 Eylül 2021, 14:30:21 »
Sunucu sistemsel anlamda çok donanımlı şeyler barındırıyor fakat rol senaryosunu oluşturmak içinde güçlü kurgusal sistemler olması gerekiyor diye düşünüyorum. Eğer yapılan sistemler rolle eş zamanlı genişletebilirse daha kaliteli bir sunucu halini alabilir. Yani sistemler aynı zamanda rol ilerleyişini büyük oranda zenginleştirmelidir. Kafamda var olan bir sistem, daha önce denendiğini de düşünmüyorum fakat kod bilgim yok. Eğer olabilirse şöyle arz edip fikri vereyim.

Alttaki bölge Las Venturas bölgesindeki Petrol Üretim Fabrikası'nın olduğu alan.

Nasıl İşleyecek?

1.Kısım
San Andreas eyaletinin çeşitli bölgelerinde baz istasyonları var. Toplamda aşağı yukarı on on beş tane falan olduğunu düşünüyorum. Sistem onaylı birlikler ticket aracılığıyla kendi bölgelerinde bulunan ya da map şeklinde ekletmek suretiyle bir baz istasyonu ekletecekler. Farz ediyorum Fort Carson'da Black Pistons birliğine yakın olan bir baz istasyonu var. Hoodunun içerisinde ve orada bir baz istasyonu bulunuyor ya da oraya bir baz istasyonu interiorunu map aracılığı ile ekletti. Eğer rol konusunda uygun görülüyorsa ticket aracılığıyla gate şeklinde de eklenilmesi istenip cüzi bir ücret karşılığında eklenebilir. 3 TL ya da 5 TL gibi bir miktar. Çünkü birliği korumaktan öte sadece birliğe maddi kaynak sağlaması amacıyla açılması gerekiyor.
2.Kısım
Yukarıda attığım resim petrol üretilen merkez olacak, üretilen petroller orada tankerlere yüklenecek. Sadece sistem onaylı birliklerinin belirli bir rütbe üzeri, aynı silah ya da uyuşturucu alma sistemi şeklinde eklenecek. Örneğin 4.cü rütbe ve sonrası bu petrolü alabilecekler. Petrol bölgesine tır ile gidilecek. /tankeryukle işlemi gerçekleştirilecek. Bu belirli bir süre alacak. Araç kundaklama rolü gibi 5 dakika alabilir. Yüklenen tanker, kendi baz istasyonlarına götürülecek ve baz istasyondaki petrol alanlarına /petrolyukle yazarak var olan petrolü yükleyecekler. Bunun için bir stok belirlenebilir. Örneğin 6 tane /yakital alanı bulunan bir baz istasyonu düşünelim, her alana 2 günde bir 10000 litre benzin konulabilme imkanı olsun. Sonrasında aracıyla oradan geçen insanlar benzin alırken, benzinden çekilen para birlik kasasına aktarılacak. Benzin stoktan azaldıkça da birlik üyeleri tarafından stok miktarı görülecek. Benzin istasyonunda örneğin 35000 litre benzin kaldı. Benzin türleri de olursa bu durum genişletilebilir. Fakat bu tür için büyük çaplı bir güncelleme gelmesi gerektiği için şimdilik elektrikli, dizel ya da motorin gibi kavramlara ihtiyaç yok. Sadece benzin litresi üzerinden bir stoklama sistemi getirilecek. Benzin fiyatı bölgedeki baz istasyon sahibi birliklerin vereceği fiyat üzerinden belirlenebilecek. Bu fiyatlama litre başına 10 doları geçmeyecek. Para hiçbir şekilde eksiye düşmeyecek böylelikle para bugu tarzı bir durumda olmayacak.
3.Kısım
Petrol yüklemesi yapılırken polislere ve şeriflere ihbar gidecek. Böyle bir rolün varlığı durumunda ortalıkta polisler varsa role müdahil olabilecek. Petrol maliyeti bir dolar olabilir 30000 litre yüklerse 30000 dolar öder. Satarken on dolardan satıp 300000 dolar kar elde edebilir. Eğer polisler yakalarsa tıra el koyarlar jail atmazlar 30 bin dolar boşa gitmiş olur.
4.Kısım
Baz istasyonlarında satılan benzinlerden elde edilen gelirler tekrar birliğe geri dönüş yapacağı için birlik kasalarına rolsel anlamda yarayacak. Örneğin on beş kişilik bir birliğiniz varsa kendi baz istasyonunuz varsa bu az gibi görünebilir fakat kendi üyeleriniz istasyonunuzdan sürekli alışveriş yapsalar bile kasanıza belirli bir miktarda net para girebilir. Ayrıca bölgesini aktif eden birlikler kendi bölgelerindeki baz istasyonlarını aktif etmek zorunda kalacakları için böylelikle kendi etraflarına insan çekecekler ve baz istasyonu rolü döndürecekler. Aynı zamanda baz istasyonu interiorununda sahibi olacaklar, içeride alınan market ürünlerinden de gelir işyeri kasasına gidecek. İnsanlar benzin alırken rol de yapmış olacaklar.

FAYDALARI

-Yani ne kadar tercih edileceği konusunda bir şey diyemem fakat farklı bir şey ve denenirse güzel rol çıkartılabilir. Oyun içerisinde bir petrol üretim yeri bulunuyor ve ben bu sunucuda petrol kaçakçılığı rolü yapan kimsenin o rol için orada kullandığını görmedim. Dolayısıyla sunucuda kullanılmayan rol alanlarının aktifleştirilmesinde önemli bir rol oynar.
-İnsanlar ilk defa baz istasyonlarında rol yapma imkanı bulur.
-Bu sistem eğer map getirme şeklinde olmayacaksa belediyeye ihale üzerinden ekleme yapılabilir. Çünkü şehirde mevcut 10 tane benzin istasyonu var, buralara talip kişiler ihale yoluyla buralara girişim sergileyebilir. Belediye'ye de rol çıkmış olur.
-Devlete ait baz istasyonlarında verilen fiyatın üzerinde satılan petrol vergiden kaçırılmış olacağı için belediye o bölgelerdeki istasyonlara denetleme rolünde bulunabilir.
-İllegal rollere renk katılmış olur.
-Eğer map aracılığıyla sağlanırsa, cüzi bir miktar da olsa sunucu kasasına destek para girmiş olur.
-Daha önce düşündüğüm ve kapsamlı yapılmayan bir roldü, kendim bu role girmeyeceğim. Çünkü maden rolüyle uğraşıyorum fakat bu role girmeyi düşünen çevremde insanlar var. Rol olsunda kimin yaptığının bir önemi yok.
-Petrol yükleme esnasında polislere haber gideceği için, üretim alanında şeriflere de farklı bir rol çıkabilir.
-İnsanlar daha fazla etkileşime girer, araç rolleriyle ilgili daha aktif bir rol alanı doğar.

Eğer bu sunucuya fazla bir külfet getirmeyecekse rol akışını belirleyebilecek optimize komutlarla düzenlenebilecekse güzel bir sistem olur diye düşünüyorum.

1

Çevrimdışı MrTurktim

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 06 Ağustos 2024, 18:14
Toplam oynama: 452 gün, 6 saat
Birlik: (Yok)
Sera Shegemi Lv.46
Son giriş: 04 Temmuz 2024, 21:21
Toplam oynama: 72 gün, 9 saat
Son giriş: 04 Temmuz 2024, 21:19
Toplam oynama: 22 gün, 18 saat
Mark Parrel Lv.46
Son giriş: 13 Temmuz 2023, 01:53
Toplam oynama: 14 gün, 16 saat
Ynt: Petrol Kaçakçılığı Sistemi
« Yanıtla #1 : 21 Eylül 2021, 14:53:31 »
Olabilir.

Çevrimdışı Veixa

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Luna Hewitt Lv.33
Son giriş: 19 Haziran 2024, 02:19
Toplam oynama: 237 gün, 16 saat
Anna Russell Lv.33
Son giriş: 19 Haziran 2024, 02:07
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 19 Haziran 2024, 02:10
Toplam oynama: 1 gün, 13 saat
« Yanıtla #2 : 21 Eylül 2021, 15:09:14 »
Çok güzel olur aslında.

Çevrimdışı ŞEKER

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Mayıs 2024, 16:35
Toplam oynama: 107 gün, 21 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 11 Şubat 2023, 23:23
Toplam oynama: 0 gün, 3 saat

Çevrimdışı Sarı Sakal

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Noah Whatson Lv.22
Son giriş: 19 Ağustos 2023, 01:31
Toplam oynama: 2 gün, 14 saat
Köken: İsrail
Son giriş: 09 Ağustos 2023, 01:11
Toplam oynama: 83 gün, 6 saat

Çevrimdışı xxavi

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 22 Mart 2024, 16:23
Toplam oynama: 0 gün, 12 saat
Son giriş: 28 Şubat 2024, 22:26
Toplam oynama: 94 gün, 1 saat
« Yanıtla #5 : 21 Eylül 2021, 17:16:50 »
Filmlerde olur, Rinada değil.
1

Çevrimdışı 13579

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Haziran 2024, 00:31
Toplam oynama: 47 gün, 22 saat
Son giriş: 08 Temmuz 2023, 06:22
Toplam oynama: 0 gün, 9 saat
« Yanıtla #6 : 21 Eylül 2021, 18:03:27 »
okumadım çok uzun ama fikir güzel

Çevrimdışı NexoS

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 11 Haziran 2024, 07:47
Toplam oynama: 204 gün, 6 saat
Son giriş: 14 Haziran 2024, 19:41
Toplam oynama: 1 gün, 8 saat
« Yanıtla #7 : 21 Eylül 2021, 18:28:34 »

Çevrimdışı Parlak Ahmet

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 23 Nisan 2022, 17:48
Toplam oynama: 54 gün, 2 saat
« Yanıtla #8 : 21 Eylül 2021, 18:38:11 »
Olur, gelirse çok iyi olur, destekliyorum.
1

Çevrimdışı Zweisamkeit

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jesse Bean Lv.23
Son giriş: 27 Nisan 2025, 15:45
Toplam oynama: 116 gün, 21 saat
Birlik: ******* *lub
Son giriş: 23 Temmuz 2024, 16:41
Toplam oynama: 3 gün, 0 saat
« Yanıtla #9 : 21 Eylül 2021, 18:43:10 »
Desteklemiyorum, benim düşüncem siyah altın gibi önemli bir madeni bir mafya çalacaksa devlet bitmiş tükenmiş olması gerek.