- Arkadaşlar herkesin bildiği üzere bu bir oyun peki oyunun tanımı nedir ;
* insanın vaktini hoş geçirmesine, oyalanmasına yarayan, genellikle belli kuralları olan eğlence.
* genellikle insanların oynadığı, hiçbir çıkara dayanmayan, eğlenceli yarış vb. 'dir.
- Tabi ki oynadığımız oyun gerçeğe dayalı ve kuralları var ve herkes bu kurallar doğrultusunda hareket etmekle sorumlu, bu tür sorumluluklar hayatımıza katkıda da bulunuyor aslında (( sabır gibi

)) ancak bunun bir oyun olduğunu da unutmamak gerekli.
- Eğlence ve biraz da olsa vakit geçirme amaçlı girdiğimiz sunucu benim görüşümce kaliteli oyunda ki aksiyonlar kuvvetli bir çok eksiği olsa da. (( Yeterli Çete aile vb. olmaması )) Bunların dışın da ceza sistemi çok abartılı olduğunu düşünüyorum. Admin ve yetkili arkadaşlar oyun içerisinde ki hatalarını 1000 dk (( 16 saat )) tarzında abartılı bulduğum şekilde değil de farklı şekillerde cezalandırabilirler.
- 16 saat ceza aldığı alan kişi eğlenmek ve vakit geçirmek için girdiği sunucudan tiksinir açık konuşmak gerekirse. LSPD gibi bir birlik oyuncuları kabul etmek için 1 hafta boyunca eğitirken sunucuda eksikleri olan insanları absürt bir şekilde cezalandırmanızı çok saçma buluyorum.
Önerim şudur : Dm veya farklı rol hatalarında bulunan insanları 16 saat ceza yerine zorunlu olarak teamspeak veya oyun içerisinde OOC ders verilebilir ve bu derslere isteyen kişiler de katılabilir rol seviyesini yükseltmek için bu sadece oyuncuların ayağına sıkmak yerine onları kazanmış oluruz. Tabi ki helper ve yönetici arkadaşlar bu durumda zorlanacak ve kişisel eğlencelerini bir kenara bırakmak zorunda kalmış bulunacaklar lakin sunucu için kazanılmış ön büyük yatırım olacaktır ve insanlar eğlence kalitesi yükselmiş olacak. FARKLI ÖNERİLERİ OLAN ARKADAŞLAR YORUM DÜŞEBİLİRLER !!