Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

[REHBER] LEGAL ROL ÖNERILERI

Başlatan BeneKli, 19 Eylül 2021, 22:01:58
Okunma sayısı 3242 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı BeneKli

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 16 Ocak 2025, 22:09
Toplam oynama: 1 gün, 11 saat
Birlik: (Yok)
Köken: İtalyan
Toplam oynama: 0 gün, 11 saat
[REHBER] LEGAL ROL ÖNERILERI
« : 19 Eylül 2021, 22:01:58 »

1-)Evli ev kadını rolü yapıyor iseniz,kocanız işe gider siz ise evde dizi izler,temizlik yapar,story RP ile çocuğunuz var ise ona bakarsınız ve kendi içinizde rol döndürürsünüz.Kız arkadaşınızı çağırıp güzel bir vakit geçirebilirsiniz.Kocanız işten dönmeden önce sofra kurar bunun gibi birçok şey yapabilirsiniz.Eğ-,evde tıkılıp kalmak istemiyorum diyenler,dışarısı sizin! Rol dönen biryerler bulun!

2-)Klasik önerilerden vereceğim: /tezgahkur yapıp hergün seyyar rolleri yapın,geçiminizi bundan sağlayın.Bu çok sıkıcı diyenler için rolsel birşeyler yapın,çiçek satın böyle böyle.Üretin birşeyler.

3-)Pizzacıdaki berbere gidin berber rolü yapın,biz geçen yıl hep yapıyorduk ve güzel bir ortam oluyordu.

4-)Kasalı bir araç ile gezip meyve,sebze satın.

5-)Sanatçı rolleri yapabilirsiniz,akşamları gece klüplerine çıkar,konserler verirsiniz.

6-)Evlere gitar kursu verebilir,bahçivanlığa gidebilir,temizliğe gidebilir ve bunun gibi birçok şey yapabilirsiniz.

7-)Fake Taksi olun! Alın bir tampa boyayın sarıya korsan taksicilik yapın,hesabı pahalıya kitleyin.

8-)Eviniz var ise giyinip,kuşanın dışarıya çıkın vb. realistik roller yapın.

9-)Parti verin! Tüm şehir ile eğlenip vakit geçirin.

10-)İşyeriniz var ise işyerinde rol döndürün,kıyafetçide %40 indirim gibi.

11-)Çok havalı biriyim diyor iseniz,gidin kurun BB'nizi pizzacı köşesine yazın /rap 1 piyasa sizlerin olsun!

12-)Tatile çıkın,denize gidin,lunaparka gidip eğlenin.

13-)Bir tekneniz var ise emotelerle herşeyinizi hazırlayın ve balık tutmak için denize açılın.

14-)Rollerinize emoteler ile destek çıkın,örneğin karşıdan karşıya koşarak geçmek yerine /me başını sağa ve sola çevirerek etrafı kolaçan eder. gibisinden emotelerle realistik bir hava yaratın.

15-)Karakterinizi şişko bir şekilde oluşturun,zamanla spor salonuna kayıt ettirin ve onu zayıflatın!

16-)Aksesuarlar ile roller çıkartın,akslar ile köpek yapın falan filan.

17-)Bisiklet sürüp etrafta gezinin.

18-)Ben şahsen oyunda genelde evlere gitar kursu veriyorum. Bu yolla harika roller çıkıyor, ayrıca bir miktar para kazanmış oluyorum. Size tavsiyem böyle roller yapın. Örneğin evlere kurs vermeye gidin, temizlikçilik falan.

19-)Ha-h, ayrıca sunucuda 2 yıl önce yaptığım bir rolü daha söylemek isterim. Uzak doğu dövüş stili öğretmenliği yapıyordum. Bundada aynen evlere kurs verip insanlara uzak doğunun dövüş biçimini anlatıyordum ayrıca güzel de para kazanıyordum.

20-)Sizlere tavsiyem oyunu doya doya yaşayın, herşeyi esgeçmeyin mesela oyuna yarın girmek üzere çıkarken karakterinizi evine götürün yatağa yatırın ve oyundan çıkın.Yarın oyuna girdiğinizde karakteriniz sabah yeni kalkmış bir şekilde olacak. Hemen yataktan fırlayıp dışarıya çıkmayın tabii gidin ilk elinizi yüzünüzü yıkayın, yatağınızı toplama rolü falan yapın ardından kahvaltı yapın ve dışarı çıkın. Böyle daha realistik bir hava katabilirsiniz. Öbür türlü sokakta çıkıyorsun oyundan saatler sonra karakterin yine aynı yerde olacak şekilde giriş yapıyorsun. Eğer benim dediğim gibi yaparsanız daha realistik olur. Ha eviniz yoksada bir bank'ta uyuyabilirsiniz falan filan...

21-)Bence en iyi havayı yakalamak için karakterinizi farklı kılın! Örneğin sunucuda herkes aynı skinleri kullanıyor siz onun yerine gidin şişko bir erkek, şişko ve çirkin bir kadın rolleri yapın.Veya değişik bir skin alın. SA:MP'ta o kadar güzel skinler var ki roller bu skinlerle harika bir hal alabilir ama heryerde ben aynı skinleri görüyorum. Değişik skinler ile değişik karakter yapılarıyla oyununuza renk katın.Ayrıca bakıyorum da herkes oyunda 1.90 boylarında, esmer, kaslı biri gibi cool geziyor.
Yani bir tane bile göbekli amcaya rastlamadım doğrusu :D

22-)Eğer eviniz var ise tam da şunu yapın. Gidin buzdolabınıza bakın ve birşey kalmadığını emoteler ile destekleyerek karakterinize farkettirin. Sonra karakterinizi bir markete veya başka bir alışveriş yerine götürerek evinize birkaç yiyecek falan alın (Makarna vb.). İnanın markette yaptığınız role emoteler ile destek çıkarsanız, emoteler ile kasiyer bile hazırlarsanız çok zevkli bir ortam oluşacaktır. Ayrıca kendinize kıyafet falan da alabilirsiniz, kıyafet alışverişine herşeyin alışverişine çıkabilirsiniz, hayalgücünüzü kullanın!

23-)Birde rahatsız olduğum birşeyi dile getirmek istiyorum, sunucuda kadın rolleri yapanların çoğu şu salakça şeye maruz kalıyor. Bir erkek geliyor ve hemen "Selam bayan çok güzelsiniz tanışabilirmiyiz?" diye soruyorlar. Bence bu hiç realistik değil ve saçma. Ya Allah aşkına gerçek hayatta hangi 20-45 yaş arası erkek bunu yapar? Hadi tek tük kişiler yapar ama sunucudaki herkes bunu yapıyor. Size tavsiyem sunucuda sırf sevgilim olsun sırf karım olsun diye kızlara yanaşmayın. Ha çok istiyorsanız bayağı tanışın 1 ay 2 ay rol yapın ardından aşkınızı itiraf edin. Ben çok gördüm 5 dakikada evlenenleri. Benim fikrimce bu tam bir saçmalık!

24-)Evlilik rollerinede değişik bir hava katabilirsiniz. Neredeyse herkes nikah salonunda evleniyor. Onun yerine siz bir açık alanda, ormanlık ve göl kenarı biryerde güzel bir düğün yapabilirsiniz. Hem halay çeker, hem eğlenirsiniz. Çok büyük rol döner. Nikah salonunda pek bir imkan olmuyor ve hemen /evlilikteklifi yapıp evleniliyor. Hiçte zevkli olmuyor şahsen.

25-)Oyunda kendinize hayali bir evcil hayvan edinin. Bu evcil hayvanı /do'dan destekleyerek stroy-rp'yi kullanarak iyi roller yapın. Veya oyunda papağan aksesuar'ı var bu aksesuarı takın, işte size bir evcil hayvan! Şimdi onunla güzel roller yapabilirsiniz!

26-)Ayrıca oyunda karakterinizi kaç yaşında canlandırıyorsanız ona göre hareket edin! Yani demek istediğim şu, adam 45 yaşında veya 50 yaşında salak saçma şeyler yapıyor. Yaşına göre hareket etmiyor. Size bir tavsiyem OOC yaşınıza göre değil IC yaşınızın nasıl hareket etmesi gerektiğine bağlı rol yapın. ((Ben çok gördüm 1 vuruş kaç kuruş diye gezen 60 yaşındaki dedeleri.))
Aklıma bu kadarı geldi,yazmaya başlarken aklımda süper fikirler vardı ama hepsi uçup gitti.Aklıma gelirse eklerim,sizin yaptığınız güzel legal roller varsa yoruma yazarsanız sevinirim

[/quote]

Çevrimdışı chealy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 13 Şubat 2023, 22:50
Toplam oynama: 166 gün, 3 saat
Köken: Alman
Son giriş: 13 Şubat 2023, 22:51
Toplam oynama: 4 gün, 6 saat
Ynt: [REHBER] LEGAL ROL ÖNERILERI
« Yanıtla #1 : 20 Eylül 2021, 02:49:31 »
Eklenebilecek bir takım şeyler var, geliştirilebilir.

Çevrimdışı BeneKli

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Toplam oynama: 1 gün, 11 saat
Köken: İtalyan
Toplam oynama: 0 gün, 11 saat
« Yanıtla #2 : 21 Eylül 2021, 16:19:32 »
Konu aktiftir, görüşlerinizi ve fikirleriniz bekliyorm.  :heart: :heart:

Çevrimdışı HD

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 25 Ağustos 2024, 14:16
Toplam oynama: 25 gün, 2 saat
Elias Moses Lv.32
Köken: İspanyol
Son giriş: 29 Mayıs 2024, 19:42
Toplam oynama: 244 gün, 7 saat
Son giriş: 22 Ağustos 2024, 17:59
Toplam oynama: 6 gün, 9 saat
Emma Moses Lv.32
Son giriş: 08 Haziran 2024, 14:18
Toplam oynama: 79 gün, 14 saat
Maddox Gold Lv.32
Son giriş: 22 Ağustos 2024, 17:57
Toplam oynama: 0 gün, 9 saat
« Yanıtla #3 : 21 Eylül 2021, 21:22:49 »
Eklenebilecek bir çok şey daha var fakat bu haliyle ile de mükemmel. İnsanlara yapılacakları rolleri söylemeden.. Rol yapmıyorlar maalesef..  :heart: :helal:

Çevrimdışı acttgangsta

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Sırp
Son giriş: 18 Eylül 2022, 23:24
Toplam oynama: 166 gün, 17 saat
Son giriş: 08 Ağustos 2022, 20:45
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
Köken: İsrail
Son giriş: 10 Eylül 2022, 21:41
Toplam oynama: 0 gün, 3 saat
« Yanıtla #4 : 26 Eylül 2021, 19:36:48 »
rolepliey

Çevrimdışı FenerbahceLee

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Pacho Tevez Lv.26
Son giriş: 21 Aralık 2023, 22:11
Toplam oynama: 105 gün, 5 saat
Köken: Avustralyalı
Son giriş: 20 Kasım 2023, 01:20
Toplam oynama: 4 gün, 2 saat
Birlik: ******** *eam
« Yanıtla #5 : 14 Ekim 2021, 20:53:42 »
Yazdıklarınız çok güzel olmuş, tebrikler.

Çevrimdışı HellForce

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 06 Temmuz 2023, 07:18
Toplam oynama: 7 gün, 2 saat
« Yanıtla #6 : 21 Ekim 2021, 22:21:40 »
Direkt olarak konuya girmişsin bu kısmı beğenmedim.
Onun dışında genel olarak fikirler çoğu kişinin bildiği şeyler,  tek başına lunaparka gidip atlı karıncaya biner deyip ekran başında gülen arkadaşlar varsa helal olsun diyorum. Herkes kendine bir rol partneri bulmalı, bunun için barlara gidilmesi yeterli, karakterinizin çevresi olursa zaten rol kendi kendine gelir. Kadın karakteriniz varsa zaten rol bir şekilde sizi bulur.

Çevrimdışı DracDonix

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Tyson Mosley Lv.28
Son giriş: 19 Şubat 2024, 00:45
Toplam oynama: 39 gün, 23 saat
Son giriş: 19 Şubat 2024, 00:38
Toplam oynama: 70 gün, 5 saat
Son giriş: 13 Şubat 2024, 19:10
Toplam oynama: 1 gün, 21 saat
Birlik: ****** **dia
« Yanıtla #7 : 22 Ekim 2021, 10:08:13 »
Bu harika adamım.  :like: :like:

Çevrimdışı elmander

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 13 Kasım 2022, 13:14
Toplam oynama: 11 gün, 23 saat
« Yanıtla #8 : 29 Ekim 2021, 14:54:03 »
Sağlam duruyor.  :moon:

Çevrimdışı carneyss

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 14 Haziran 2023, 03:30
Toplam oynama: 89 gün, 1 saat
Son giriş: 24 Mayıs 2023, 13:55
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #9 : 28 Kasım 2021, 16:31:36 »
sunucuda fazla sayıda illegal karakter var çünkü herkes bir çatışma rolü içersinde olmak istiyor, silah kullanmak istiyor. Bu sayede legal Rolcüler ne yapacaklarını bilmedikleri için güzel bir öneri veren bir konu.