Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

İmamhatip

Başlatan Ecelimbe, 14 Eylül 2021, 00:05:21
Okunma sayısı 1208 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Draxxeloo

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 16 Eylül 2021, 19:44
Toplam oynama: 0 gün, 2 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: İmamhatip
« Yanıtla #10 : 17 Eylül 2021, 17:11:18 »
 :fire: :p :helal: :helal: ywe

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
« Yanıtla #11 : 17 Eylül 2021, 19:26:57 »
İlber Ortaylı'nın da dediği gibi; İmam Hatiplerin şu anda pek çok Anadolu Lisesi'nden daha iyi eğitim verdiği ortada. Ben de Anadolu Lisesi mezunuyum fakat Cağaloğlu Lisesi, Galatasaray Lisesi, Pertevniyal Lisesi, Kabataş Lisesi gibi kalitelerde okumuyorsanız hemen hemen orta şekerli anadolu lisesinden daha iyi bir ortam sunabildiğini düşünüyorum. Ama İmam Hatiplerin de iyisi var kötüsü var. Örneğin Beyoğlu İmam Hatip, Kartal İmam Hatip'ten mezun çok arkadaşım var, İstanbul'da. Tıp Fakültesi'nde okuyorlar bazıları Oxford'a dönemlik Erasmus eğitimi almaya gitti. Kafayı belli bir yerde odaklı tutabildiklerini düşünüyorum ki böyle sonuçları var. Ayrıca bunu şu açıdan düşünüyorum, çevremde gidenler var örnek vermek gerekirse, somut anlamda şu edinimleri kazanıyorsunuz.

1- Anadolu Lisesi okuyan İngilizce öğrenemiyor, İmam Hatip okuyan da öğrenemiyor ama en azından temel Arapça Grameri elde ediyor.
2- Şu an Türkiye'de Arapça İngilizce'den daha fazla iş yapıyor, bizzat ekmek yiyen birisi olarak bunu söyleyebilirim. Özellikle turizm anlamında pek çok sektörde çok etkin işler yapabiliyorsunuz. Türkiye'nin ekonomisinin büyük bir yüzdeliğini taşıdığını varsayarsak yabana atılamaz. İngilizce bilmek bir ekstra değil, bilmeyeni taşlıyorlar gibi bir durum oldu artık.
3- Çocuklar ergenlik dönemlerinde sevgililik ve barışma & ayrılma gibi durumları sık yaşadığı için gelecekteki hayatlarında daha da mallaşabiliyorlar. 15 yaşındaki çocuğun aşk acısı olamaz. Bunu zeka seviyesi yüksek Anadolu Liseleri için söylemiyorum en azından düşük seviyede insanları zoraki bir şekilde bir yerde tutarak zorda olsa onlara koruyucu bir eğitim veriliyor. Kafanız temizse sürekli kız erkek düşünmüyorsanız belli şeylere daha iyi odaklanabilirsiniz. Allah'a şükür ben bu konuda kendimi koruyabildim. Ama örnek vereyim, çevremde bir tanıdığım Eyüp'te bir meslek lisesi mezunuydu, lisede hamile kalmıştı. Tabiri caizse böyle cinsel organına sahip olamayanlar da var öyle yerlerde.
4- Mezun olduklarında direkt imam olma fırsatları var, ya da ilahiyat okurlarsa formasyon almaları daha kolay ve KPSS'de Arapça Öğretmenliği'nden ÖABT'de atanma fırsatı oldukça yüksek. Çok fazla açık var, iş kolu olarak da edebiyat tarih öğretmenlerinden çok daha zengin. Müftülüklerde bile çalışabilirler.

Bu açıdan bakıldığında bir meslek lisesidir, imam hatip lisesi. Fakat dini eğitimi evinde alamayan insanlar için bir terbiye noktası gibidir diye düşünüyorum. En azından mezun olanları gördüğüm ve gözlemlediğim kadarıyla.
Ayrıca hitabet dersleri var, gür sesle Kuran okuyorlar, namaz kıldırıyorlar. Hocalarla daha içli dışlılar. Bu tarz uygulamalar özgüven arttırıcı şeyler. Hayatta bir adım öne çıkartacak liderlik özelliği aşıyan birikimleri tesis eder. Anadolu Liselerinde en çok sevgilisiyle beraber olan ya da çok çalışkanlar ön plana çıkardı genel olarak. Ya da iyi futbol, voleybol falan oynayacak. Biz kızlar arasında da en pahalı giyimler falan filan. Şoförü olanlar da vardı böyle saçmalıkların ön plana çıktığı o beni beğensin o seni beğensin tartışmalarını yaşamadıkları için belli bir eğitime daha fazla temerküz edebildiklerini düşünüyorum imam hatiplerin.

Evlilik dediğin sevgililik dediğin şey zaten üniversitede oluyor artık günümüzde, tabii lise aşklarını da yabana atmamak lazım  :heart: :heart:
1

Çevrimdışı Zweisamkeit

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jesse Bean Lv.23
Köken: Amerikan
Son giriş: 27 Nisan 2025, 15:45
Toplam oynama: 116 gün, 21 saat
Birlik: ******* *lub
Son giriş: 23 Temmuz 2024, 16:41
Toplam oynama: 3 gün, 0 saat
« Yanıtla #12 : 17 Eylül 2021, 19:52:42 »
İmamhatip e gitmiş olarak söylüyorum, 4 yılımı peygamber efendimizin ne yaptığı ile geçirdim. Bana bir şey kattı mı? Hayır, bizle etkinlik yaptılar mı? Hayır. Verilen eğitime gelicek olursak; adam ciddiyim okuma yazma bilmiyor sınıfı geçti.

Çevrimdışı EGO BUT TWO

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 24 Temmuz 2024, 03:26
Toplam oynama: 206 gün, 15 saat
Köken: İtalyan
Son giriş: 04 Ekim 2024, 18:23
Toplam oynama: 29 gün, 8 saat
Köken: İskandinav
Son giriş: 21 Haziran 2024, 20:50
Toplam oynama: 9 gün, 1 saat
« Yanıtla #13 : 18 Eylül 2021, 02:02:11 »
icraatte sıfır bir eğitim modeli

Çevrimdışı Parlak Ahmet

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 23 Nisan 2022, 17:48
Toplam oynama: 54 gün, 2 saat
« Yanıtla #14 : 18 Eylül 2021, 15:46:55 »
IMAMHATIP KADAR SACACM BIR SEY YOKTUR DOSTUM. LAIKLIK ILKESINE KARSI GELEREK DINI OKULLAR ACILIP TARIKATLAR KURULUYOR HER AN DIN KULUTUR DERSI YASAKLANIP IMAMHATIPLERIN KAPATILMALARI GEREKMEKTEDIR. AKSI TAKTIRDE TALIBAN OLABILIRIZ
Evet, boş bir ateist yorumu.

Çevrimdışı jinggg

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Ağustos 2024, 21:48
Toplam oynama: 286 gün, 21 saat
Köken: İsrail
Son giriş: 08 Ağustos 2024, 01:51
Toplam oynama: 6 gün, 6 saat
Juti Jutsku Lv.24
Köken: İskandinav
Son giriş: 18 Temmuz 2024, 21:27
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
« Yanıtla #15 : 18 Eylül 2021, 16:15:37 »
Kavga çıkartmaya meyilli konu olduğu için kilitlendi.