LSMD'e rol için eklenmiş bir sistem, kimse yaralı rolü yapmayınca bu sistemi eklemişlerdi. Zaten onun emotelerini çok ciddiye alan yok ondan gereksiz bence isteyen tedavi olmak için rolünü yapıyor. Kimse hastalık rolü isteyerek yapmayacak kendimizi kandırmaya gerek yok. Onun için nadir hastalanıyoruz zaten, tedavi olabilirsin.
Ben sistem olsada olmasada yapmıyorum, kimse yapmıyor. O yüzden sistemin öylesine durmasının bir mantığı yok. LSMD'e rol olsun diye eklenmiş olması mantıklı bir durum ama hastalanıp hastanede doktor bulamamamız da ayrı bir olay 
Hastanede doktor bulamama nedenini ARGE değil, LSMD yönetimine şikayet açarak çözülecek bir konu. Birliği nasıl aktif olarak tutacağını bilmiyorsa başkaları LSMD yönetimine geçebilir, aktif tutmak isteyen başka kişiler çıkacaktır. Birliğin pasif olması ARGE'lik bir olay değil.
Başvuran oyuncu kitlesi vardı veya rol yapmak isteyen vardı biz mi bilmiyorduk? Gel yönetime seni geçirelim nasıl yönetiyorsun bakalım?
Yaklaşık 8 Aydır Fire Department içerisinde bulunuyorum. Yönetimle ilgisi yok bu zamana kadar tüm oyuncular neden girmek istediği veya çıktığını biliyorum. Kimisi aksiyonsuz geçiyor diye silah sıkmak için PD/SD gibi oluşumlara geçiyor. Kimisi arkadaşları çağırdı için illegale geçiyor. Küçük bir kısmı özel işlerinden dolayı giremiyor. Eğer oyuncular oluşuma başvuru yapmazsa bu bizim sorumluluğumuzda değildir. Yönetimin değişmesi herhangi bir faydası bulunmaz, kişiler yönetim veya iç işlerinden dolayı başvurmamazlık yapmıyorlar. Sadece hastaneye giderek doktor yok diyerek hiçbir şey hakkında bilginiz olmadan sadece yorum yapıyorsunuz. Kimse oyunculardaki FD olma isteğinin az olduğunu göremiyor. Adamlar hastaneye gidiyorlar trolü ayrı, rol bilmeyeni ayrı, tehdit edeni, vuranı vb. her çeşit insan bulunuyor. Bu yüzden hastaneyle ilgilenmek zor oluyor. LSFMD sadece hastaneden ibaret değil biz elimizden geldiğince hastaneyi aktif tutmaya çalışıyoruz ve rol etkinlikleri düzenliyoruz. Adam olmadığı zamanlar 1 kişi için 50 kişinin geleceği etkinlik düzenlemek mantıksız olur. Bizler diğer oluşumlar gibi sıkamıyoruz yapacağımız roller belli bunu bilenler geliyor kalıyor. Eğer çok iddialıysan ve yetersiz buluyorsan sen gelip deneyebilirsin.
LSMD'in rolleri sınırsızdır. Hastane de düzgün aktifliğiniz olsa her vurulan PD yaralı yapılacak tedavi edilecek. Sunucuda her dakika çatışma olduğunu düşünürsek sürekli gelen birileri var yani. Onun içinde LSMD rolleri sadece tedavi rollerinden ibaret değil. Toplumsal etkinlikler düzenleyebilirsiniz, nedense ben hiç göremiyorum. En son ne zaman etkinlik yaptınız? Nedense ben hiç denk gelemedim. LSMD yönetimin diğer yönetimler gibi rol çıkartma zorunluğu vardır. Başvuru açayım, eğitim vereyim hastaneye gelenlerle ilgilensinler yeter mantığından ileriye gitmeyen bir yönetim başarısızdır. Obizete ile savaş için sunum yaptınızda millet mi sizi engelledi? Sağlık için koşu etkinliği yaptınız da millet mi engelledi? Kan bağışını artırmak için etkinlik yaptınız da millet mi engelledi? Aşıya yönlendirecek etkinlik yaptınız da millet mi engelledi? LSFD işletmelerin yangın&deprem yönetmeliğine uygun olup olmadığını kontrol etmek istediniz de LSCH ya da yönetim mi engelledi? Polislerin araç içinde vurulduktan ve kaza yaptıktan sonra kapı sıkışınca sizi çağırdılar, yolda gelirken DM mi yediniz?
LSMD ve LSFMD'in rol alanı LSPD gibi geniştir, sadece bunu yapmak istemek önemli. LSMD ya da LSFMD vurulan adamı hastaneye taşımak sadece tedavi etmek değil., insanlara bunu aşıladığınız için insanlar çekiliyor Troll yapan oyuncular LSPD'ye daha fazla ama nedense onlar LSFMD'ye göre çok daha aktif, sorun trollenmekte falan değil, birbirinizi boşa kandırmayın.
Daha 11 Eylül'de hayatını kaybeden iftaiye erleri için bir etkinlik yaptınız mı? Anma töreni düzenlediniz mi? LSCH&PD&LSFMD ortak çalışma yaptınız mı? Ben ihtimal vermiyorum, yapmışsanız tebrik ederim.
Aktif olmayan bir oluşuma kimse başvuru yapmaz, siz kendinizi aktif olduğunu gösterin insanlar başvuru yapsın. Dediğim gibi ARGE'in konusu değil.