Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

LS-RP kapandı

Başlatan Dynastie, 25 Ağustos 2021, 00:49:26
Okunma sayısı 4201 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı KubaR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 12 Şubat 2024, 14:51
Toplam oynama: 193 gün, 21 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: LS-RP kapandı
« Yanıtla #10 : 25 Ağustos 2021, 15:03:20 »
samp ve mta (gta sanandreas multiplayer oyun modları) yavaş yavaş ölüyor bence yerinde ve doğru bir karar olmuş
1

Çevrimdışı 13579

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 18 Haziran 2024, 00:31
Toplam oynama: 47 gün, 22 saat
Son giriş: 08 Temmuz 2023, 06:22
Toplam oynama: 0 gün, 9 saat
« Yanıtla #11 : 25 Ağustos 2021, 15:16:55 »
SAMP ölüyor zaten, çoğu sunucu GTA V ortamına geçiş sağlıyor. SAMP'ın kendisi bile kendine destek vermezken niye uğraşsınlar. Mantıklı karar vermişler.
samp ve mta (gta sanandreas multiplayer oyun modları) yavaş yavaş ölüyor bence yerinde ve doğru bir karar olmuş
hera abim çok zeki gta 5 sunucusunu kodlamaya çoktan basladi bile  8) 8) :wolfteamhera:

Çevrimdışı atha

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Ocak 2024, 10:53
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Son giriş: 11 Ekim 2024, 00:18
Toplam oynama: 31 gün, 19 saat
« Yanıtla #12 : 25 Ağustos 2021, 20:03:58 »
bir kaç seneye rp dışındaki tüm samp serverleri kapanıcak diye düşünüyorum

Çevrimdışı whitemamba

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 19 Nisan 2025, 02:17
Toplam oynama: 101 gün, 8 saat
« Yanıtla #13 : 25 Ağustos 2021, 20:11:13 »
piyasadan çekildi

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
« Yanıtla #14 : 25 Ağustos 2021, 20:11:30 »
Vaov, gerçekten duygulandım. Bazı arkadaşlar demiş de hard rp ortamı diye LS-RP'de İngilizce rol deneyimi yaşamak için oynamıştım ilk girdiğimde Hard RP yapmak için tercih edilen bir yer değil. Ayrıca Hard RP medium rp diye bir tanım da çok sonradan çıktı. Rol sunucusu ve rol yapılamayacak sunucu olarak ayrılıyordu eskiden. Yakında DM RP tarzında da bir şey çıkarsa şaşırmamak gerek. Ön bilgi vereyim. Ayrıca oynadığım tarih 2007 2008, o da Türk rolünün o dönemlerde çok revaçta olmamasıydı. Zaten arkadaşım İngilizce öğrenelim diye tavsiye etmişti, katkısı büyük ama insan kendinde olanı istiyor tabi. O tarihten sonra zaten adı yıllardır bilinen Türk sunucusu ve devamı niteliğindeki diğer sunucular. Reklam vermeyelim.

Açıkçası SAMPIN bitişini görmek üzücü mü? Biteceğini düşünmüyorum. Böyle birkaç sene daha bence devam eder. Yani belki kalıcı sunucular tutulmaz ancak rol yapan kitlenin her sunucuda 100 200 toplanacağını düşünüyorum. Gtatürk'ün sitesinde de sürekli kapanan sunucular yıllardır açılırdı, belki birkaç ay. Ama o süreçte de gelen yüzlerce rolcü oluyordu. Yani bu oyunu seven kitle belli, GTA 4 çıktığında da GTA 5 çıktığında da bir şey değişmedi. Dolayısıyla sektör kolay kolay  bitmez diye düşünüyorum.

Çevrimdışı Rosenzwei

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İspanyol
Son giriş: 19 Nisan 2025, 11:39
Toplam oynama: 120 gün, 14 saat
Birlik: * ***ION
Son giriş: 11 Şubat 2024, 01:05
Toplam oynama: 1 gün, 1 saat
Son giriş: 14 Şubat 2024, 03:49
Toplam oynama: 1 gün, 8 saat
Köken: Alman
Son giriş: 21 Şubat 2024, 15:06
Toplam oynama: 0 gün, 3 saat
Köken: Avustralyalı
Son giriş: 22 Şubat 2024, 07:53
Toplam oynama: 0 gün, 17 saat
« Yanıtla #15 : 25 Ağustos 2021, 23:18:08 »
Açıkçası SAMPIN bitişini görmek üzücü mü? Biteceğini düşünmüyorum. Böyle birkaç sene daha bence devam eder. Yani belki kalıcı sunucular tutulmaz ancak rol yapan kitlenin her sunucuda 100 200 toplanacağını düşünüyorum. Gtatürk'ün sitesinde de sürekli kapanan sunucular yıllardır açılırdı, belki birkaç ay. Ama o süreçte de gelen yüzlerce rolcü oluyordu. Yani bu oyunu seven kitle belli, GTA 4 çıktığında da GTA 5 çıktığında da bir şey değişmedi. Dolayısıyla sektör kolay kolay  bitmez diye düşünüyorum.
SA:MP bitti biteceği kadar zaten. Sadece RolePlay üzerinden bakmamak gerekiyor, Freeroam - Hırsız Polis tabanlı sunucular şuan doğru düzgün ilgi görmüyor bile. ( Eskisi gibi görmüyor ) Sadece RolePlay sunucuları oynanıyor.
DM, Hırsız Polis ve Freeroam oynamak isteyenler de zaten RolePlay sunucularında oynuyorlar, pek bir fark olmuyor onlar için.

Çevrimdışı #EnsarAydin

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 20 Kasım 2023, 00:07
Toplam oynama: 196 gün, 15 saat
« Yanıtla #16 : 26 Ağustos 2021, 00:16:23 »

Çevrimdışı Ecelimbe

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 13 Kasım 2024, 17:46
Toplam oynama: 195 gün, 20 saat
Erin Yamate Lv.30
Köken: Koreli
Son giriş: 09 Kasım 2022, 20:26
Toplam oynama: 2 gün, 15 saat
Son giriş: 26 Ocak 2024, 14:18
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
Son giriş: 05 Kasım 2022, 13:07
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Adam Quarty Lv.30
Son giriş: 00/00/0000
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #17 : 26 Ağustos 2021, 00:34:36 »
Ben LSRP den geldim kapanıcağını biliyordum zaten. :laugh: ama LSRP adı altında türeme sunucular görmeye başlıyıcaz hadi hayırlısı.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
« Yanıtla #18 : 26 Ağustos 2021, 11:26:50 »
SA:MP bitti biteceği kadar zaten. Sadece RolePlay üzerinden bakmamak gerekiyor, Freeroam - Hırsız Polis tabanlı sunucular şuan doğru düzgün ilgi görmüyor bile. ( Eskisi gibi görmüyor ) Sadece RolePlay sunucuları oynanıyor.
DM, Hırsız Polis ve Freeroam oynamak isteyenler de zaten RolePlay sunucularında oynuyorlar, pek bir fark olmuyor onlar için.

Sözüm zaten role play sunucuları için geçerli. Hala bir sürü tanıdığım var ilk zamanlardan bugüne rol yapmaya devam eden. Bu ortamı ve sistemi seven başka şey oynayamayan insanlar var. Ama dediğin doğru dm sunucuları da kapandığı için o kitleler de role play sunucularına doluştu. Ama bu Role Play seviyesini de düşürmüyor. Yani tüm sunucular kapandığında yine Hard Rp adı altında birkaç ay tutunabilecek sunucular kuruluyor. Ki artık o kadar yıl geçtiği için herkes pawn kodlama, mod yazılımı üzerine baya bilgi sahibi. Yani temel rol altyapısının hazır olduğu ortamları inşa etmek de eskisi kadar zor değil. Eskiden normal bir mod bile yazılamıyordu şimdi piyasadakiler bu konuda çok profesyonel. Yani devam eder bence rp :)

Çevrimdışı Ganjaman

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Otto Northey Lv.23
Köken: Meksikan
Son giriş: 14 Ekim 2022, 01:13
Toplam oynama: 142 gün, 21 saat
« Yanıtla #19 : 26 Ağustos 2021, 12:06:16 »
Üzücü, ama iyi haber GTAV üzerinde daha çok yoğunlaşabilecekleri.

SA-MP geleceği için şöyle bir kanıya varmak doğru olur, elbet bu ortamdaki yöneticiler ve insanlar fikirlerini farklı yönlere çekeceklerdir, çünkü gelişen bir oyun dünyasındayız. Bunlar arasında Türkiye bazında bile bir çok insan artık ortalama diyebileceğimiz, 5-6 bin TL'lik bilgisayarlarla farklı oyunlara yönelip farklı deneyimler yaşama peşinde, 2013 yılından beri  rol yapan bir insan olarak SA-MP üzerinde deneyimlemediği pek bir şey kalmayan oyunculardan birisiyim. Umarım ilerleyen zamanlarda Rina RP ortamını GTAV üzerinde uygun bir zeminle sunabileceğimizin mutluluğunu ve keyfini hayal ediyorum, çeşitliliğin fazla olması karakter kategorize sistemleri ve bir çok şey SA-MP oynayan birisi için üst düzey güzel görünüyor. Şuan bizimle bu yolda iyisiyle, kötüsüyle devam eden minimum 800-900 oyuncumuz var ve bu durumdan bir hayli memnunuz, size gösterdiğimiz ilgi her geçen gün daha fazla hoşumuza gidiyor ve bu kitleyi kaybetmemek için çabalıyoruz, elbet düşünmemiz ve duraksamamız gereken zamanlar hepimizin olmuştur, fakat biz burada oynayan herkese değer vermeye ve ilgi göstermeye devam edeceğimizi bilmenizi isterim. Her şeyin daha iyi olması dileği ile, sevgiler.
1