abi allah demicem direkt tanrı dicem, tanrının varlığının elle tutulur kanıtı yok dediğin gibi, bu sefer eğer elle tutulur kanıtı olsaydı herkes inanırdı deniliyor, birisi yokluğuna dair döküman sunuyor birisi varlığına dair kanıt sunuyor burda yazsam bir sürü soru cevap çıkar uzatmaya gerek yok, bu sorunun cevabına birisiyle müzakere ederek bulmanı önermem bu sorunun cevabını kendinle müzakere ederek bul bence çünkü sen a dersen karşındaki b dicek, kısaca eğer tanrının varlığına ihtiyaç duyuyorsan, yokluğundan korkuyorsan ve varlığı sana mantıklı geliyorsa inanırsın veya yalan olduğunu düşünürsün saçma bulursun inanmazsın.
benim düşüncem tanrı insanları yönetebilmek için oluşturulmuş bir şey, en basitinden cennet ve cehennem buna örnek verilebilir, bir adım geriye çıkıp genel resime baktığımda gerek islamın olsun gerek diğer dinlerin olsun uydurma ve saçma olduğunu anladım, böyle şeyler gerçek olamaz eğer müslümansan ve ateist olmayı falan düşünüyorsan büyük ihtimalle ateist olduktan sonra varoluş sancısı falan çekersin bi dönem ama sonra hayatının anlamının olmadığını kabul edersin veya kendine hedefler koyarsın sorun çözülür