Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Non Rp Araç Sürüşü ve Ehliyet Sistemi

Başlatan Elif, 06 Ağustos 2021, 14:09:12
Okunma sayısı 3133 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı soalizy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cresto Demb Lv.20
Köken: Kanadalı
Son giriş: 30 Ekim 2022, 20:16
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Perlian Demb Lv.20
Köken: Kanadalı
Son giriş: 30 Ekim 2022, 09:15
Toplam oynama: 73 gün, 4 saat
Ynt: Non Rp Araç Sürüşü ve Ehliyet Sistemi
« Yanıtla #30 : 09 Ağustos 2021, 20:18:54 »
Ehliyet yani lisans sistemi zaten var fakat PD üyeleri sadece alkollü sürüş yapan kişilerin lisanslarına el koyabilmektedir. Trafik Ceza Kanunları'nda bu şekilde belirtilmiştir. Diğer herhangi bir duruma (örnek: Tehlikeli sürüş) ehliyete yani lisansa el koyamamaktadırlar. Alkollü sürüş yapan kişinin lisansına el koyulduktan sonra tekrar ehliyet daha doğrusu lisans alınması gerekir. Sunucuya başlangıçta ehliyet yani lisans karaktere otomatik olarak verilir.

Zamanında bu tarz Non RP sürüş olaylarının önlenmesini istemiştim. Gerçi hala istiyorum herkesin normal bir şekilde araç kullanmasını. Nasıl herkes normal şekilde araç kullanabilir, aracı bir yere çarpmaktan korkabilir?

1-Şehir içerisinde ki IC Trafik Ceza Kanunları'na göre hız limiti zaten 80, 80'lik radarlar koyulması gerekir. Her yerde trafik memuru olmuyor ki trafik memuru PD'de güncel kişi sayısı 10 kişi; 1000 kişilik sunucuda. Şehir içerisinde genel olarak 80'lik radar koyduğumuzda ve her 80 KM/H'yi aşmanın lv.1 - lv.3'e kadar 2500$, lv.4 - lv. 9'a kadar 5000$ lv. 10 - lv. 19'a kadar 10000$, lv. 20+ 20000$ para cezası olduğu bir durumda sorun bir nebze düzelir.

2-Araç sürüş fizik modunun entegre edilmesi de sorunu düzeltir. (Bknz: https://www.youtube.com/watch?v=85J4wwADMAg)

3-Zırhlı araç mantığının kaldırılması sürüşlerin daha dikkatli yapılmasını sağlayabilir.

4-Kaza: Araç hasarının %100 olması, /dl'de araç canının, healthin 300 gözükmesi
Kaza yapan aracın 3 gün kullanılamaz durumda olması, kaza yapan aracın yüksek bedellerde tamir masrafı ödemesi, hatta birçok kazaya karışan aracın (örnek: 20 defa) hurdaya çıkması ve bir daha o aracın kullanılamaması şeklinde ilerleyebilir. Ayrıca sistemin detayına girecek olursak bir oyuncu level 3 olana kadar araç sürücüleri level 3 bir kişiye çarptığında veya level 3 bir kişi karşı tarafa çarptığında karşı tarafa kazaya, hurdaya çıkacak şekilde etki etmemeli.

5-Hızlı araç modellerini çoğu zaman görüyorum (infernus, turismo, bullet) ve yavaş araç modellerini kullanan kişileri oldukça az görüyorum. Bu araçların saatlik alındığı vergiler tekrar düzenlenebilir, sıfır satın alınan araçların miktarları da değiştirilebilir. Zaten 4. madde de yazdığım sistem yapılırsa bu tarz araçlar bu düzenleme ile beraber çok daha az olacaktır.

Yazdığım durumların tamamının getirilmesi&değiştirilmesi sürüşleri oldukça düzeltir.
-Abı sen kac levılsın ceza yazcam
-radar kardesım ben 22 lvlım ama sen 3 yaz param yok
-abı bızde radarlıgımızı bılıyoz tamam bıda olmasın

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
« Yanıtla #31 : 10 Ağustos 2021, 10:36:46 »
Bu açtığım konudan sonra çok çeşitli yerlere bariyerler ve hız düzenleyici yol eklentileri izafe edilmiş. Bundan dolayı dikkate alan yönetim ve arkadaşlara teşekkür ediyorum. Seviyorum bu sunucuyu ya :D Evet yorumlara devam edebilirsiniz. Belki daha güzel fikirler gelir.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #32 : 10 Ağustos 2021, 10:51:18 »
Ehliyet yani lisans sistemi zaten var fakat PD üyeleri sadece alkollü sürüş yapan kişilerin lisanslarına el koyabilmektedir. Trafik Ceza Kanunları'nda bu şekilde belirtilmiştir. Diğer herhangi bir duruma (örnek: Tehlikeli sürüş) ehliyete yani lisansa el koyamamaktadırlar. Alkollü sürüş yapan kişinin lisansına el koyulduktan sonra tekrar ehliyet daha doğrusu lisans alınması gerekir. Sunucuya başlangıçta ehliyet yani lisans karaktere otomatik olarak verilir.

Zamanında bu tarz Non RP sürüş olaylarının önlenmesini istemiştim. Gerçi hala istiyorum herkesin normal bir şekilde araç kullanmasını. Nasıl herkes normal şekilde araç kullanabilir, aracı bir yere çarpmaktan korkabilir?

1-Şehir içerisinde ki IC Trafik Ceza Kanunları'na göre hız limiti zaten 80, 80'lik radarlar koyulması gerekir. Her yerde trafik memuru olmuyor ki trafik memuru PD'de güncel kişi sayısı 10 kişi; 1000 kişilik sunucuda. Şehir içerisinde genel olarak 80'lik radar koyduğumuzda ve her 80 KM/H'yi aşmanın lv.1 - lv.3'e kadar 2500$, lv.4 - lv. 9'a kadar 5000$ lv. 10 - lv. 19'a kadar 10000$, lv. 20+ 20000$ para cezası olduğu bir durumda sorun bir nebze düzelir.

2-Araç sürüş fizik modunun entegre edilmesi de sorunu düzeltir. (Bknz: https://www.youtube.com/watch?v=85J4wwADMAg)

3-Zırhlı araç mantığının kaldırılması sürüşlerin daha dikkatli yapılmasını sağlayabilir.

4-Kaza: Araç hasarının %100 olması, /dl'de araç canının, healthin 300 gözükmesi
Kaza yapan aracın 3 gün kullanılamaz durumda olması, kaza yapan aracın yüksek bedellerde tamir masrafı ödemesi, hatta birçok kazaya karışan aracın (örnek: 20 defa) hurdaya çıkması ve bir daha o aracın kullanılamaması şeklinde ilerleyebilir. Ayrıca sistemin detayına girecek olursak bir oyuncu level 3 olana kadar araç sürücüleri level 3 bir kişiye çarptığında veya level 3 bir kişi karşı tarafa çarptığında karşı tarafa kazaya, hurdaya çıkacak şekilde etki etmemeli.

5-Hızlı araç modellerini çoğu zaman görüyorum (infernus, turismo, bullet) ve yavaş araç modellerini kullanan kişileri oldukça az görüyorum. Bu araçların saatlik alındığı vergiler tekrar düzenlenebilir, sıfır satın alınan araçların miktarları da değiştirilebilir. Zaten 4. madde de yazdığım sistem yapılırsa bu tarz araçlar bu düzenleme ile beraber çok daha az olacaktır.

Yazdığım durumların tamamının getirilmesi&değiştirilmesi sürüşleri oldukça düzeltir.

Güzel söylemişsiniz evet. Ama yine de bence zırh sistemi kalkmamalı. Admin çağırmamıza gerek kalmadan araçla ilgili sorunlarımızı çözmemize yardımcı oluyor. Admine muhtaç olmama ve onun yükünü hafifletme anlamında çok güzel.  Diğer dedikleriniz de bu otomatik radar sistemi daha önce vardı sanırım yani o cezalar çok fazla olduğu için kaldırıldı o sistem galiba. Sürekli lspd merkezde vergi ödeniyordu.

Bunun haricinde ben şunu öneriyorum. Mesela nitro sistemi kaldırılabilir. Belli yollara hızı kesmek için yapılacak engebeler inşa edilebilir. Dönüş ve kavşaklar olabilir. Ama en önemlisi tabii polis çevirmelerinin olması. Polisler çevirip sistemsel para cezası kesebilirler. Polisler de uçarak gidiyor bilmiyorum belki de dmciler çevirmelerden daha çok rol alanı çıkartıyor. Hatta başta polislerin bu şekilde gidip örnek olmaları gerekir. Polisler de non rp araç sürüşü yapıyorlar kaç defa çarpıştığımızı hatırlıyorum.

Kaza rolleri ck sonucu doğurmasa da zorunlu hale getirilebilir. Uyulmaması durumunda jail cezası olabilir.
Nitro sisteminin kalkmasını istemişsiniz. Kaldırıldığında aman aman bir değişiklik olmayacak, buna eminim. Hız kesmek için engebeler olacak demişsiniz. Bir mapperin şehrin tüm bölgelerine tek tek bir obje (adını hatırlamıyorum) yerleştirecek ve FPS kayıplarına sebep olacak. Ayriyetten dönüşler ve kavşaklar yaratmasını istemişsiniz, sanırım şehri yeniden inşa etmesi gerekecek. Bana mantıksız geldi. Polis çevirmelerinden bahsettim size. 1000 kişilik sunucuda 10 kişi trafik memuru. Çok bir şey beklemeyin bu konuda. Polisler uçarak gidiyor demişsiniz. Eğer bir olay varsa ki sunucuda olaysız zaman çok az. KOD 3 veya KOD 2 eksi şeklinde hızlıca gidebiliyorlar ancak normal durumlarda dediğiniz şekilde gitmemeleri gerekir. Dediğim gibi araç fizik modu bu sorunu ortadan direkt kaldırır. İsterseniz o PD/SD üyelerini IC şekilde şikayet de edebilirsiniz.

Üzgünüm ama yazdıklarınız bana sorunu net olarak çözmek değil de sorunu sadece belirtmek ve çözüme %5 - %10 kadar bir yer ayırdınız gibi geldi.

Kazalar belli yerlerde çok fazla oluyor aşırı hız yapılabilecek belli yollar var LS harici diğer yerlere düzenleme gelmesi gerekmiyor ki. İnsanların ortak olarak hep gezindiği bazı noktalara yapılabilir. Ki şu anda da yapılmaya başlanmış.

Ehliyet sistemini araç sürme becerisi öğrenilmesi için istemiştim. 2 dakikalık tur gibi. Karakter başvurusu olmadığı için yeni başlayıp araç sürmeyi bilmeyen insanlar cidden var. Eğitici olur. Araç fizik modunu bilmiyorum eğer gerçekten düzelteceğini düşünüyorsanız eklenebilir. Sanırım araçların bu kadar hızlı ve kolay sürülmesini zorlaştırıcı bir sistem. Bu benim fikrim emin değilim. 1000 kişilik sunucuda 10 kişi memur diyorsunuz da araçları böyle kullananlar aktif yüz kişi falan bin kişi değil. Ayrıca sunucuda bin tane araç da görmüyoruz. Yani makul bir şey söylüyorum aslında ama bu fizik sisteminizi gerçekten merak ettim. Eğer araç sürmemizi daha realistik ve zor bir hale sokuyorsa örneğin GTA 4 teki araç kullanımı gibi bir zorluk getiriyorsa bu durumda kazalar azalır kimse çarpmamak için daha dikkatli sürebilirler. Çünkü normal yolda 200 basmayı imkansız kılar.

Zırhın da şu yüzden kaldırılmasını istemedim zırh yokken oyun fiziği yüzünden en ufak çarpmada araç gidebiliyor. Görüntüsü bir anda kötüleşiyor ve park atma sistemi olmadan zırh olmadan adminlere ekstra yük bindiriliyor. Bu sistem her ne kadar rp mantığından uzak olsa da gerçekte admin diye bir şey yok kimse aracını yenileyip çekemez. O yüzden zırh olayı kalkmamalı. Rinanın en sevdiğim yanı mesela ben sadece buga düştüğümde admin desteğine ihtiyaç duyuyorum. Admin olmadan da her rolü yapabilme imkanı tanıyor. Bu zihniyet değiştirilmemeli.

Nitronun kalkmasını şu yüzden istedim drift nitro ile atıldığında anında kopmalar oluyor ve boşluğa basıp kaydıranlarla tokuşabiliyorsunuz. Ayrıca gerçekte trafikte nitro ile gidenlerin sayısı en azından Los Angeles gibi bir yerde pek yaygın değil. Santos harici kullanılabilir tabii ki.

Zaten bu dediklerinize katılmamıştım onun dışında fizik modu olabilir. Hurda sistemi de gelebilir. Parçalanan araç hurda olup 1 gün kullanılamaz halde olursa araçları hurdalamamak için insanlar dikkatli olabilir.

Çevrimdışı HD

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 25 Ağustos 2024, 14:16
Toplam oynama: 25 gün, 2 saat
Elias Moses Lv.32
Köken: İspanyol
Son giriş: 29 Mayıs 2024, 19:42
Toplam oynama: 244 gün, 7 saat
Köken: Alman
Son giriş: 22 Ağustos 2024, 17:59
Toplam oynama: 6 gün, 9 saat
Emma Moses Lv.32
Son giriş: 08 Haziran 2024, 14:18
Toplam oynama: 79 gün, 14 saat
Maddox Gold Lv.32
Son giriş: 22 Ağustos 2024, 17:57
Toplam oynama: 0 gün, 9 saat
« Yanıtla #33 : 10 Ağustos 2021, 11:02:42 »
Kesinlikle buna katılıyorum, yolda Formula 1 yarışçısı görmekten sıkıldığımı dile getirebilirim.
Aracım ile düz yolda 120-150 ile gidiyorken adam ters şeritten son hız Infernus ile gelip vuruyor, sonra "/s yavas napiosun" bunları görmekten sıkıldık artık..
Düzenleme şart.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #34 : 10 Ağustos 2021, 11:10:26 »
@RealistikAdam Dediğiniz mod buna benzer bir şey sanırım internette buldum. Gerçekten güzel, çarptığında araçtan da atıyor Gta 4'teki gibi. Çok hız yapınca etraf donuklaşıyor blur bir ton alıyor. Bu gelebilir evet. Yani bu baya bir sonuç doğurur.

Aşağıdaki video.

Modu indirmek için tıklayınız.
1

Çevrimdışı Defrinex

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 10 Temmuz 2024, 12:16
Toplam oynama: 98 gün, 19 saat
« Yanıtla #35 : 11 Ağustos 2021, 09:43:00 »
Ceza ya da ehliyet olacak iş değil. PD'in görevi tek çatışma değil, PD gidecek devriye yapacak, 4 maskeli sultan gördüğü için DM aramayacak, peşine düşmeyecek. Agresif araç sürenleri durduracak ceza kesecek, bu şekilde günde 5-6 ceza yiyen kimse daha özenli sürmeye başlar. Çözüm basit, yapmak için PD'in revizyon yapması gerekiyor.

Çevrimdışı Ecelimbe

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 13 Kasım 2024, 17:46
Toplam oynama: 195 gün, 20 saat
Erin Yamate Lv.30
Köken: Koreli
Son giriş: 09 Kasım 2022, 20:26
Toplam oynama: 2 gün, 15 saat
Son giriş: 26 Ocak 2024, 14:18
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
Son giriş: 05 Kasım 2022, 13:07
Adam Quarty Lv.30
Son giriş: 00/00/0000
« Yanıtla #36 : 11 Ağustos 2021, 13:39:11 »
Evet, sunucuda trafik çevirmesi zorunlu değil, normalde polisin önünde nitrooksit kullandığında sana ihtar verip çevirmesi ve ceza işlemi uygulaması gerekiyor, yol ver çizgisinin önünde süratle geçtiğinde tehlikeli sürüşten ceza kesmesi, herhangi bir şeridi gereksiz çiğnediğinde şeri ihlali sebebiyle seni rutin kontrole alması gerekiyor, ben trafik polisiyken şahsen yapıyordum ama şuanda normal bir sivilim, ne yazik ki şuanda böyle birşey göremiyorum, bunun yanı sıra, ehliyet sistemine gelicek olursam Trafik yasası caydırıcı değil, LSSD özel ve LSPD Özel bölümlerinde Polislere özel bir Ar&Ge sistemi bulunuyor ve polis yetkilileri buradan çabukcak Ar&Gelere bakabiliyor, her iki bölümede ehliyet sistemi ve trafik yasaları açısından Ar&Ge açtım ama bir neticeye ulaşamadım, örneğin 10 tane trafik ihlal yapan ve 10 tane cezası olan adam'a artık trafik cezası kesilmiyor ve uzun bir süredir pasif olan Vatandaşlık cezalarını geciktirme cezası kullanılmadığından vatandaşlara cezada kesilmiyor, bu tür durumlarda ehliyete el koyma sistemi olabilir, şuanda polisler sadece karşısındaki kişi Alkollü araç kullanma rolü yaparsa ehliyetine el koyabiliyorlar bunun için polis memurunun DUI(Alkol Promil Ölçümü) cihazıyla kişiye alkol kontrolü gerçekleştirmesi gerekiyor, birlik yetkilileri bunu vurguluyor ama şuana kadar bunu nadiren gördüm, genelde trafik çevirmelerinde alkol ve madde kontrolü çok nadir oluyor, bunların geliştirilmesi için birlik yetkililerinin büyük çaba sarf etmesini bekliyorum, açtığın Ar&Ge'yi yararlı buluyorum, umarım amacımıza ulaşırız.

Çevrimdışı Parlak Ahmet

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 23 Nisan 2022, 17:48
Toplam oynama: 54 gün, 2 saat
« Yanıtla #37 : 11 Ağustos 2021, 19:05:39 »
gelmeyeceğine inansamda umarım gelir

Çevrimdışı kaplanelchavo

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 27 Haziran 2023, 01:21
Toplam oynama: 118 gün, 18 saat
Birlik: *** NOT
Son giriş: 27 Haziran 2023, 01:23
Toplam oynama: 1 gün, 9 saat
Köken: İtalyan
Son giriş: 26 Temmuz 2023, 19:24
Toplam oynama: 0 gün, 3 saat
« Yanıtla #38 : 11 Ağustos 2021, 21:43:29 »
Katılıyorum.
Trafik mantığına uygun olmayan tavırlar/hareketler sergileniyor ve bir nebzede olsa "Roleplay"kavramının soğumasına sebebiyet veriyor.Yönetim bu durum karşısında daha sert bir tavır gösterirse bu durumun daha iyi olacağından hiç şüphem yoktur.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #39 : 13 Ağustos 2021, 11:06:01 »
Evet, sunucuda trafik çevirmesi zorunlu değil, normalde polisin önünde nitrooksit kullandığında sana ihtar verip çevirmesi ve ceza işlemi uygulaması gerekiyor, yol ver çizgisinin önünde süratle geçtiğinde tehlikeli sürüşten ceza kesmesi, herhangi bir şeridi gereksiz çiğnediğinde şeri ihlali sebebiyle seni rutin kontrole alması gerekiyor, ben trafik polisiyken şahsen yapıyordum ama şuanda normal bir sivilim, ne yazik ki şuanda böyle birşey göremiyorum, bunun yanı sıra, ehliyet sistemine gelicek olursam Trafik yasası caydırıcı değil, LSSD özel ve LSPD Özel bölümlerinde Polislere özel bir Ar&Ge sistemi bulunuyor ve polis yetkilileri buradan çabukcak Ar&Gelere bakabiliyor, her iki bölümede ehliyet sistemi ve trafik yasaları açısından Ar&Ge açtım ama bir neticeye ulaşamadım, örneğin 10 tane trafik ihlal yapan ve 10 tane cezası olan adam'a artık trafik cezası kesilmiyor ve uzun bir süredir pasif olan Vatandaşlık cezalarını geciktirme cezası kullanılmadığından vatandaşlara cezada kesilmiyor, bu tür durumlarda ehliyete el koyma sistemi olabilir, şuanda polisler sadece karşısındaki kişi Alkollü araç kullanma rolü yaparsa ehliyetine el koyabiliyorlar bunun için polis memurunun DUI(Alkol Promil Ölçümü) cihazıyla kişiye alkol kontrolü gerçekleştirmesi gerekiyor, birlik yetkilileri bunu vurguluyor ama şuana kadar bunu nadiren gördüm, genelde trafik çevirmelerinde alkol ve madde kontrolü çok nadir oluyor, bunların geliştirilmesi için birlik yetkililerinin büyük çaba sarf etmesini bekliyorum, açtığın Ar&Ge'yi yararlı buluyorum, umarım amacımıza ulaşırız.

Evet trafik kontrol rolleri eklenebilir.