Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Non Rp Araç Sürüşü ve Ehliyet Sistemi

Başlatan Elif, 06 Ağustos 2021, 14:09:12
Okunma sayısı 3135 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kaza

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 25 Ocak 2025, 13:53
Toplam oynama: 412 gün, 17 saat
Birlik: (Yok)
Köken: Yunan
Son giriş: 02 Ocak 2025, 22:11
Toplam oynama: 2 gün, 4 saat
Ynt: Non Rp Araç Sürüşü ve Ehliyet Sistemi
« Yanıtla #10 : 06 Ağustos 2021, 18:43:16 »
gelmeyeceğine inansamda umarım gelir
  :cheesy:

Çevrimdışı MrTurktim

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 06 Ağustos 2024, 18:14
Toplam oynama: 452 gün, 6 saat
Sera Shegemi Lv.46
Köken: Rus
Son giriş: 04 Temmuz 2024, 21:21
Toplam oynama: 72 gün, 9 saat
Son giriş: 04 Temmuz 2024, 21:19
Toplam oynama: 22 gün, 18 saat
Mark Parrel Lv.46
Son giriş: 13 Temmuz 2023, 01:53
Toplam oynama: 14 gün, 16 saat
« Yanıtla #11 : 06 Ağustos 2021, 19:06:56 »
gelmeyeceğine inansamda umarım gelir

Çevrimdışı Spetsnaz'

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 14 Nisan 2024, 19:12
Toplam oynama: 155 gün, 3 saat
Köken: Alman
Son giriş: 13 Mart 2024, 17:12
Toplam oynama: 1 gün, 14 saat
« Yanıtla #12 : 06 Ağustos 2021, 20:00:35 »
Zaten bu rol sunucuda Retarted RP olarak geçiyor. Adminler konusuna gelecek olursak genellikle o rol anlık olduğu için talep attığında anında gelse bile adam bölgeden gidiyor. Bu durumda o kişinin ters şeritten geldiğinin ekran görüntüsü var ise ve sana çarptığında sinirli bir rol yapıyor ise şikayet oluşturabilirsin.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 24 Nisan 2023, 11:00
Toplam oynama: 169 gün, 15 saat
« Yanıtla #13 : 06 Ağustos 2021, 21:56:13 »
Forum üzerinden şikayet oluştur, fazlasıyla yaptırım görüyorlar zaten.

Çevrimdışı NexoS

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 11 Haziran 2024, 07:47
Toplam oynama: 204 gün, 6 saat
Son giriş: 14 Haziran 2024, 19:41
Toplam oynama: 1 gün, 8 saat
« Yanıtla #14 : 06 Ağustos 2021, 23:31:04 »
Katılıyorum.
Trafik mantığına uygun olmayan tavırlar/hareketler sergileniyor ve bir nebzede olsa "Roleplay"kavramının soğumasına sebebiyet veriyor.Yönetim bu durum karşısında daha sert bir tavır gösterirse bu durumun daha iyi olacağından hiç şüphem yoktur.

Çevrimdışı neo.1

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Fransız
Son giriş: 26 Mayıs 2023, 15:30
Toplam oynama: 36 gün, 15 saat
Birlik: ****** *** *eam
Mike Bobcat Lv.29
Köken: Alman
Son giriş: 26 Mayıs 2023, 01:01
Toplam oynama: 219 gün, 7 saat
Birlik: *** ***zzy
Son giriş: 04 Şubat 2023, 22:05
Toplam oynama: 0 gün, 2 saat
« Yanıtla #15 : 07 Ağustos 2021, 00:09:22 »
millete carpmak gayet realistik ben oocde de milleti eziyom arabalarına carpıyorum  :like:

Çevrimdışı RealistikAdam

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 16 Şubat 2024, 22:40
Toplam oynama: 185 gün, 20 saat
Son giriş: 23 Nisan 2024, 02:55
Toplam oynama: 93 gün, 0 saat
Sandra Lily Lv.30
Son giriş: 14 Şubat 2024, 21:45
Toplam oynama: 0 gün, 7 saat
Son giriş: 18 Mart 2024, 22:40
Toplam oynama: 0 gün, 2 saat
Birlik: ***** *ews
« Yanıtla #16 : 07 Ağustos 2021, 05:35:01 »
Ehliyet yani lisans sistemi zaten var fakat PD üyeleri sadece alkollü sürüş yapan kişilerin lisanslarına el koyabilmektedir. Trafik Ceza Kanunları'nda bu şekilde belirtilmiştir. Diğer herhangi bir duruma (örnek: Tehlikeli sürüş) ehliyete yani lisansa el koyamamaktadırlar. Alkollü sürüş yapan kişinin lisansına el koyulduktan sonra tekrar ehliyet daha doğrusu lisans alınması gerekir. Sunucuya başlangıçta ehliyet yani lisans karaktere otomatik olarak verilir.

Zamanında bu tarz Non RP sürüş olaylarının önlenmesini istemiştim. Gerçi hala istiyorum herkesin normal bir şekilde araç kullanmasını. Nasıl herkes normal şekilde araç kullanabilir, aracı bir yere çarpmaktan korkabilir?

1-Şehir içerisinde ki IC Trafik Ceza Kanunları'na göre hız limiti zaten 80, 80'lik radarlar koyulması gerekir. Her yerde trafik memuru olmuyor ki trafik memuru PD'de güncel kişi sayısı 10 kişi; 1000 kişilik sunucuda. Şehir içerisinde genel olarak 80'lik radar koyduğumuzda ve her 80 KM/H'yi aşmanın lv.1 - lv.3'e kadar 2500$, lv.4 - lv. 9'a kadar 5000$ lv. 10 - lv. 19'a kadar 10000$, lv. 20+ 20000$ para cezası olduğu bir durumda sorun bir nebze düzelir.

2-Araç sürüş fizik modunun entegre edilmesi de sorunu düzeltir. (Bknz: https://www.youtube.com/watch?v=85J4wwADMAg)

3-Zırhlı araç mantığının kaldırılması sürüşlerin daha dikkatli yapılmasını sağlayabilir.

4-Kaza: Araç hasarının %100 olması, /dl'de araç canının, healthin 300 gözükmesi
Kaza yapan aracın 3 gün kullanılamaz durumda olması, kaza yapan aracın yüksek bedellerde tamir masrafı ödemesi, hatta birçok kazaya karışan aracın (örnek: 20 defa) hurdaya çıkması ve bir daha o aracın kullanılamaması şeklinde ilerleyebilir. Ayrıca sistemin detayına girecek olursak bir oyuncu level 3 olana kadar araç sürücüleri level 3 bir kişiye çarptığında veya level 3 bir kişi karşı tarafa çarptığında karşı tarafa kazaya, hurdaya çıkacak şekilde etki etmemeli.

5-Hızlı araç modellerini çoğu zaman görüyorum (infernus, turismo, bullet) ve yavaş araç modellerini kullanan kişileri oldukça az görüyorum. Bu araçların saatlik alındığı vergiler tekrar düzenlenebilir, sıfır satın alınan araçların miktarları da değiştirilebilir. Zaten 4. madde de yazdığım sistem yapılırsa bu tarz araçlar bu düzenleme ile beraber çok daha az olacaktır.

Yazdığım durumların tamamının getirilmesi&değiştirilmesi sürüşleri oldukça düzeltir.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
« Yanıtla #17 : 07 Ağustos 2021, 07:01:28 »
Ehliyet yani lisans sistemi zaten var fakat PD üyeleri sadece alkollü sürüş yapan kişilerin lisanslarına el koyabilmektedir. Trafik Ceza Kanunları'nda bu şekilde belirtilmiştir. Diğer herhangi bir duruma (örnek: Tehlikeli sürüş) ehliyete yani lisansa el koyamamaktadırlar. Alkollü sürüş yapan kişinin lisansına el koyulduktan sonra tekrar ehliyet daha doğrusu lisans alınması gerekir. Sunucuya başlangıçta ehliyet yani lisans karaktere otomatik olarak verilir.

Zamanında bu tarz Non RP sürüş olaylarının önlenmesini istemiştim. Gerçi hala istiyorum herkesin normal bir şekilde araç kullanmasını. Nasıl herkes normal şekilde araç kullanabilir, aracı bir yere çarpmaktan korkabilir?

1-Şehir içerisinde ki IC Trafik Ceza Kanunları'na göre hız limiti zaten 80, 80'lik radarlar koyulması gerekir. Her yerde trafik memuru olmuyor ki trafik memuru PD'de güncel kişi sayısı 10 kişi; 1000 kişilik sunucuda. Şehir içerisinde genel olarak 80'lik radar koyduğumuzda ve her 80 KM/H'yi aşmanın lv.1 - lv.3'e kadar 2500$, lv.4 - lv. 9'a kadar 5000$ lv. 10 - lv. 19'a kadar 10000$, lv. 20+ 20000$ para cezası olduğu bir durumda sorun bir nebze düzelir.

2-Araç sürüş fizik modunun entegre edilmesi de sorunu düzeltir. (Bknz: https://www.youtube.com/watch?v=85J4wwADMAg)

3-Zırhlı araç mantığının kaldırılması sürüşlerin daha dikkatli yapılmasını sağlayabilir.

4-Kaza: Araç hasarının %100 olması, /dl'de araç canının, healthin 300 gözükmesi
Kaza yapan aracın 3 gün kullanılamaz durumda olması, kaza yapan aracın yüksek bedellerde tamir masrafı ödemesi, hatta birçok kazaya karışan aracın (örnek: 20 defa) hurdaya çıkması ve bir daha o aracın kullanılamaması şeklinde ilerleyebilir. Ayrıca sistemin detayına girecek olursak bir oyuncu level 3 olana kadar araç sürücüleri level 3 bir kişiye çarptığında veya level 3 bir kişi karşı tarafa çarptığında karşı tarafa kazaya, hurdaya çıkacak şekilde etki etmemeli.

5-Hızlı araç modellerini çoğu zaman görüyorum (infernus, turismo, bullet) ve yavaş araç modellerini kullanan kişileri oldukça az görüyorum. Bu araçların saatlik alındığı vergiler tekrar düzenlenebilir, sıfır satın alınan araçların miktarları da değiştirilebilir. Zaten 4. madde de yazdığım sistem yapılırsa bu tarz araçlar bu düzenleme ile beraber çok daha az olacaktır.

Yazdığım durumların tamamının getirilmesi&değiştirilmesi sürüşleri oldukça düzeltir.

Güzel söylemişsiniz evet. Ama yine de bence zırh sistemi kalkmamalı. Admin çağırmamıza gerek kalmadan araçla ilgili sorunlarımızı çözmemize yardımcı oluyor. Admine muhtaç olmama ve onun yükünü hafifletme anlamında çok güzel.  Diğer dedikleriniz de bu otomatik radar sistemi daha önce vardı sanırım yani o cezalar çok fazla olduğu için kaldırıldı o sistem galiba. Sürekli lspd merkezde vergi ödeniyordu.

Bunun haricinde ben şunu öneriyorum. Mesela nitro sistemi kaldırılabilir. Belli yollara hızı kesmek için yapılacak engebeler inşa edilebilir. Dönüş ve kavşaklar olabilir. Ama en önemlisi tabii polis çevirmelerinin olması. Polisler çevirip sistemsel para cezası kesebilirler. Polisler de uçarak gidiyor bilmiyorum belki de dmciler çevirmelerden daha çok rol alanı çıkartıyor. Hatta başta polislerin bu şekilde gidip örnek olmaları gerekir. Polisler de non rp araç sürüşü yapıyorlar kaç defa çarpıştığımızı hatırlıyorum.

Kaza rolleri ck sonucu doğurmasa da zorunlu hale getirilebilir. Uyulmaması durumunda jail cezası olabilir.

Çevrimdışı Hog Butcher

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Fransız
Son giriş: 05 Haziran 2023, 20:34
Toplam oynama: 130 gün, 12 saat
« Yanıtla #18 : 07 Ağustos 2021, 12:34:18 »
Katılıyorum.
Trafik mantığına uygun olmayan tavırlar/hareketler sergileniyor ve bir nebzede olsa "Roleplay"kavramının soğumasına sebebiyet veriyor.Yönetim bu durum karşısında daha sert bir tavır gösterirse bu durumun daha iyi olacağından hiç şüphem yoktur.

Çevrimdışı He is Jong.

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 20 Ağustos 2021, 21:26