Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Polisler hakkında

Başlatan #Cyborg, 19 Temmuz 2021, 10:41:42
Okunma sayısı 10006 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Erenny

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 13 Temmuz 2023, 03:04
Toplam oynama: 195 gün, 18 saat
Birlik: ********RBY
Köken: İngiliz
Son giriş: 03 Şubat 2024, 00:35
Toplam oynama: 2 gün, 3 saat
Birlik: (Yok)
Son giriş: 13 Temmuz 2023, 02:54
Toplam oynama: 2 gün, 14 saat
Ynt: Polisler hakkında
« Yanıtla #80 : 20 Temmuz 2021, 16:11:52 »
Camı açayım polise silah gösterip peşime takıp hileyle vurayım, video atayım. Polis vurulacağım korkusuyla rol yapmaya çekinince de rol yok diye şikayet edeyim :d Aynen kanka roleplay https://streamable.com/wmg4zq https://streamable.com/57ipaa
Tebrikler! Los Santos Police departmanı olarak yeni rütbenizi kutlarız!

GSAĞGASGMLŞSAMLŞGSAMLŞGSALMŞGSALŞMGSALŞMGSALŞGSALŞMGSAŞLŞSGALGŞSALMGALMŞLŞMGLŞAŞS

Kardeşim eğer sen vurulmaktan korkuyorsan polis olmacasın bu kadar basit. Eğer ben sivil halk olarak bir şikayet için 5 saat bekliceksem  ne anlamı kaldı polisliğin. Adam kaçırılacak ihbar verecek, ama siz paşa gönlüm edası ile ister gidiceksiniz, ister gitmiceksiniz, yok öyle bir dünya
Aynen kanka sırf vurulmak için polis oluyorum nerden bildin? Bir de rolden bahsediyorsunuz böyle devam edin dostum. Senin mantığına göre illegal de sadece tutuklanmak için var o zaman :d
1

Çevrimdışı #Cyborg

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Noah Brown Lv.11
Son giriş: 23 Temmuz 2021, 13:51
Toplam oynama: 15 gün, 3 saat
« Yanıtla #81 : 20 Temmuz 2021, 16:21:01 »
 :flood:
Camı açayım polise silah gösterip peşime takıp hileyle vurayım, video atayım. Polis vurulacağım korkusuyla rol yapmaya çekinince de rol yok diye şikayet edeyim :d Aynen kanka roleplay https://streamable.com/wmg4zq https://streamable.com/57ipaa

GSAĞGASGMLŞSAMLŞGSAMLŞGSALMŞGSALŞMGSALŞMGSALŞGSALŞMGSAŞLŞSGALGŞSALMGALMŞLŞMGLŞAŞS

Kardeşim eğer sen vurulmaktan korkuyorsan polis olmacasın bu kadar basit. Eğer ben sivil halk olarak bir şikayet için 5 saat bekliceksem  ne anlamı kaldı polisliğin. Adam kaçırılacak ihbar verecek, ama siz paşa gönlüm edası ile ister gidiceksiniz, ister gitmiceksiniz, yok öyle bir dünya
Aynen kanka sırf vurulmak için polis oluyorum nerden bildin? Bir de rolden bahsediyorsunuz böyle devam edin dostum.

Polis Nedir

Polis teşkilatının amacı yurt içinde huzûr ve nizâmın temini, vatandaşların can, mal, ırz güvenliğinin sağlanması ve korunması, suç işlemeye yönelik davranışların önlenmesi, sanıkların yakalanarak adâlete teslim edilmesi şeklinde sıralanabilir.

Sizin amacınız ölümü göze alarak halkın  can, mal, ırz güvenliğinin sağlanmaktır. Eğer sen sadece paşa gönlün ile halkın ihbarına bakıncaksan, ya insanlar niye bize güvenmiyor demiceksin

Çevrimdışı Phane

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 01 Ekim 2023, 15:40
Toplam oynama: 376 gün, 23 saat
Son giriş: 24 Eylül 2023, 18:25
Toplam oynama: 0 gün, 3 saat
Köken: İspanyol
Son giriş: 24 Eylül 2023, 18:24
Toplam oynama: 0 gün, 10 saat
« Yanıtla #82 : 20 Temmuz 2021, 16:32:38 »
Polis Departmanına girenler M4 kullanmak için girmiyor mu zaten? Rol yapanı görmedim.

ya kanka Allah için adamlar 140k 150k verip m4 kullanamıcakmı ne kadar saçma yorumlar atıyosunuz o kadar sınavı var, dersi var vs bunları yapıp bir de sınavda kalırsan daha da büyük sorun bunları yapana kadar gider kasar mesleklerde parasını alır m4 saçma saçma şeyler yazmayın

+ olarak m4 kullanmak içinde po2 olmak gerekiyor
lspdye girince po2 olmak zaten 2 3 gün sürüyo  :hihi:
Biraz tuttulur salla

Çevrimdışı Erenny

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #83 : 20 Temmuz 2021, 16:37:46 »

Aynen kanka sırf vurulmak için polis oluyorum nerden bildin? Bir de rolden bahsediyorsunuz böyle devam edin dostum.

Polis Nedir

Polis teşkilatının amacı yurt içinde huzûr ve nizâmın temini, vatandaşların can, mal, ırz güvenliğinin sağlanması ve korunması, suç işlemeye yönelik davranışların önlenmesi, sanıkların yakalanarak adâlete teslim edilmesi şeklinde sıralanabilir.

Sizin amacınız ölümü göze alarak halkın  can, mal, ırz güvenliğinin sağlanmaktır. Eğer sen sadece paşa gönlün ile halkın ihbarına bakıncaksan, ya insanlar niye bize güvenmiyor demiceksin
Polislerin görevini yerine getirirken, kendi canını da koruması ön planda olup halka hizmet etmelidir. Biz IC olarak polis memuruyuz, biz de bir insanı canlandırıyoruz ve onların da yaşama iç güdüleri var. Sonra polisler robot diyorsunuz, Önüme silahlı çıksın korkusuzca onların önüne atlayıp sıkayım, diye bir düşünce tarzında değilim. Polislik gidip silahlı insanlar görüp onlara bodozlama dalmak değildir, Suriye de yapmıyoruz biz polis rolünü.

Çevrimdışı vezirR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Danny Eason Lv.30
Son giriş: 20 Haziran 2024, 23:29
Toplam oynama: 152 gün, 23 saat
Rita Block Lv.30
Son giriş: 02 Nisan 2024, 23:59
Toplam oynama: 10 gün, 19 saat
Köken: İsveç
Son giriş: 18 Nisan 2024, 20:42
Toplam oynama: 2 gün, 6 saat
Armando Gaos Lv.30
Köken: Meksikan
Son giriş: 07 Mayıs 2024, 20:52
Toplam oynama: 12 gün, 12 saat
Köken: Meksikan
Son giriş: 02 Haziran 2024, 02:14
Toplam oynama: 0 gün, 3 saat
« Yanıtla #84 : 20 Temmuz 2021, 16:39:42 »

Polis Nedir

Polislerin görevini yerine getirirken, kendi canını da koruması ön planda olup halka hizmet etmelidir. Biz IC olarak polis memuruyuz, biz de bir insanı canlandırıyoruz ve onların da yaşama iç güdüleri var. Sonra polisler robot diyorsunuz, Önüme silahlı çıksın korkusuzca onların önüne atlayıp sıkayım, diye bir düşünce tarzında değilim. Polislik gidip silahlı insanlar görüp onlara bodozlama dalmak değildir, Suriye de yapmıyoruz biz polis rolünü.

Suriye ne alaka kardeşim

Çevrimdışı Erenny

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #85 : 20 Temmuz 2021, 16:41:46 »

Polis Nedir

Suriye ne alaka kardeşim
Cihatçı mıyım kardeşim ben? 5-10 silahlı adamın önüne atlayıp, onların üzerine koşup vurmaya çalışayım?
2

Çevrimdışı #Cyborg

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Noah Brown Lv.11
Son giriş: 23 Temmuz 2021, 13:51
Toplam oynama: 15 gün, 3 saat
« Yanıtla #86 : 20 Temmuz 2021, 16:46:20 »

Polis Nedir

Dakika 11:13    (Polislik gidip silahlı insanlar görüp onlara bodozlama dalmak değildir.) NKLGASNKLGASKLNGASKNLGSAKNLGGKNLSAGNKLSANKLGSANKLGSAKNLSGANKLGASNKLGSAKNLSAG aynen kardeşim aynen öyle

&t=12s

Çevrimdışı S H Y

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Lowell Reed Lv.19
Son giriş: 10 Eylül 2023, 23:42
Toplam oynama: 84 gün, 16 saat
Son giriş: 04 Ağustos 2022, 17:03
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
« Yanıtla #87 : 20 Temmuz 2021, 16:54:26 »
İl-legal oyuncular vs. legal veya oyuncuların birbirine çamur atabileceği bir konu değil bu. Şerif departmanında veya polis departmanında bulunan her oyuncuyu da aynı kefeye koymayın, herkesi aynı şekilde yargılamayın. Kimisi sadece rol amacıyla legal birliklerde yer alabiliyor, hiçbir zaman legal karakter ile rol yapmamış, sadece il-legal karakterde rol yapmış bir oyuncunun legal birliklerde yer alan rollerin çoğunu ve oradaki işleyişi bilmemesi ve sadece tek taraflı düşünmesi normal bir durum.
Gelen yorumların çoğu legal birliklerde yer alan oyuncuları aşağılamak amacıyla yapılmış. Olayın bir sizin gördüğünüz yüzü var, bir de legallerin gördüğü yüz var. Bir legal oyuncu, normal bir şekilde devriyesini sürdürürken sadece DM amacında olan ve bu vasıtayla siren açtırmak için rol yaptığını zanneden birçok oyuncuyla karşı karşıya gelebiliyor. Normal bir trafik çevirmesi rolüne girişmek isteyen bir vardiya birimi, çatılarda pusmuş oyunculardan ateş alabiliyor ve legal birlikteki oyuncuların, rol gereği buna karşılık vermesi gerekiyor. Gerçekten legal ile rol yapmak isteyen, DM amacında olmayan bir il-legal oyuncuya legal oyuncuların rol hakkı verdiğini zaten görebilirsiniz. En başta dediğim gibi, yaklaşık iki yüz oyuncunun yer aldığı iki birlikteki herkesin üstün bir şekilde rol yapmaması veya rol yapma amacında olmaması normal karşılanabilecek bir durum. İl-legal oyuncuların hepsinin sadece DM amacıyla bu sunucuda bulunmadığını biliyoruz, her il-legal DM'ci diye bir durum yok. Rol yapmak isteyen il-legal zaten yapıyor.
Zaten il-legal ve legal oyuncuların birbirine rol paslaması amacında olduğu bir sunucu için çabalıyoruz.

Ek olarak, yorumlarda birçok oyuncu bazı şeyleri yanlış anlamış. Bu konulara da değineyim.
bu sunucudaki lspdler korkarak rol yapıyor şikayet yeme rütbe kaybetme gibi şeylerden dolayı korkarak robot gibi rol yapıyorlar buda sıkıcı oluyor buna bir çözüm bulunması gerek
Evet. Çoğu polisin yaptığı tek rol çatışmada zırh, ağrı kesici al canını fulle adamı düşür kelepçe miranda hakları hapis başka rol görmedim ha bide mugshot.
👍 Pd "rollerini" hiç beğenmiyorum, oyun içi bir şey söylüyorsun role cevap bile vermiyorlar tek bildikleri ta ta ta m4
Velhasıl kelam DESTEK  :like:
Bir memurun olay bölgesinde ve tutuklama prosedürleri gereği tutuklama esnasında yapması gereken roller bulunuyor. Bunlar sabit roller, bunu legal oyuncular çeşitlendirebilir ama herkesin bu rolleri çeşitlendirme zorunluluğu yok. Günde onlarca çatışma yaşanıyor ve artık tutuklama rolleri klasikleşiyor.
Legal birlikteki bir oyuncu rütbe edinmek için, hayalindeki karakteri elde etmek için aylarını harcayabiliyor.
İlk apolet kazanarak saha eğitim memuru olduğun günün sonrasında oyuncunun belki de günlerini harcayarak çavuş sınavına hazırlanması ve bunu başarıyla tamamlaması gerçekten bazı oyuncuların sandığı kadar kolay bir iş değil. Tabii ki de legal birliklerde belirli bir rütbeye ulaşmış kimseler kendisinin şikayet edilmesini, disiplin cezaları almasını istemez. Ek olarak, robot gibi rol yapanlar zaten fazla yükselemezler. Örnek vermek gerekirse, şerif ve polis birimlerinin Metropolitan ve S.E.B divizyonlarında bulunan oyuncular çatışmayı seven oyuncular olabilir, bu normal. Ancak, bir oyuncunun bu divizyonlarda yer alabilmesi için sadece sahaya çıkıp çatışması değil, çeşitli roller de yapması gerekiyor. Bunları kendi aralarında yapabiliyorlar, il-legaller tarafından bakıldığında zaten suç bastırma takımlarının tutuklu bir oyuncu ile pek bir role girdiğini  göremezsiniz, gerçek hayatta da görmezsiniz.
Role cevap vermeme konusunu da, en yukarıda belirtmiştim. Sunucuda polisi durdurup birçok saçma rol sergileyen oyuncu var, bazı legal oyuncular il-legal oyuncular ile rol yapmamayı tercih edebiliyor. Araçta sorulan sorulara sessiz kalmalarının birçok nedeni olabilir, her olayı aynı yorumlamayın. Gerçek hayatta da çoğu polis, tutuklu bir oyuncu ile sohbet etmez. Tutuklunun suçlamaları ceza mahkemelerinde yapılır ve cezası orada karar verilir. Basit bir memur sadece onu tutuklar ve köprü görevi görür.

Polis kendisine küfür eden birini tutuklar.
Miranda haklarını okur.
Adamı hapse atar.
Yeni rolüm h.o.

Niye küfür eden birini tutukladım? Çünkü ben ic edilen bir küfürde ooc masa yumruklayan bir eziğim.
Bu yapılan yorumu saçma buldum. Forumdaki San Andreas Eyalet Yasaları'nı incelerseniz zaten IC suçları öğrenirsiniz. Kimse siz IC'de küfür ettiniz diye OOC'de çıldırmıyor, rol gereği bir kamu çalışanına küfür etmeniz sizi suçlu kılacağı için sizi tutukluyorlar ve tutuklama esnasında belirtilen rollerin yapılması zorunlu. Kendilerine belki de OOC kin ile küfür eden bir oyuncu ile sohbet etmelerini bekleme.

İki birlikte bulunan dedektif divizyonlarında, il-legaller ile çeşitli roller yapılabiliyor. Bunun farkında olmadan "Sadece maske takayım, sahaya çıkayım sivil gezeyim." gibi düşünen oyuncular var.
https://www.rina-roleplay.com/forum/index.php?topic=116435.msg2011382#new
Göz atın, rol yapmak isteyen il-legal yapar. Bunun örneği birçok onaylı birlikte zaten var.

Sniper konusu.
Bir oyuncunun sniperı olağanüstü bir durum(Memurların ağır olarak ateş aldığı, ateş açanların hile olduğu vb. durumlar) dışında kullanabilmesi için keskin nişancı ribonu bulunması gerekiyor. Bu ribon da kolaylıkla elde edilen bir şey değil. Yani "Metropolitan veya S.E.B'e gireyim, direkt sniper alayım." gibi bir durum yok. Bu divizyonlarda bulunan oyuncular uzun süre bu divizyonlarda bulunuyorlar ve kendini kanıtlıyorlar. Belirli bir kıdem aldıktan sonra ise sniper konusunda yeterli görülürse kendilerine ribon veriliyor. Ek olarak her olayda sniper kullanılmaz.

Anlatabileceğim tonlarca şey var fakat daha fazla uzatmayacağım. Objektif olarak yorum yapmaya çalıştım, legal birliklerde olan oyuncuların bazıları gerçekten rol yapmak için burada bulunuyorlar. Bazıları ise sadece çatışmak, bedava silah için bu birliklerde bulunuyorlar. Size anlatmak istediğim, bir il-legal karakter ile rol yapıyorsanız tam olarak bir bilgi sahibi olmadığınız konu hakkında GENEL olarak legal birlikleri karalamayın. Gerçekten rol yapmak isteyen bir il-legal rol yapar, kendisiyle rol yapacak legal bir oyuncu da elbet bulur.
Kelepçeli bir şekilde departman önünde beklemeniz ve dört polis biriminin sizin ile role girmemesi şikayet edebileceğiniz bir durum. Normalde bir kelepçeli gören memurun, kelepçeli ile role girmesi gerekiyor. Dört birim sizi göz ardı ettiyse tüm birliği kötüleyemezsiniz. Ya da bir ihbarınızın yanıtlanmaması durumunda "Polisler halka hizmet etmiyor ya, amaçları sadece çatışmak." gibisinden düşünmemelisiniz. Bu bir AR-GE değil.

Konu kilitlendi, iyi bayramlar. Bu kadar çamur atmaya, tartışmaya ihtiyaç yok.
12