benim bildiğim nisa 34 te kadına vurmak anlamında değil kadını evden uzaklaştırmak anlamında kullanılıyor o kelimenin bir sürü farklı anlamı var
mantıken orada kadının dövüleceğini söylese hz muhammed ifk olayında hz aişe ye soğuk davranıp sonrasında babasının evine göndermek yerine döverdi
ar*p sevici arkadaşımız karıştırmış yine ortalığı milleti imana getirme ayağına inançlı adamıda dinden çıkartacak
Size mala anlatır gibi anlatmaktan başka çarem kalmadı. Ya anlamak istemiyorsunuz ya da tahammülünüz yok.
birader adam gibi anlat öğrenek o zaman
diyanetin boş beleş açıklamalarıyla gelme bize hafifçe dövmek kaba etine vurmak vurma ruhsatı almak falan ne saçmalıyorsun sen
girdiğin her ortamda fetva vermeyi biliyorsun adam gibi soru sorduk işte sana
madem kuranda kadının dövülebileceği söyleniyor peygamber neden eşini dövmek yerine ona soğuk davranıyor babasının evine gönderiyor vahiy yoluyla aklanana kadar bekliyor?
Her ne kadar düzgün bir şekilde anlatsam alaya alıyorsunuz, size bir şey anlatılmıyor.
Diyanetin açıklamalarıyla gelmiyorum bu bir, ikincisi ise bak öğüt verin, yatağınızı ayırın, asiliğe devam ediyorsa dövün. Siz ayeti düz alıyorsunuz tefsirini okumuyorsunuz, Efendim neden karısını dövmemiş, sanane. Şu üç sıralamayı yazdığım yazıda okusan zaten bu soruyu sorma ihtiyacı duymayacaksın. Karısını dönmekten haya etmiş, ümmetine de sakınmasını söylemiştir. Yine söylüyorum kadın çok ileri giderse en son çare olarak dövme hakkın olur. O hakkını kullanırsın, kullanmazsın sana kalmış.
dayı oğlu darabe fiilinin bir sürü anlamı var koskoca peygamber bile böyle bir durumda eşini dövmezken sen kimsinde eşini dövebiliyorsun bunu kendine hak olarak görebiliyorsun? son çare olarak dövebilirmiş .d şu ar*p sevdandan biraz vazgeç az aklını kullan diyanetin hacıların hocaların saçma tefsirleriyle hareket etme
"Bir cümle yeter sözden anlayana, Destan yazsan fark etmez laftan anlamayana."
diyerekten konuyu kapatıyorum, ya sizin idrak etme kabiliyetiniz yok, ya da bilerek yapıyorsunuz. Arap sevdası diyor dahada, neye dayanarak söylüyorsun onu da bilmiyorum.