Bir örnek ile politikayı açıklamaya başlayayım (Örnek bir rol)
Şimdi 10 Level bir oyunucu yolda birisini alıyor aracına. Aracına aldığı adam 10 level olan oyunucumuzu gasp etmek istiyor ve rol başlıyor. Silahını çıkartıp kafasına dayıyor ve aracı durdurmasını istiyor. Ancak 10 level olan arkadaşımız /aractanat komutu ile bu arkadaşı Pg yapıp araçtan atıyor ve biraz uzaklaşıp silahını alıp onu gasp etmek isteyen oyuncuyu düşürüp rk ediyor.
Şimdi buna benzer bir sürü durum olabilir. Bu durumlarda kimin ne kazancı kimin ne kaybı var diye bakarsak.
10 level oyuncu: Parasını kurtardı ama 200 dk Jail yiyecek ve rolün içine etti.
Gasp etmek isteyen oyuncu: Gasp parasını alamadı ve silahı Rk oldu.
Burada görülebiliceği gibi 10 Level oyuncu daha karlı ve rol ortamının içine etti. Gasp eden oyuncunun kaybı büyük ve gasp eden oyunucunun kendini avutması için 10 level oyunucu 200 dakika jail yedi.
Bu durum çok adeletsiz bana kalırsa rolün gidişhatını değiştiren ihlaller için ayrı bir ceza çıkarılımalı ve ağır cezalar verilmeli. Yada bu tarz durumlar DM sayılabilir.