Bu sistem gelirse olacak belli, her kelepçelenen iki adım kaçıp izini kaybettirdikten sonra oyundan çıkacak ve sonra yine hem siniri hem de rolü bozulan PD üyeleri olacak. Kefalet ve CK sistemi ile zaten çoğu kişi hiç hapis yatmadan çıkıp gelip yine arkadaşlarıyla beraber eğlence olsun diye sıkıyor, fazla da hareket etmeyi dert etmeye gerek olduğunu düşünmüyorum.
Dediğiniz şeyler IC olan durumlar "Oyundan çıkması hariç." IC olarak bunlar ile uğraşamiyacaksanız pd olmanıza gerek yok. Sunucudaki polislerin neredeyse çoğunun pd olma amacını herkes biliyor. Sen gerçekten rolünü de yapıp bundan eğlenen biri isen seni bilemem. Sunucuda çok fazla pd arkadaşım var ve onlar bile söylüyorlar pd de dm dönmediği zaman çıkıyor millet diye.
Kelepçeliyken koşamamak IC bir şekilde olabilecek bir şeyi OOC yollar ile engelleyip Pd üyelerine kolaylık sağlamak kısaca. Sunucuda çok fazla trolling var fakat zaten o adamı hapise atsanız da o adamın umrunda olmayacak. Hatta 1 level hesap açarak beklemeyecek bile, pd üyelerinin çoğu zaten boş boş gezip kod-0 frekansı geldiğinde sirenini açıp uçarak gidiyor. Bunu hepiniz biliyorsunuz zaten, inkar edilebilecek bir kısmı olduğunu da düşünmüyorum.
/Q atmanın zaten logu tutuluyor diye biliyorum örnek "Thomas_Davies adlı kişi Kelepçeliyken Oyundan ayrıldı (Kendi isteğiyle.)." Şeklinde logu tutuluyordu, şuan tutuluyormu bir bilgim yok. Bu log sayesinde kişi /Q attığında ooc cezasını alabilir.
Kelepçelenen kişilerden çoğu tabiki de kaçıp izini kaybettiricek, bunu düşünerek açtım zaten argeyi. Oyundan çıkması dışında kişinin izini kaybettirmesinden doğal bir şey varmı bilemem.