Kelepçeliyken her hangi bir şekilde hareket edemiyoruz, bunun kalkması gerektiğini düşünüyorum. Adam bacaklarımızı kelepçelemiyor sonuçta. Bir kaç ay öncesine kadar edilebiliyordu fakat bu sistem ortadan kalkmış.
Trolling olur adam kaçar diyen polisler gelmeden şunu da söyleyeyim bir adamı kelepçelediğinide onun kaçması her hangi bir şekilde ihlal olucağını düşünmüyorum. Devlet güçlüdür devlet yenilmez diyen legal +30 seviyeler için de şunu söyleyeyim sunucuda ortalama 600 e yakın oyuncu var ve bunların 300 ü felan şehirde oluyor. Sunucudaki polis ve şeriflerin sayısına bakıldığında zaten durum ortada. Her şehirde polisler illegalden güçlü olucak diye bir kural yok, bazı şehirlerde illegaller devletten bile güçlü. Sunucunun geneline bakarsak her gün neredeyse en az 25-30 polis vuruluyor. Hal böyle olunca kelepçeli oyuncunun polisten korkmasına fear rp yapıp kaçamamasına sebep verecek bir şey olduğunu da düşünmüyorum. Sonuç olarak bir silah 43 k ve sunucuda devletten çok illegal var. Bu durumda her hangi bir fear rp nin söz konusu olabileceğini düşünmüyorum.
Kendi düşüncemi belirttim, yine de bir suçluyu yakalamak zor olacağı için "KKİ." başlığı altında "Kelepçe Kural İhlali." diye bir ihlal getirilebilir. Eğer ki kişi kaçamayacak durumda ise ve kaçtıysa polis memuru bu kişiye IC suç kanıtları ile şikayet oluşturabilir ve bu şikayet polis yetkililerine atanabilir. Bu şekilde kişi IC cezadan kaçamayarak ooc cezası ile birlikte cezalandırılabilir.