Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Politika sorularının foruma yönlendirilmesi hk.

Başlatan Rosenzwei, 05 Temmuz 2021, 01:36:28
Okunma sayısı 4399 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TraX has left

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 30 Mart 2023, 18:57
Toplam oynama: 31 gün, 12 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Politika sorularının foruma yönlendirilmesi hk.
« Yanıtla #20 : 16 Temmuz 2021, 12:23:36 »
önceki yorumum yüzünden ileti yasağı yedim tekrardan ağır konuşmak istemiyorum
politikalarda çoğu madde kendi altında dallanıp budaklanıyor 1 kelimesini eksik yazsalar bu sefer bana eksik bilgi veriyor diye şikayet açacaksınız
oyuna girmeden önce açın politikaları 10 dakika baştan sona bir okuyun aklınızda kalır maddelerin çoğu
birkaç sefer bunu yapın sonrasında isteseniz de unutamazsınız politikaları
buna rağmen hala unutuyorsanız tanıdık doktor var iletişime geçin yönlendireyim sizi

Çevrimdışı w0xic

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 13 Şubat 2024, 22:47
Toplam oynama: 235 gün, 17 saat
Son giriş: 02 Mart 2023, 19:10
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Köken: İspanyol
Son giriş: 15 Temmuz 2023, 23:33
Toplam oynama: 45 gün, 6 saat
« Yanıtla #21 : 16 Temmuz 2021, 12:24:56 »
Rina Roleplay platformunda bir hesap oluşturarak tüm politikaları anlayıp/kabul etmiş sayılırsınız. Politikalara tam hakim değilseniz, arkada sekmenizi açık bırakabilirsiniz. Oyunu alta alıp neyin nerede olduğunu biliyorsanız aradığınız şeyi bulmanız 10 saniyenizi almaz. Politikaları güzelce okumuş olsaydınız, genel talep kurallarını da bilirdiniz. Bilipte unutmuş da olabilirsiniz, yine de alta politikayı bırakacağım.

• Politikaları sadece web sitesi üzerinden öğrenebilirsiniz. Oyun kurallarını bu kanallar vasıtasıyla soramazsınız.
Alıntı
Rolde AFK: Rol esnasında AFK kalmanız veya oyunu alta almanız yasaktır. Sadece diğer oyuncuların rol vasıtası ile erişmesi mümkün olmayan yerlerdeveya OOC alanlarda AFK bırakabilirsiniz. AFK bıraktığınız yerde tarafınıza rol uygulanıyorsa mağdur taraf rolü uygulayan kişidir. Karakterinizi nerede AFK bıraktığınızdan siz sorumlusunuz. Karakteriniz diğer oyuncunun ulaşabileceği bir bölgede olduğu sürece tarafınıza veya tarafınızla rol yapılabilir.

eğer rolünüz aktif bir şekilde devam ediyorsa rol bitimine doğru hangi ihlali arıyorsanız bulabilirsiniz. Rolün ortasında hangi ihlalin ne olduğunu öğrenmeniz şart değil herhalde.

Çevrimdışı Expected

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jack Alfaro Lv.23
Son giriş: 13 Temmuz 2024, 03:25
Toplam oynama: 64 gün, 8 saat
« Yanıtla #22 : 16 Temmuz 2021, 16:43:23 »
Karşı taraf ihlalde bulunuyor olsa dahi role devam etmek zorundasın. Bu yönüyle desteklemiyorum.

Çevrimdışı Rosenzwei

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 19 Nisan 2025, 11:39
Toplam oynama: 120 gün, 14 saat
Birlik: * ***ION
Son giriş: 11 Şubat 2024, 01:05
Toplam oynama: 1 gün, 1 saat
Son giriş: 14 Şubat 2024, 03:49
Toplam oynama: 1 gün, 8 saat
Son giriş: 21 Şubat 2024, 15:06
Toplam oynama: 0 gün, 3 saat
Köken: Avustralyalı
Son giriş: 22 Şubat 2024, 07:53
Toplam oynama: 0 gün, 17 saat
« Yanıtla #23 : 16 Temmuz 2021, 23:41:35 »
önceki yorumum yüzünden ileti yasağı yedim tekrardan ağır konuşmak istemiyorum
politikalarda çoğu madde kendi altında dallanıp budaklanıyor 1 kelimesini eksik yazsalar bu sefer bana eksik bilgi veriyor diye şikayet açacaksınız
oyuna girmeden önce açın politikaları 10 dakika baştan sona bir okuyun aklınızda kalır maddelerin çoğu
birkaç sefer bunu yapın sonrasında isteseniz de unutamazsınız politikaları
buna rağmen hala unutuyorsanız tanıdık doktor var iletişime geçin yönlendireyim sizi
Ağır konuşucak bir durum yok burada insan gibi iletişim kurup fikirlerimizi belirtiyoruz. Eğer insan gibi konuşamasını beceremiyorsan ben de sana birilerini ayarlayabilirim. 

Açtığım AR-GE'yi sen dahil birçok kişi doğru düzgün okumadığı belli oluyor. Politika sorularından kastım "DM nedir, Mix nedir" gibi sorular değil, rol ortasında gerekli olabilicek politikaların alt maddeleri için istiyorum bunu. DM, Mix, PG gibi şeyleri hemen hemen herkes biliyor zaten. Benim bahsettiğim şeyler politikaların alt maddeleri ve istisnalar. Bir ton yazı var politikaların alt maddelerini ve istisnaları unutabiliyoruz.

eğer rolünüz aktif bir şekilde devam ediyorsa rol bitimine doğru hangi ihlali arıyorsanız bulabilirsiniz. Rolün ortasında hangi ihlalin ne olduğunu öğrenmeniz şart değil herhalde.

Karşı taraf ihlalde bulunuyor olsa dahi role devam etmek zorundasın. Bu yönüyle desteklemiyorum.

AR-GE'yi gerçekten okudunuz mu? Ben bir ihlal aramaktan bahsetmiyorum veya karşıdaki kişinin ihlalinden bahsetmiyorum. Örnek verecek olursa gasp ediliyorum, boynuma dayanmış bir bıçak var ve o an belimde bir silah var. Kişiler boynumdan bıçağı çekti ve beni gasp ettiler, ben buna sıkıp sıkamayacağımı soruyorum diyelim. Bu tarz sorular için cevap verilmesi daha doğru olur. Kurallar ve Politikalar sık sık güncellendiğini görüyorum, alt maddeler ve istisnalar ekleniyor/kaldırılıyor. Bazılarını unutmak insanlık hali, ben o an bir maddeyi unutmuşum soruyorum adamlar foruma yönlendiriyor, alt tab atmam zaten yasak. Rol ortasında yanlış yapsam direkt olarak ihlalden dolayı jail yiyeceğim. Ben kocaman politikayı yazsın demiyorum, bazı alt madde sorularını vs. yazsın diyorum. Sığmazsa PM yazsınlar zaten görevleri bu değil mi? Bir sorun yaratacağını sanmıyorum.

Çevrimdışı Floozy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 07 Eylül 2022, 17:16
Toplam oynama: 291 gün, 21 saat
« Yanıtla #24 : 20 Temmuz 2021, 18:02:10 »
AR-GE'yi gerçekten okudunuz mu? Ben bir ihlal aramaktan bahsetmiyorum veya karşıdaki kişinin ihlalinden bahsetmiyorum. Örnek verecek olursa gasp ediliyorum, boynuma dayanmış bir bıçak var ve o an belimde bir silah var. Kişiler boynumdan bıçağı çekti ve beni gasp ettiler, ben buna sıkıp sıkamayacağımı soruyorum diyelim. Bu tarz sorular için cevap verilmesi daha doğru olur. Kurallar ve Politikalar sık sık güncellendiğini görüyorum, alt maddeler ve istisnalar ekleniyor/kaldırılıyor. Bazılarını unutmak insanlık hali, ben o an bir maddeyi unutmuşum soruyorum adamlar foruma yönlendiriyor, alt tab atmam zaten yasak. Rol ortasında yanlış yapsam direkt olarak ihlalden dolayı jail yiyeceğim. Ben kocaman politikayı yazsın demiyorum, bazı alt madde sorularını vs. yazsın diyorum. Sığmazsa PM yazsınlar zaten görevleri bu değil mi? Bir sorun yaratacağını sanmıyorum.

• Politikaları sadece web sitesi üzerinden öğrenebilirsiniz. Oyun kurallarını bu kanallar vasıtasıyla soramazsınız.

Çevrimdışı #Serda

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Ağustos 2023, 04:43
Toplam oynama: 166 gün, 2 saat
Janne Niemi Lv.23
Köken: İskandinav
Son giriş: 18 Ağustos 2023, 04:30
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
« Yanıtla #25 : 20 Temmuz 2021, 23:47:35 »
Olay belli bir süre sonra "Adam bıçak çekti, sıkabilir miyim?", "Adamın elinden silah alma emotesi verip sıkabilir miyim?", "Arkadaşım biri tarafından rehin alınıyor, kafasına sıkma rolü yapsam sorun olur mu?" tarzında taleplerin cevaplanmasıyla sonuçlanacaktır.

Olayın içerisindeki herhangi bir emotenin rol içerisinde yapabileceklerinizi veya yapamayacaklarınızı büyük ölçüde değiştirir. Helperın yalnızca sizin anlattıklarınıza dayanarak net bir cevap vermesi zordur.
Bunun yanında açılan şikayetlere talepler kanıt olarak atılacak, kanıt kabul edilmeyince bir ton ticket ve karşı şikayetler açılacaktır, bu sebeple desteklemiyorum.

EDIT: Politikayı ezbere bilmeden de rollerinizi yapabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey sadece kendinize "Bu yaptığım absürt veya yanlış bir şey mi?" sorusunu sormaktır. PG nin PG olduğunu bilmeden de arabayı tek elle kaldırmanın akla yatan bir şey olmadığını anlamanız gerekiyor.
Eğer ki çok arada kaldıysanız o rolde çekimser kalıp rolden sonra foruma bakabilirsiniz. Zaten büyük ihtimal siz talep atıp helperlar yanıtlayana kadar sizi gasp edenler kaçmış olacak.

Çevrimdışı Rosenzwei

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 19 Nisan 2025, 11:39
Toplam oynama: 120 gün, 14 saat
Son giriş: 11 Şubat 2024, 01:05
Toplam oynama: 1 gün, 1 saat
Son giriş: 14 Şubat 2024, 03:49
Toplam oynama: 1 gün, 8 saat
Son giriş: 21 Şubat 2024, 15:06
Köken: Avustralyalı
Son giriş: 22 Şubat 2024, 07:53
Toplam oynama: 0 gün, 17 saat
« Yanıtla #26 : 21 Temmuz 2021, 12:17:18 »

Bu kuralın değişmesi için açtım argeyi aloo politika önerilerine açmışım okumuyor musunuz anlamıyorum ki.

Çevrimdışı kaplanelchavo

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 27 Haziran 2023, 01:21
Toplam oynama: 118 gün, 18 saat
Birlik: *** NOT
Son giriş: 27 Haziran 2023, 01:23
Toplam oynama: 1 gün, 9 saat
Köken: İtalyan
Son giriş: 26 Temmuz 2023, 19:24
« Yanıtla #27 : 05 Ağustos 2021, 22:47:55 »
Destekliyorum. Forumda olmayan seyler için bile kendilerinin de bilmedikleri konu oldugunda direkt foruma yönlendiriyorlar

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 24 Nisan 2023, 11:00
Toplam oynama: 169 gün, 15 saat
« Yanıtla #28 : 05 Ağustos 2021, 23:43:25 »
Helperların oyunculara politikalar hakkında yanlış bilgi vermesi rolünü sürdüren bir oyuncu için yeni ihlaller doğurur, insanlık hali herkes hata yapabilir desteklemiyorum.

Çevrimdışı Parlak Ahmet

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 23 Nisan 2022, 17:48
Toplam oynama: 54 gün, 2 saat
« Yanıtla #29 : 13 Eylül 2021, 19:38:39 »
Uzun yazılı bir şeyi yazarak anlatamazlar, foruma yönlendirmeleri gerekir.