O kadar çok değişken rol, kural ve durumlar var ki 250 saat bile anca bir kısmını görmemizi yada içinde bulunmamızı sağlıyor." Ayrıca bunun yanısıra uzun zamandır rp evreninde bulunanlar bile yeri gelince hata yapabiliyorken tutupta sistemli ve gerçek zamanlı işleyen bir yerde yeni yetme bir oyuncuyu sistemin içinde bulundurarak olmaması gereken ekstrem durumların gerçekleşme olasılığını sağlamış oluruz. Bu yüzden gereği olmadığını düşünüyorum.
Los Santos Polis Akademisi boşuna bulunmuyor. Bunun level ile bir alakası yok. Polis kuralları iki saat ile kolayca ezberlenebilir. Ezberlemeyen kişiler, şu anki polisler gibi de yapabilir: Forumdan veya TS 3'ten yardım alabilir. Hem bir polis yanındaki devriye arkadaşı ile birlikte gezer, bu devriye arkadaşları genellikle üst rütbeliler olur. Yeni başlayanların, kendi üstünün lafından çıkıp da hata yapabileceğini sanmıyorum.
Düşük levellere laf atan heriflerin, bu konuyu açan kişiden daha fazla yazım hatasını göz ardı etmemeliyiz. Rina'daki level, rol bilgisi ile doğru orantılı artmıyor; aksine ters olarak artıyor. Yirmi level bir polisin yanına giderseniz, Pizza'daki bir level rol yapan herifin yüzde birini bile yapamadığını fark edersiniz. Çünkü ortam bu: Troll herifler, yazım yanlışı tükürenler, Pizza Stack'te lean 3 atan polisler. Bu ortamla öğrenen birinin pek gelişeceğini sanmam.
Bu Departman ile yirmi level olan polisin, beş level bir yeni oyuncudan daha kötü bir seçim olacağına iddiaya girerim. Oyun içi yapacağı rolün, Oyun dışı bir etmene bağlı olması çok âciz bir durum. 5 level bile uygun benim kanaatimle.
Levele göre bir role giren, levelin düşük diye rolden çıkanlar, seni tiye alan insanlar öyle sıkıcı bir hâl aldı ki anlatamam. TUPAC skini ile belinden çıkardığın sopalarla Deathmatch atarak bile yirmi level olabilirsin. Ya imkân verirsiniz; ya da aynı roller ile sürekli NC atıp rol çevirirsiniz.