E-RP veya başka herhangi bir rol hiç fark etmez, zevk alıp almamak birazda karşınızdaki kişiye ve size bağlı birşey. Rollerde verilen detaylar, rolün derinliği de önemli. '' /me sevişmeye başlar. - /do Sevişmiştir. '' tarzı bir rolden kimsenin zevk alması beklenemez. Veya sadece işte '' /me ileri geri yapar. - /do Orgasm oldu. '' tarzı.
Kişisel olarak emote verirken, yazmadan önce kafada tasarlıyorum, düşünüyorum ve öyle yazıyorum. Ek olarak ister istemez karakteri yaşatabilmek için benliğinizden çıkıp o karaktere bürünüyorsunuz. Karaktere büründüğünüzde onun hislerini yaşatmak zorundasınız. Bu sadece E-rp değil, yaralanma vb roller içinde geçerli. Kolunuza mermi yediğinizde o an ki karakterin acısı, ağrısı, sızısı.. Bunu yaşatabilmek için kafanızda kurgulayıp öyle yansıtıyorsunuz.
Sonuç itibariyle, zaten tecavüz rolü olmadıktan sonra ki bu da kişinin iznine göre yapıldığını göz önünde bulundurursak E-RP'den zevk almamak oldukça zor. Zevk almamanın iki nedeni olabilir, birincisi başta belirttiğim yüzeysel rol, ikincisi ciddiyetten çok troll'e vurulan rol.