Öhöm öhöm, konuya seri iniş yaptım ve tüm yanıtları okudum.

1- Her ne kadar uzun vadeli ilişkiler istesinizde lise çağlarında iken daha düşüncelerimiz dahi oturmamış olduğu için ilişkiler istediğimiz daha doğrusu hayal ettiğimiz gibi olmuyor. Evet uzun sürebiliyor ve istisnaları tamamen dışında tutuyorum. O yüzden ilk kural hayata bakış açının ve fikirlerinin tamamen oturması. Tabiki bu süreye gelene kadar kızlarla arkadaşlık veya ilişki kurmalısın yoksa 20 yaşına gelip birini sevdiğinde ne tepki vereceğini bilemeyebilirsin.
2- Uzun vadeli ilişki istemiyorsan da karşındaki insanı da kendini de yormaman gerekiyor.
3- Para konusu mühim değil ancak karşındaki kadına karşı bir ağırlığın olmalı bu illaki yemeğe gittiğinde hesabı senin ödemenle olmaz, belirli durumlarda yanında bir erkek (olgun bir erkek) olduğunu hissetmeli. Örnek vermek gerekecek olursam; beraber gittiğiniz bir ortamda karşındaki kişiyi rahatsız eden bir durum varsa onu çözmen gibi.
4- Saygı olmadan sevgi olmaz kelimesi tamamen bir klişedir, oradaki saygıdan bahsedilen şey sevgiline küfür etmemen gibi bir şey değil. Küfür de edebilirsin fakat orada bahsedilen saygı farklı bir şey.
5- Aranızda bir bağ olmalı, beraber yapmaktan keyif aldığınız bir şeyler. Yani onu dinlerken, saatlerce anlatsa sıkılmadan dinlerim diyebilmelisin. Aranızdaki iletişim bağı güçlü olmalı.
6- Aynı şeyleri yapmaktan keyif almayabilirsiniz ama birbirinizin yapmaktan keyif aldığı şeylere saygı duymalısınız. Bir konuya verdiği tepki hoşuna gitmese dahi ters tepki göstermemen gerekiyor. İnsanız, farklılıklarımız var. Herkes her şeye aynı tepkileri vermiyor.
Diyelim ki her şeyi okudun geldik ilişkiye, bazen ikinizinde kötü anları olabilir. Küçük veya büyük tartışmalar yaşanabilir hatta ayrılık konuşulabilir. Bu tip durumlarda sakinleşmeyi beklemelesin, sakinleştikten sonra konuşmaya çalış. Konuşmazsan çözemezsin ve konuşmadan çözebileceğin hiçbir şey yok.
Anlaşamadığınız konularda dahi olgun davranıp karşına alıp konuşmaya çalış, kızgınsa sakinleştirmeye çalış. Uykusu varsa uyut, karnı acıktıysa doyur. Anlayacağın sahiplen. İhtiyacı olduğunda kardeşi, annesi, abisi, babası rolünü üstlen. Sev ve gülümse çünkü gülümseme bulaşıcıdır.