Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Birlik Politika Önerileri

Başlatan Elif, 05 Haziran 2021, 01:09:59
Okunma sayısı 2368 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
Birlik Politika Önerileri
« : 05 Haziran 2021, 01:09:59 »
İlave Politika Önerileri
-Badcop,İstihbarat,FBI,Ajanlık
Bu tarz roller bir dönem yasaktı ve bence yine yasaklanmalı. Belli birliklerin desteklenmesi diğer illegal birliklere karşı ayrımcı bir role neden oluyor. Sunucuda her illegal illegal her legalde legal olmalı. Bu rolü illegal birlikler kendi yetenek ve becerileriyle yapabildiklerinde zaten illegal düzen oluyor. Ancak legal bir dedektif ya da badcop rolü yapan bir birim bu rolleri idare etmeye kalktığında illegaller arası tutarsızlık doğuyor. Birisinin ilişkisi var diye bu rollere girmesinin bir anlamı yok. Birisi Polat Alemdar olacak diye diğer bütün birliklerin illegalliği ve rol alanı kısıtlanmamalı. Üst perde rolü yapacaklar kendi aralarında bu rolü döndürmeli ve muhbirlik tespiti yapanlar badcop olsun olmasın birlik kapsamında ceza almalı. Üst perde rolü yapanlar zaten bu rolü gerekli ekip ve rol becerisiyle sürdüremediklerinde polisle karşı karşıya kalır ve yok olmaya mahkum olurlar. Böylelikle süreç bir devinim halde ilerler. Sırf bu roller yüzünden illegal birliklerle ortak illegal rollere rahatlıkla giremiyorum. Kimse tedbirli ve polisten korkarak rol yapmıyor. Sanki hepsini polis koruyor gibi bir hava doğuyor. Eskiden bu kadar değildi belki ooc ilişkiler de burada önemli bilemiyorum ama birlikler içinde dedektifler geziniyor. Ben illegal birliklerin idaresi için badcop rollerine ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Eğer bir rol varsa o rol başka bir rolü doğurmalı ve başka bir rolü kısıtlamamalıdır. Bu rolün illegal rollere faydasından çok zararı var. Zaten kötü polis rollerinin IC olarak rolde eşitsizlikten başka bir şey kattığını da şu ana kadar görmedim.

-Birlik Kapatma Şartları
Birliklerin IC olarak hangi durumlarda kapanabilecekleri politikada yazılmalı, sadece OOC olarak birlikler kapatılmamalıdır. Kapatabilme şartları taşıyan birlikler ticket yoluyla size ulaşır, tabii ki siz kapatma işlemini yine gerçekleştirirsiniz. Peki bana göre hangi durumlarda kapatılabilmeli onları yazayım;
- a)Savaş tazminatı Örneğin savaşı kaybettiği tescillenen bir birlik savaş sonunda tazminata tabii tutulduğunda (tazminat miktarı da politikada maksimum olarak belirlenmeli) tazminat ödemek yerine misilleme yaparsa, birlik lideri ve iki yetkilisinin CK izni karşı tarafa tek taraflı verilmeli. İsmi belirlenen kişilerin ölmeleri halinde birlikler gidişata bağlı olarak kapanabilir.
-b)Uzlaşma durumunda uzlaşmayı kabul eden tarafın birlik üyelerinden birisi saçma bir şekilde misillemeye kalkarsa, karşı taraf ya da kendi birliği onu CK edebilmeli. Aynı zamanda uzlaşma sonunda tekrar sebepsizce savaş çıkarmaya kalkarsa yine tek taraflı olarak CK izni verilmeli ve birlik lideri, iki yetkilisi hakkında CK rolü gerçekleşirse uygulanmalı. Eğer sebepsizce savaş açan kişiye karşı taraf başarılı bir misilleme gerçekleştirememişse, CK izni karşılıklı olarak verilebilir. Bunların çoğuna OOC kural koyulduğu için jail alan çıkıp sürece devam ediyor. Ancak IC olarak belirlenmeli bence bu tarz durumlar.
-c)Masa Rollerine İtiraz Belirli bir masaya katılan birlikler, masaya verilen vergiyi ödememek ya da masaya karşı gelecek ya da tehdit içerecek rollere girdiğinde, bütün masa üyeleri karşı tarafı bitirmek için toplanabilmeli. Aynı şekilde böyle bir durumda da karşı taraftan net bir misilleme geldiğinde birlik lideri ve yetkilisi masa tarafından öldürülebilmeli.
d)Karşı Birliğin Düzenini Tehlikeye Atacak Kapsamda Roller (badcop,muhbirlik, ihanet gibi) Böyle rollerde de direkt olarak karşı tarafa hamle içerici nitelikte olduğu tespit halinde birlik lideri ve yetkilisi öldürülebilmeli.

-Birlikteki Soyisimleri
Birlikler içinde aynı soyadı taşıyan beş kişiden fazlası olmamalı. Ya da bu isim sınırına limit konulmalı. Aşiret rolü yapmıyoruz. Çok absürt kaçıyor ve roller saçmalanıyor. Eskiden daha fazla yaygındı, her birine lider muamelesi yapıp yapmamak konusunda rolümü toparlamaya çalışıyordum. Benim için güvenlik olan bir üye bile lider gibi oluyordu başkalarının gözünde, rolü dengesizleştiriyordu.
-Fidye Politikası
Birlik üyelerinden ya da liderinden kaçırılan şahıslar için en fazla 100k talep edilebilmeli. Gün içinde kaçırılan bir üye 24 saat içinde başka bir birlikten başka bir şekilde Fidye rolüne tabii tutulmamalı. Fidye rolüne misilleme olarak karşı tarafın birlik lideri ya da üyesi kaçırıldığında da aynı durum geçerli olmalı. Bu iki rol gerçekleştikten sonra düşmanlıklar otomatik olarak sona ermeli. Yeniden tanışma rolleri ve anlaşma rolleri yapılmalı. Para ödenmediği durumda CK izni değil ancak kalıcı hasar izni verilebilmeli. Fakat kalıcı hasarın boyutu da, mesela ensesine isim yazdırmak olabilir. Ya da bir yerine kalıcı çizik atmak olabilir. Dil kesme bacak kesme, kol kesme, göz çıkarma, hadım rolleri gibi roller olmamalı kesinlikle. Yani karakterlerin gidişatını direkt kesecek rollere izin verilmemeli.
-Fear RP Politikası
Fear RP yapmaması halinde kişi kesinlikle CK edilmelidir. Kalıcı hasar izni de verilmelidir. Fear RP'den şikayet açmak sadece IC düşmanlık ve rol dışı gerçekleşiyorsa bence mümkün olmalı. Örneğin hoodda tanımadığınız bir adam gelip küfür ediyorsa fear rp şikayeti açabilmeliyiz. Ancak IC düşmanlığımız olan birisi fear rp ihlali yapıyorsa CK edilmesi kesinlikle mümkün olmalıdır. Açıkçası ben IC düşmanlığım olan bir birlik üyesine Fear RP yapmaması küfür kullanması durumunda talep açtığımda belli bir dönemde şikayet açın denmişti. Bu kararı doğru bulmuyorum. IC düşmanlığınız olan birisi kaçırıldığında ya da fidye istendiği esnada Fear RP yapmıyorsa ağır hafif, kesinlikle öldürülmelidir. Sürekli FEAR RP ihlalleri sayesinde CK'dan kurtulan o rolü görmek istemeyen insanlar oluyor ve /q atıyorlar. Fear RP esnasında /q atan, jail almak için rolü batırmaya çalışan arkadaşlara da CK izni verilmeli. OOC sebepler normalde IC sebep doğurmaz ancak burada politika belirlenmesi gerekiyor. Çünkü OOC sebep yüzünden IC rol gidişatını engelliyor. Bence bu saçma, CK izni böyle durumlar için olmalı. Rolden soğuduğunuz gibi aynı zamanda bir de şikayetle uğraşıyorsunuz. CK'yı göze alacağı için bu role uymak ve karşı tarafa da kendine de rolden keyif almak zorunda hisseder. Ben şahsen /Q atmam kaçırıldığımda ya da mix de yapmam ancak herkes bu rollere tahammül edemeyebiliyor. Caydırıcı bir şey olmalı o yüzden.

Çevrimdışı atha

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 02 Ocak 2024, 10:53
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: (Yok)
Son giriş: 11 Ekim 2024, 00:18
Toplam oynama: 31 gün, 19 saat
Ynt: Çeşitli Politika Önerileri
« Yanıtla #1 : 05 Haziran 2021, 01:10:49 »
okumadım bu kadar şey yazdıysan illa içlerinde bi tane yararlı şey vardır destek
2

Çevrimdışı LOSANGARAS

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Mack Blow Lv.24
Son giriş: 15 Şubat 2022, 15:25
Toplam oynama: 85 gün, 12 saat
« Yanıtla #2 : 05 Haziran 2021, 01:11:10 »
Katılıyorum bu konuda kesinlikle haklısın.  :helal: :helal:
2

Çevrimdışı jacoopPp

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 12 Ocak 2022, 22:18
Toplam oynama: 19 gün, 22 saat
« Yanıtla #3 : 05 Haziran 2021, 01:13:29 »
az çok okudum destekliyorum fakat birlik soyisim konusuna gelicek olursak ona hiç birşey getirmezler büyük ihtimalle aşiret gibi rol yapmaya devam edeceklerdir
3

Çevrimdışı waxie

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 10 Nisan 2025, 22:30
Toplam oynama: 92 gün, 16 saat
Cindy Wade Lv.25
Köken: İngiliz
Son giriş: 12 Şubat 2025, 13:44
Toplam oynama: 1 gün, 12 saat
Son giriş: 12 Ekim 2023, 23:57
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
Ynt: Birlik Politika Önerileri
« Yanıtla #4 : 05 Haziran 2021, 08:18:02 »
 :like: :like: :like:
2

Çevrimdışı NexoS

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 11 Haziran 2024, 07:47
Toplam oynama: 204 gün, 6 saat
Son giriş: 14 Haziran 2024, 19:41
Toplam oynama: 1 gün, 8 saat
« Yanıtla #5 : 05 Haziran 2021, 09:22:07 »
Destek!
2

Çevrimdışı Luger

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Slav
Son giriş: 14 Mart 2024, 18:31
Toplam oynama: 49 gün, 20 saat
Birlik: ******OVA
« Yanıtla #6 : 05 Haziran 2021, 10:13:20 »
İstemiyorum rol baltalayanı,sonuna kadar destek :helal: :helal:
2

Çevrimdışı Phane

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 01 Ekim 2023, 15:40
Toplam oynama: 376 gün, 23 saat
Son giriş: 24 Eylül 2023, 18:25
Toplam oynama: 0 gün, 3 saat
Köken: İspanyol
Son giriş: 24 Eylül 2023, 18:24
Toplam oynama: 0 gün, 10 saat
« Yanıtla #7 : 05 Haziran 2021, 11:31:43 »
DESTEK
1

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 11 Haziran 2023, 15:57
Toplam oynama: 155 gün, 0 saat
Birlik: ****** X3
« Yanıtla #8 : 05 Haziran 2021, 12:14:02 »
Badcop rolleri yasaklanmalı. Kötüye kullanılıyor, destekledim.
2

Çevrimdışı BLACKBOYY06

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 12 Ağustos 2022, 18:11
Toplam oynama: 106 gün, 7 saat
« Yanıtla #9 : 05 Haziran 2021, 16:55:38 »
Haklı neden aynı adı soy ismi taşıyan 5 kişi olabilir diye bir kural varki?