Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

[Rehber] PD ile roller hakkında (Nasıl daha az jail yerim?) vb.

Başlatan Vilgefortz, 06 Mayıs 2021, 15:28:04
Okunma sayısı 5204 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Vilgefortz

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 30 Ocak 2023, 22:07
Toplam oynama: 42 gün, 12 saat
Birlik: (Yok)
    Öncelikle herkese merhabalar, uzun süredir departman içinde rol yapmaktayım. Eskilerden de tanıyanlar varsa 2018-19 yıllarında  da bu sunucuda PD'de rol yaptım ve bu zaman kadar aralıklı bir biçimde devam ettim. Size bu rehberimizde nasıl daha az IC jail yieyeceğinizi veya PD ile nasıl kaliteli bir ortam oluşturup rol yapabileceğinizi anlatacağım.(Her polis memuru için geçerli değil.)

Elinizde silah varken;
   Öncelikle ilk konumuza gelelim, eğer elinizde silah varsa veya arkadaşlarınızla şakalaşıyorsunuz. Bir anda bölgeye memur geldi veya oradan geçerken gördüler silahı. Siz normal olarak ya kaçacaksınız yada memura ateş edeceksiniz. Burada kaçmaya çalışın. Ne olursa olsun o silahı memura doğrultmayın. Çünkü sadece 60 dakika IC jaile girecek iken o silahı "Lan zaten yakalandım, iki üç tane PD düşüreyim." kafasıyla memura doğrulttuğunuz an Memurun canına kast suçu eklenir ve 360-500 dk'lara kadar jail yatma şansınız var. Örneğin alttaki videoda kardeşimiz heyecanına yenik düşüyor ve başına gelmeyen kalmıyor. (Video bana ait değil.)
Spoiler:

PD rolünde /q 'lar hakkında;
   Arkadaşlar bu konu sunucu içerisinde çok fazla olan bir durum. Bunu çok kısa keseceğim. Eğer PD rolünde /q atarsanız bu LSPD-LSSD bünyesinde rol yapan arkadaşların işine geliyor. Çünkü siz MAX 300-500 dk IC jail yiyeceğiniz zaman, Rolde /q atarak bu süreyi 1440 DK'ya çıkartmış oluyorsunuz. Yapmayın, lütfen yapmayın. OOC jail yiyeceğinize daha az miktarda IC sicil kasın.

Araç kovalamacası;
   Bu konu hemen hemen her işlenen suçun devamında oluşan bir prosedürdür. Araç ile memurlardan kaçtığınızı düşünün. Şunu unutmayın asla ve asla izlenirken araç ile PAY&SPRAY'a giriş sağlamayın. Çünkü siz oraya girdiğinizde memurların araca ateş açma yetkisi doğuyor. Sonra da bazı arkadaşlar "Niye ateş açıyorsunuz?, Şikayet açılacaktır" gibi tabirler ile kendini /b kanalından avutmaya çalışıyor. Dediğim gibi siz kendinizi üstün kılacak hareket yaptığınızda memurlar da bu üstün kılma hareketini dengeleme hakkı mevcuttur.

Memurlar beni kovalasın;
   Her polis memuru günde 10-15 defa bu saçma rolün baskısı altında kalıyor. Genellikle yolda sakince giden memura ağır hakaretler edip soluğu forum UCP şikayetler kısmında alıp, "Benim karakterim böyle, polisi sevmiyor. Polis annesini öldürdü kinli" gibi saçma savunmalar yaparken buluyor. Bu tür yaptığınız saçma roller size eğlence kazandırmaz. Her annemize söveni kovalasaydık sunucuda çok az adam kalırdı.
    İkinci bölümü olarak, memur rolü yapan şahıs OOC şikayet ile uğraşmak istemiyordur. Yapacağı şey şu, direk olarak yaptığınız şeyin kanıtını açar ve size aranma oluşturur. Sizi hiç kovalamaz. Sonra başka bir memur sizin haberiniz bile yokken gelip kelepçeyi takar. Onun için durduk yere memura küfür etmemenizi öneririm. %90'lık kısım aradığını bulamaz. (Artık galiba aranma eklenmiyor, direkt saçma rol kapsamından şikayet açılıyor.)

Memurun canına kast hakkında;

Silahı doğrultmak bile memurun canına kast olarak geçiyor. Eğer silahınızı memura göstertip kendinizi kovalatmak gibi bir amacınız var ise bunu silahı doğrultamadan yapın.(Yanından falan geçin silahla.)
   Arabayla ezmek, olay yerine beton aracıyla veya kendi sivil aracı ile dalan tayfa mevcut. Sonra bir anda ateş ediliyor kendini IC jailde buluyor. Yapmayın, olay yerine yürüyerek bile girseniz ateş alabilirsiniz. Araç ile olay yerine daldğınızı düşününce bu memurun canına kast oluyor. Siz sadece 15 saniyelik eğlence için 300 dk IC hapiste yatıyorsunuz. Bunu kafanızda dengeleyin.

PD rol yapmıyor, yanımızdan geçip gidiyor;

Bu konuya çok fazla değinildi, sunucu 100 kişilik bir sunucu değil. Çok fazla olay oluyor, rol yapamadan ayrılabilirler. Veya rol yaptığınız ortam uygun değildir. Mesela bir Polis Memuru rolü yapan kişi Pizza Stacked önünde uzun rol çeviremez. Çünkü her 15 saniyede bir annesine küfür edilir. Çok daha sakin ve mantıklı yerlerde rol yapabilirsiniz. Örnek vermek gerekir ise;
""Memur bey/hanım, gelin size kahve ısmarlayayım. Çok yoruldunuz." vb.

PD MİXİNG yapıyor;

Merhabalar, PD oluşumu asla Mixing yapmaya gerek duymaz. Çünkü izinli olarak kullandığı sistemler zaten Mixing yapmayı bile unutturuyor. Sunucuda hiçbir zaman PD-SD gibi birlikler ile kendinizi aynı kefeye koyamayın. Bu tür kolluk kuvvetleri IC'de her zaman sizden kat ve kat üstün olacaklarını unutmayın. Örneğin;
MDC sistemi mevcuttur. Buradan sadece 3 saniye'de sizin bütün bilgilerinize ve konumunuza, araçlarınızın konumuna erişebileceği sistemdir.

Müebbet;

Bunun için fazla endişelenmenize gerek yok. Kimse yanlışlıkla müebbet yemez

Supervisor talebi

Suçlarınız kesin ise Supervisor talep etmenize gerek yok. Bu sadece sizin zaman kaybınız. Emin olun siz tutuklanırken İC'de yaptığınızın kanıtları olmadan hapise atılmıyorsunuz.

Memura karşı OOC şikayet

Bir LSPD/LSSD bünyesinde rol yapan kişiye OOC şikayet açmaktan çekinmeyin. Nasıl olsa ceza almıyor diye düşünmeyin. Emin olun sivil/illegal rol yapan birisinden daha çok ceza alıyoruz. Bunun size görünmemesi ceza alınmadığına yada işlem görmediği anlamına gelmez.

PD İcraat videoları

PD/SD'den herhangi birisi sizin attığınız icraat videolarını görünce ağlamıyor yada canı sıkılmıyor veya kötü hissetmiyor. Koyduğunuz Arabesk RAP tarzı müziklere g*tümüzle gülüyoruz. Tabii ki ortada emek var. Ama kimsenin canını sıkmıyorsunuz...

PD'nin SNIPER kullanımı hk.;

Bu konuya değinelim, bazı eksik bilgileri giderelim. PD ve SD birliğinde herkes SNIPER alıp sağa sola ateş ederek şehirde gezmez. PD/SD snıper kullanım izni maksimum 15-20 kişide mevcut. Snıper genel olarak sunucu içerisinde departmana karşı hile kullanımında ve özel operasyonlarda kullanılır. Hiç kimse sırtında SNIPER ile devriye atmaz. Siz deagle ile sıkınca size SNIPER ile ateş ediliyorsa ya sizde hile vardır yada arkadaşınız hile kullanıyordur. Kısaca DM atarken gülüyorsanız yakalanınca ağlamanın pek anlamı yok. Sadece kendinizi küçük düşürüyorsunuz.

Avukat talepleri hk.;

Öncelikle avukatlarla rol yapmak isteyenlere saygım var. Burası bir roleplay sunucusu. Benim size karşı amacım vakitten kazanmak vb.(Linç ortamından uzaklaştıysam, konuya dalıyorum.) Bazı suçların süreli sabittir. Genel olarak bu silah bulundurma suçudur. Bu tür suçlarda avukat size herhangi bir indirim yapamaz. Avukatın size maksimum indirim yapabileceği süre 10-15 en fazla 20 dakikadır. Zaten avukat rolleri ortalama 30 dakika sürüyor. 60 dakikalık jail için 1 saat avukatla rol yapıp üstüne birde 60 dakika jail yiyen tanıdıklarım var durduk yere zaman kaybı. Bu tabii ki roldür isteyen herkes yapar linçlemeyin.

EKLENECEK, BANA sormak istedikleriniz OM yolu ile ulaştırın
3

Çevrimdışı Vilgefortz

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ynt: [Rehber] PD ile roller hakkında (Nasıl daha az jail yerim?) vb.
« Yanıtla #1 : 06 Mayıs 2021, 15:57:30 »
IC OOC karışık anlattım. Diğer rehberleri okuyunca bazı arkadaşların anlaması zordur diye düşündüm. Kısaca sunucu dilinden.

Çevrimdışı acttgangsta

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Sırp
Son giriş: 18 Eylül 2022, 23:24
Toplam oynama: 166 gün, 17 saat
Köken: Alman
Son giriş: 08 Ağustos 2022, 20:45
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
Köken: İsrail
Son giriş: 10 Eylül 2022, 21:41
Toplam oynama: 0 gün, 3 saat
« Yanıtla #2 : 06 Mayıs 2021, 16:17:39 »
Silah aldıysanız bu silah patlayacak aga  :ramizdayi: :ramizdayi: :ramizdayi: :ramizdayi: :ramizdayi: :ramizdayi: :ramizdayi:
1

Çevrimdışı Twi

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 28 Mart 2023, 13:22
Toplam oynama: 50 gün, 1 saat
« Yanıtla #3 : 15 Mayıs 2021, 19:01:02 »
PD rol yapmıyor kısmına biraz itirazım var. Bazı arkadaşlar PD olduktan sonra sadece memur olduklarını unutuyor. Kendisini devlet başkanı,BM genel sekreteri falan kadar önemli bir konumda hissediyor ve tabi bu da düzgünce role girmek isteyen sivilleri kızdırıyor.

Çevrimdışı sayp

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İspanyol
Son giriş: 12 Eylül 2024, 22:52
Toplam oynama: 187 gün, 22 saat
Birlik: ****** ***usu
« Yanıtla #4 : 15 Mayıs 2021, 22:16:12 »
MDC paneli var diye kendini çok zeki zannedden officerlardan sıkıldım, yukarıdaki arkadaşa katılıyorum

Çevrimdışı Vilgefortz

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #5 : 16 Mayıs 2021, 14:49:49 »
MDC paneli var diye kendini çok zeki zannedden officerlardan sıkıldım, yukarıdaki arkadaşa katılıyorum

Bunu OOC söylemen biraz tuhaf ama. Dediğiniz gibi bazı memurlar öyle olabilir. Öyle memurları da şikayet edip ceza aldırmak hakkınız. Onlardan birisi olduğumu düşünmüyorum. Bu rehberde sadece birkaç yanlış düşünceyi kapatmaya çalıştım.

Çevrimdışı fieL

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ewan Riego Lv.20
Son giriş: 30 Ocak 2022, 16:07
Toplam oynama: 65 gün, 4 saat
Birlik: ****** *ANG
« Yanıtla #6 : 16 Mayıs 2021, 17:54:42 »
Ben hiç LSPD/LSSD'ye girmedim, anlattıklarının doğru olup olmadığını nerden bileyim?  :huh:

Çevrimdışı Vilgefortz

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #7 : 16 Mayıs 2021, 21:11:01 »
Ben hiç LSPD/LSSD'ye girmedim, anlattıklarının doğru olup olmadığını nerden bileyim?  :huh:

Bilmeyen kişiler için yazdım zaten. İnanıp inanmaman sana kalmış birşey.

Çevrimdışı Vilgefortz

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #8 : 27 Aralık 2021, 13:30:49 »
Birkaç güncelleme yapıldı. Aktif

Çevrimdışı Erenny

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 13 Temmuz 2023, 03:04
Toplam oynama: 195 gün, 18 saat
Birlik: ********RBY
Köken: İngiliz
Son giriş: 03 Şubat 2024, 00:35
Toplam oynama: 2 gün, 3 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 13 Temmuz 2023, 02:54
Toplam oynama: 2 gün, 14 saat
« Yanıtla #9 : 27 Aralık 2021, 14:01:52 »
Mantıklı ve yararlı bir rehber olmuş, pd rol yapmıyor kısmına da katılmıyorum. Arkadaşın dediği gibi rol anında ya olay çıkıyor veya o rol ortamında bulunan insanlar sebepsiz yere küfürler yağdırıyor, bundan dolayı da rol isteği kalmıyor, ortamdan ayrılıyorlar.
1