Ne okumak istediğine bağlı, yazılım tarafında üniversite okumak aman aman lazım olan bir şey değil 2 yılını verip çok iyi yerlere gelebilirsin ama mimarlık için öyle değil pek bir bilgim yok ama üniversiteye gitmeden mimarlık imkansız gibi düşünüyorum.
Ben şahsi gelecek planlamamı yaptığım için rahatım gelecek planlamanı yaparsan "Bunu bir rehber öğretmen yardımıyla veya internetten araştırarak yapabilirsin" üniversite okumadan gayet güzel yerlere gelebilirsin hedefini yüksek tut, sıradan biri olma.
abi annem şey diyo 2 yıl üni okursun bi işe girersin geçinirsin diyo abi

Bana zaman kaybı gibi geliyor, Beyazıt Öztürk mü ne diyor ya kpss ye gircen ona gircen buna gircen patronun lise mezunu çıkacak.
Şahsi fikrim, üniversite okuyana kadar güzel bir meslek üzerinde kendimizi geliştirmek
abi iş bana çok zor geliyor

kardesim ne universtesi aksama kadar rina oyna
abi babam bana "az kaldı sana ne yapacağımı biliyorum" diyor kırcak galiba bilgisayarı O_O
boşa okuyosunuz olm
evet
Farkındalık oluşturamayacaksan kendinde, üniversite okumanı tavsiye etmem üniversite size hiç bir şey öğretmez, nasıl öğrenmeniz gerektiğini öğretir. Üstüne gitmeyeceğin bölüme gidersen okuduğun ve kaybettiğin zamanla kalırsın. 
tamam abi çok teşekkür ederim en iyi açıklamayı sen yaptın abi ganjaman abi sana söylemişmiydim senide çok seviyom abi ne kadarda bilgili birisin :hugging-face_1f917:
Bende lise öğrencisiyim şahsi fikrim ya iyi bir üniversiteye gideceksen gitmek ya da başka mesleğe yönelmek en basitinden aşcılık,berberlik,arıcılık etrafında ne varsa artık.
knk çalışmak bana çok zor geliyor amcamın yanına bittim 1 2 yaz, çanta taşıdım eve gelince ölmek istiyordum abi bu hayat niye böyle abi

her seyden önce kendini her seyden bi arındır
ardından kendine hedefler belirlemeni tavsiye ederim
1 yıllık, 5 yıllık veyahut 10 yıllık geleceğini planla ve hedefler belirle
kendini gelistir kendine bir seyler kat ve bos bir hayat yasama 
yo
gelecekten kaçış olmadığını biliyorsun ama hazırlık yapmıyorsun ilginç
umurumda değil abi hayatın değeri yok gözümde
kendim için konuşayım, hayatım bom bok gidiyor ders çalışmıyorum hayatta hiçbir amacım yok. Kendi halimde harikayım..
bende öyleyim abi

O_O