İlk olarak balıkçı mesleğini arkadaşlarım ile çok beğendiğimi belirtmeliyim. Ama birkaç eksiğinin olduğunu düşündüm, bunları belirtmek istedim. Daha fazla uzatmadan önerilerime geçelim.
1- İlk değineceğim yer mesleğin daha yapılabilir olması için seviye sistemi. Neden böyle bir şey istediğime gelirsek eğer, normalde balık tuttuğumuzu düşünelim ilk seferlerimiz tabi öğrenmekte olan birisi olarak tecrübesiz olacağız. ilk olarak balık tutma süremizi ikiye ayırıyoruz 1. oltayı denize atmak ve bekleme süreci 2. balığın oltaya takıldıktan sonra onu yakalama sürecimiz. Diyelim ki yeni bir balıkçıyız (süreler developerler tarafından ayarlanmalı herhangi bir süre belirtmek olmaz) ve balık tutma süremiz 8 saniye, işin içine bekleme süresi olarak 7 saniye de eklediğimizi düşünelim, toplam elimizdeki süre 15 saniye (karadaki süre) seviye atladıkça balığı tutma süremiz düşürülecek. Eğer bunu denizde yapıyorsak gelelim 2. maddemize.
2- Bir tekne sahibiysek balığı bekleme süremiz azalmalı yaklaşık 5 saniye ama 30-60 dakika aralığında haritada balıkçılık mesleği yapanlar için deniz üzerinde 2-3 bölge değişecek. Yani bu şekilde balık tutan birisi 30-60 dakika aralığında yerini değiştirmesi gerekecek. o bölgeler içerisinde daha değerli balıklar olacak ve tutma süresi seviyeye göre artmış olacak. 1.seviye balıkçılık 10 2. seviye balıkçılık 9 3. seviye balıkçılık 8 4. seviye 7 5. seviye 6 saniye olarak olabilir. (Balıkçılar bu bölge içerisinde tutmak zorunda değil isterlerse bu bölgeler dışarısında da balık tutabilecekler) Değerli balık bölgesi dışında ise 2 saniye az olacak şekilde olabilir (denizde) (değerli balıktan kastım gramının fazla olması)
3- Bu tam olarak şart değil fakat balık fiyatları sattıkça değerlenebilir bu fiyatlar tamamen developer ekibinin ayarlaması.
Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar iyi çalışmalar dilerim