Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Los Santos Fire Department > Lifeguard Division⛑️

Başlatan IrResistibLe, 31 Mart 2021, 10:05:55
Okunma sayısı 2066 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı IrResistibLe

Mapper
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Vera Volkova Lv.47
Köken: Amerikan
Son giriş: 01 Mart 2024, 04:01
Toplam oynama: 21 gün, 8 saat
Birlik: (Yok)
Amor Cuellar Lv.47
Köken: Meksikan
Toplam oynama: 763 gün, 19 saat
Barry Ellery Lv.47
Son giriş: 01 Mart 2024, 04:00
Toplam oynama: 47 gün, 2 saat
Son giriş: 01 Mart 2024, 03:53
Toplam oynama: 0 gün, 23 saat
Jeff Mays Lv.47
Son giriş: 00/00/0000
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat

Cankurtaran nedir, kime denir?

Cankurtaran; plaj ve havuzlarda görev alan kişidir. Cankurtaran; kişilerin herhangi bir şekilde boğulma tehlikesi geçirmesi ihtimali olması ya da boğulma tehlikesi geçirmesi halinde kişiyi kurtaran, uyaran ve gerekli olması halinde ilk müdahaleleri gerçekleştirebilecek eğitimi almış olan kişidir.

Sporcu cankurtaran: Cankurtarma spor karşılaşmalarına katılan lisanslı sporculardır. Sporcu cankurtaran olmak için, Federasyonun lisanslı sporcusu olmak zorunluluğu vardır ve lisanslı sporcu cankurtaran oldukları sürelerde cankurtaran olarak herhangi bir yerde çalışmazlar.

Bronz cankurtaran: Havuzlarda güvenliği sağlayan ve hayat kurtarmaya yardım etmek için temel eğitime sahip görevlidir. Havuzda güvenliği sağlayarak, kalp masajı ve yapay solunum uygulamaya su üstü arama kurtarma ile ilk yardım uygulamalarını Federasyonun eğitim standartları ve programları çerçevesinde yapmaya yetkili ve sorumludurlar.

Gümüş cankurtaran: Deniz, göl, doğal ve yapay iç suların kıyıları ile havuzlarda güvenliği sağlayan ve hayat kurtarmaya yardım etmek için temel eğitime sahip görevlilerdir. Deniz, göl, doğal ve yapay iç suların kıyıları ile havuzda güvenliği sağlamaya, kalp masajı ve yapay solunum uygulamaya, su üstü arama kurtarma ile ilkyardım uygulamalarını Federasyonun eğitim standartları ve programları çerçevesinde yapmaya yetkili ve sorumludurlar.

Yıldız 1
DALIŞ EĞİTİMİ BAŞLANGIÇ SEVİYESİ CMAS BİR YILDIZ DALICI EĞİTİMİ

ASSF – CMAS BİR YILDIZ DALICI EĞİTİMİNE KATILIM ŞARTLARI

1). 14 YAŞINI DOLDURMUŞ OLMAK (18 Yaşından küçükler velisinin izin onay belgesi vermek zorundadır)
2). YÜZME BİLMEK
3). TALİMATTA BELİRTİLEN SAĞLIK ŞARTLARINA UYGUN OLMAK. (Bakınız ASSF talimatnamesi)
4). 1 2 3 yildiz dalis egitimi

ASSF – CMAS BİR YILDIZ DALICI TEORİK KONULARI ve KISACA KONU İÇERİKLERİ
1T1 İDARİ DERS: ASSF ve CMAS nedir? Genel Bilgiler, Kimler Dalıcı olabilir ve Eğitim dizgelerine giriş konularını içerir,.Slayt ve Video gösterimli Canlı anlatım.
1T2 TEMEL DONANIM: Maske, Palet ve Şnorkel kullanımı amaçları, yapıları, çeşitleri, şekilleri, uygulamalar ve pratik bilgiler, Havuz ve deniz uygulamaları.
1T3 TEMEL DALIŞ İŞARETLERİ: Su altında haberleşme teknikleri, zorunlu dalış işaretleri, Özel dalış işaretleri amaçları ve uygulamalarının Slayt Gösterisi , video destekli anlatımı.
1T4 BASINÇ VE HACİM İLİŞKİLERİ: Basınç ve hacim hakkında genel bilgiler, Basınç, hacim uygulamaları problemler, çözümleri video ve slayt gösterisi eşliğinde anlatımı.
1T5 BAĞIMSIZ ALETLİ DALIŞ DONANIMI: Dalış Tüpleri ve Regülatörlerle ilgili , çalışma prensipleri, çeşitleri, yapılış biçimleri kullanım şekilleri, özel ekipmanlar, ekipmanın kurulumu, dikkat edilecekler konularında video ve slayt gösterisi eşliğinde uygulamalı anlatım.
1T6 FİZİK FİZYOLOJİ: Su altında ISI, IŞIK, SES başlıkları altında Fizik konuları ve Temel yaşam destek sistemi, Dolaşım sistemi, Solunum sistemi, Nitrojen narkozu, Dekompresyon(vurgun) Hastalığı, Tükenme, Boğulma, Hipoksi, Hipotermi konularını içeren fizyolojik konularla ilgili özel ayrıntılı bilgileri slayt ve video gösterimleriyle anlatılması.
1T7 YÜZERLİK EKİPMANLARI: Yüzerlilik dengeleyici yeleği BC (Buoyancy Compensator) Tanıtımı, Teknik özellikleri, kullanım amacı, çeşitlerinin uygulamalı, slayt gösterimi ve videolar eşliğinde anlatımı.
1T8 DALIŞ ELBİSELERİ VE YARDIMCI MALZEMELER: Su altında ISI yalıtımımızı sağlayan elbiselerin çeşitleri, özellikleri, kullanım şekillerinin, uygulamalı slayt gösterimi ve videolar eşliğinde anlatımı.
1T9 MALZEMELERİN BAKIMI VE SAKLANMASI: Tüm dalış malzemelerimizin bakımını nasıl yapılacağını, nasıl çok daha uzun ömürlü olabileceğinin, uzun süre kullanılmadığında nasıl saklanır konularının slayt ve video gösterimi eşliğinde anlatılmı.
1T10 KENDİNİ VE BAŞKASINI KURTARMA: Su altında tehlikeli bir durumda kalındığında nasıl müdahale edileceğini, uygulamalarını senaryolar üzerinde slayt ve videolar eşliğinde anlatımı.
1T11 GÜVENLİ DALIŞ KURALLARI: Su altında keyifli dalış için uyulması gereken kurallar dikkat edilecekler ve altın kurallar slayt ve video gösterimleriyle anlatılması.
1T12 DALIŞ BÖLGESİ SEÇİMİ VE KORUMA: Konuyu içeren sohbet eşliğinde tecrübelerinde paylaşıldığı video ve slayt gösterisi eşliğinde anlatılması.
1T-EK1 DEKOMPRESYON TABLOLARI: Su altında Ne derinlikte, Ne kadar kalabileceğinizi hesaplayan ve her dalış öncesi bu bilgiler ışığında dalış planı nasıl yapılacağının kavrandığı uygulamalı ve slayt gösterisi eşliğinde anlatımı.

ASSF – CMAS BİR YILDIZ DALICI EĞİTİMİ SONUNDA NASIL BAŞARILI OLABİLİRİM
1). TEORİK KONULARDAN OLACAK SINAVDAN %70 DOĞRU CEVAPLAMAK
2). AÇIK DENİZ DALIŞLARINDA PRATİK SINAVLARDA BAŞARILI OLMAK

ASSF – CMAS BİR YILDIZ DALICI EĞİTİMİ SONUNDA VERİLECEK BELGELER
1). ULUSLAR ARASI GEÇERLİLİĞİ OLAN 18 METREYE KADAR DÜNYANIN HER YERİNDE DALIŞ YAPABİLECEĞİNİZ ULUSLAR ARASI GEÇERLİLİĞİ OLAN ASSF – CMAS BRÖVE SAHİBİ OLACAKSINIZ.
2). ASSF – CMAS DUVAR DİPLOMASI
3). ASSF – CMAS  BİR DALICI YILDIZ KİTABI
4). ASSF – CMAS DALIŞ KAYIT DEFTERİ

ASSF – CMAS BİR YILDIZ DALICI GÖREV, SORUMLULUK VE YETKİLERİ
1). FEDERASYONA BAĞLI BİR DALIŞ KURULUŞUNDAN EĞİTİM VE BELGE ALMIŞ OLMALIDIR. DALIŞ DONANIMLARINI SÖKÜP TAKABİLEN, TÜM DALIŞ BECERİLERİNİ KOLAYLIKLA UYGULAYABİLEN,
2). YANINDA 3 YILDIZ DALICI YA DA DALIŞ EĞİTMENİ EŞLİĞİNDE EN ÇOK 18 METREYE KADAR DALIŞ YAPABİLEN DALICIDIR. GECE DALIŞI YAPAMAZ.

Yıldız 2
ASSF – CMAS İKİ YILDIZ DALICI EĞİTİMİ

ASSF – CMAS İKİ YILDIZ DALICI EĞİTİMİNE KATILIM ŞARTLARI

1). ASSF – CMAS 1 YILDIZ DALICI BRÖVESİ SAHİBİ OLMAK VE ÜZERİNDEN EN AZ 2 AY SÜRE GEÇMİŞ OLMASI (EŞ DEĞER BRÖVEYE SAHİP OLMAK)
2). DALIŞ KAYIT DEFTERİNDE 1 YILDIZ DALICI EĞİTİM DALIŞLARI HARİÇ EN AZ 20 KAYITLI DALIŞI OLMASI
3). 15 YAŞINI DOLDURMUŞ OLMAK, 18 YAŞINDAN KÜÇÜKLER İÇİN VELİSİNİN ONAY BELGESİNİN OLMAK,
4). TALİMATTA BELİRTİLEN SAĞLIK ŞARTLARINA UYGUN OLMAK. (Bakınız talimatname)

ASSF – CMAS İKİ YILDIZ DALICI TEORİK KONULARI
2 Yıldız dalıcı eğitiminde işlenen konularla ilgili konu başlıkları ve kısa bilgilerini aşağıda görebilirsiniz.
2T1 DALIŞ HASTALIKLARI: Dalış Hastalıklarının ayrıntılı anlatımı ve teşhisi konusunda bilgilendirme
2T2 İLKYARDIM VE DALIŞ: Su altında ve su üstünde ilkyardım konusunun açıklamalı ve uygulamalı anlatımı.
2T3 HAVA HESAPLARI: Sualtındaki dalışlarımızda kullandığımız hava tüplerimizin kaç metrede ne kadar yettiğini normal bir insanın hava tüketiminin hesaplanması ve dalış planlarında uygulanması.
2T4 NİTROJEN EMİLİMİ:Vurgun ve Derilik sarhoşluğu rahatsızlıklarının sebebi azot gazının vücudumuzda ki etkileri ve şeklinin incelenmesi.
2T5 DERİN DALIŞ / GECE DALIŞI; Derin dalış ve gece dalışının ayrıntılarıyla anlatılması ve uygulama şekilleri
2T6 DEKOMPRESYON TABLOLARI: Vurgun hastalığına yakalanmamak için kullanılacak tablo ve uyulacak kurallarla ilgili bilgilendirme.
2T7 DALIŞ PLANLAMASI VE ORGANİZASYON: Bir dalış planın nasıl olması gerektiği ve tüm organizasyonun yapılandırılması şekillendirilmesi.
2T8 SUALTI NAVİGASYON: Bir cismi bulma, girdiğiniz yerden çıkma veya tarif edilen bölgeye ulaşma konularını içeren yön bulma uygulamaları ve metodları.

ASSF – CMAS İKİ YILDIZ DALICI EĞİTİMİ SONUNDA NASIL BAŞARILI OLABİLİRİM
1). TEORİK KONULARDAN OLACAK SINAVDAN %70 DOĞRU CEVAPLAMAK
2). AÇIK DENİZ DALIŞLARINDA SUALTI BECERİ SINAVLARDA BAŞARILI OLMAK

ASSF – CMAS İKİ YILDIZ DALICI EĞİTİMİ SONUNDA VERİLECEK BELGELER VE YETKİLER
1). ULUSLAR ARASI GEÇERLİLİĞİ OLAN SPORTİF DALIŞIN SON LİMİTİ OLAN 30 METREYE KADAR DÜNYANIN HER YERİNDE DALIŞ YAPABİLECEĞİNİZ ULUSLAR ARASI GEÇERLİLİĞİ OLAN ASSF – CMAS BRÖVE SAHİBİ OLACAKSINIZ.
3). ASSF – CMAS  İKİ YILDIZ DALICI  KİTABI

ASSF – CMAS İKİ YILDIZ DALICI GÖREV, SORUMLULUK VE YETKİLERİ
FEDERASYONA BAĞLI BİR DALIŞ KURULUŞUNDAN EĞİTİM VE BELGE ALMIŞ OLMALIDIR. AÇIK DENİZ DALIŞI DENEYİMİ OLAN DALICI VE YANINDA EN AZ 2 YILDIZ DALICI İLE  EN ÇOK 30 METREYE KADAR DALIŞ YAPABİLEN DALICIDIR.  GECE DALIŞI YAPABİLİR.

Yıldız 3
ASSF – CMAS ÜÇ YILDIZ DALICI EĞİTİMİ

1). ASSF – CMAS ÜÇ YILDIZ DALICI EĞİTİMİNE KATILIM ŞARTLARI
2). ASSF – CMAS 2 YILDIZ DALICI BRÖVESİ SAHİBİ OLMAK VE ÜZERİNDEN EN AZ 6 AY SÜRE GEÇMİŞ OLMASI (EŞ DEĞER BRÖVEYE SAHİP OLMAK)
3). DALIŞ KAYIT DEFTERİNDE 2 YILDIZ EĞİTİM DALIŞLARI HARİÇ EN AZ 50 KAYITLI DALIŞI OLMASI
4). 18 YAŞINI DOLDURMUŞ OLMAK,
5). TALİMATTA BELİRTİLEN SAĞLIK ŞARTLARINA UYGUN OLMAK. (bakınız talimatname)

ASSF – CMAS ÜÇ YILDIZ DALICI TEORİK KONULARI
1). 3T1 KÜÇÜK TEKNE KULLANIMI
2). 3T2 NAVİGASYON
3). 3T3 SUALTI ARAMA, KURTARMA
4). 3T4 KOMPRESÖR KULLANIMI
5). 3T5 PROBLEM YÖNETİMİ
6). 3T6 GRUP DALIŞ ORGANİZASYONU
7). 3T7 FİZİK, FİZYOLOJİ GENEL TEKRARI
8). 3T8 DALIŞ MALZEMELERİ GENEL TEKRARI

ASSF – CMAS ÜÇ YILDIZ DALICI EĞİTİMİ SONUNDA NASIL BAŞARILI OLABİLİRİM
1).TEORİK KONULARDAN OLACAK SINAVDAN %80 DOĞRU CEVAPLAMAK
2). AÇIK DENİZ DALIŞLARINDA SUALTI BECERİ SINAVLARDINDA BAŞARILI OLMAK

ASSF – CMAS ÜÇ YILDIZ DALICI EĞİTİMİ SONUNDA VERİLECEK BELGELER
1). ULUSLAR ARASI GEÇERLİLİĞİ OLAN SPORTİF DALIŞIN SON LİMİTİ OLAN 30 METREYE KADAR DÜNYANIN HER YERİNDE DALIŞ YAPABİLECEĞİNİZ ULUSLAR ARASI GEÇERLİLİĞİ OLAN ASSF – CMAS BRÖVE SAHİBİ OLACAKSINIZ.
3). ASSF – CMAS  ÜÇ YILDIZ DALICI  KİTABI

ASSF – CMAS ÜÇ YILDIZ DALICI GÖREV, SORUMLULUK VE YETKİLERİ
FEDERASYONA BAĞLI BİR DALIŞ KURULUŞUNDAN EĞİTİM VE BELGE ALMIŞ OLMALIDIR. HER DÜZEYDE DALICIYA SUALTIN DA ÖNDERLİK YAPABİLECEK BECERİ VE DENEYİMİ OLAN DALICIDIR. ÖNDERLİK YAPTIĞI DALICILARIN GÜVENLİ DALIŞ KURALLARINA UYGUN DALIŞ YAPMALARINI SAĞLAMAKLA YÜKÜMLÜDÜR. SUALTI KURTARMA VE İLKYARDIM KONULARINDA GEREKLİ EĞİTİMİ ALMIŞTIRVE UYGULAYABİLİR. GÖREVLİ OLDUĞU DURUMLARDA DALIŞLA İLGİLİ KURAL DIŞI DAVRANIŞLARDA BULUNANLARI UYARMAYA VE GEREKİRSE DALIŞTAN ALIKOYMAYA YETKİLİDİR. ÖNDERLİĞİNİ YAPTIĞI DALICILARIN GÜVENLİĞİNDEN BİRİNCE DERECEDE SORUMLUDUR. EN ÇOK 30 METRE DERİNLİĞE KADAR DALIŞ YAPABİLİR, YAPTIRABİLİR.

Altın cankurtaran: Açık deniz, göl ve kıyıları ile havuzlarda güvenliği sağlayan ve hayat kurtarmaya yardım etmek için temel eğitime sahip görevlilerdir. Federasyonun CMAS üç yıldız dalıcı belgesine sahip, kişilerdir. Açık deniz, deniz kıyısı, göl ve havuzda güvenliği sağlayan, kalp masajı ve yapay solunum uygulamaya, su üstü arama kurtarma ile ilk yardım uygulamalarını Federasyonun eğitim standartları ve programları çerçevesinde yapmakla sorumludurlar.

Bronz eğitmen: Bronz ve gümüş cankurtaran eğitim programlarını uygulamakla ve başarılı olanlara bronz ve gümüş cankurtaran sertifikası vermeye yetkili eğitmenlerdir. Eğitimleri Federasyonun eğitim standartları ve programları çerçevesinde yapmakla sorumludurlar.
ile ilk yardım uygulamalarını Federasyonun eğitim standartları ve programları çerçevesinde yapmakla sorumludurlar.

Gümüş eğitmen: Bronz, gümüş ve altın cankurtaran eğitim programlarını uygulamakla ve başarılı olanlara bronz, gümüş ve altın cankurtaran sertifikası vermeye yetkili eğitmenlerdir. Eğitimleri Federasyonun eğitim standartları ve programları çerçevesinde yapmakla sorumludurlar.

Altın eğitmen: Bronz, Gümüş, Altın cankurtaran ve cankurtaran eğitmeni eğitimi programlarını uygulayan eğitmenlerdir. Altın eğitmen eğitimi ve sınavı yalnızca ASSF tarafından yapılmaktadır.

Cankurtaran Olma Şartları Nelerdir?

Bronz Cankurtaran Kursu:
Bronz cankurtaran eğitimi alacakların uyması gereken koşullar

• 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • En az ilköğretim veya ilkokul mezunu olmak ve bunu belgelemek,
  • Cankurtaran eğitimi yapmasında engel bulunmadığına ilişkin sağlık bildirim formunu imzalayarak beyan etmek.
Gümüş Cankurtaran Kursu:
Gümüş cankurtaran eğitimi alacakların uyması gereken koşullar;

• 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • Bronz Cankurtaran belgesine sahip olmak,
  • Cankurtaran eğitimi yapmasında engel bulunmadığına ilişkin sağlık bildirim formunu imzalayarak beyan etmek.
Altın Cankurtaran Kursu:
Altın cankurtaran eğitimi alacakların uyması gereken koşullar:

• 19 yaşını doldurmuş olmak,
  • Cankurtaran eğitimi yapmasında engel bulunmadığına ilişkin sağlık bildirim formunu imzalayarak beyan etmek,
  • Gümüş Cankurtaran belgesine sahip olmak,
  • Federasyonun 3 yıldız dalıcı belgesine sahip olmak,
  • En az 6 ay gümüş cankurtaran olarak çalışmış olmak ve çalışmasını iş yerinden onaylı iş yerinde çalışma bildirim belgesini ibraz etmek.

Cankurtaran belgesi nereden alınır?

Cankurtaran olmak için;

Amerika su altı Sporları Federasyonu yetki belgesi olan bir yerden kurs almanız ve gerekli yeterlilikleri tamamlamanız,
Üniversitelerin cankurtaran bölümünden mezun olmanız,
Spor kulüpleri tarafından verilen kurslara katılmanız yeterlidir.
Kurs ve eğitimler sonucunda cankurtaran olmak için gerekli eğitimi ve donanımı almış olursunuz.

Cankurtaran belgesi nasıl alınır?
Cankurtaran belgesi almanız için genel olarak en az 4 ile 6 gün kadar eğitim almanız gereklidir. Eğitim sırasında size sunulan tüm bilgileri en az %70 derecesinde kavramanız ve sınavda yapmanız gereklidir. Yüzme kabiliyetinizin gelişmiş olması gereklidir. Bu şartları sağlamanız ve kursu başarı ile bitirmeniz halinde belgenizi almanızda sakınca yoktur. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi ise yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.

edit by @IrResistibLe

Çevrimdışı IrResistibLe

Mapper
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Vera Volkova Lv.47
Amor Cuellar Lv.47
Barry Ellery Lv.47
Jeff Mays Lv.47
Ynt: Los Santos Fire Department > Lifeguard Division⛑️
« Yanıtla #1 : 31 Mart 2021, 10:06:05 »

İdari Kadro

Amir
Pamela Fedora - Altın Eğitmen

Kaptan
N/A

Şef
N/A

Cankurtaran
Christopher Morgan - 5407 - Gümüş Cankurtaran
Galina Gaviria - 5997 - Gümüş Cankurtaran
Veshone Biggie - 0712 - Gümüş Cankurtaran
Drew Casimiro - 7023 - Gümüş Cankurtaran

Çevrimdışı IrResistibLe

Mapper
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Vera Volkova Lv.47
Amor Cuellar Lv.47
Barry Ellery Lv.47
Jeff Mays Lv.47
« Yanıtla #2 : 31 Mart 2021, 10:06:19 »
Bu konu altında cankurtaran ekibi ve yaptığı roller seyir alacaktır. Cankurtaran olmak için LSFD'ye başvuru atabilirsiniz.

Çevrimdışı IrResistibLe

Mapper
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Vera Volkova Lv.47
Amor Cuellar Lv.47
Barry Ellery Lv.47
Jeff Mays Lv.47
« Yanıtla #3 : 31 Mart 2021, 10:06:27 »
  • Boğulma rolleri;

Öncelikle boğulan kişi neden boğulur onu anlatmakla başlıyorum. Boğulan kişi genelde iyi yüzen ve kendin güvenen kısımdan oluşmaktadır. Çok sık rastlanan konulardan birisi kramp girmesidir.

Kramp nedir?
Kramp istem dışı ağrılı ve uzun süreli kas kasılması olarak tarif edilebilir. Hemen hemen her iskelet kasında ortaya çıkabilmekle birlikte ayak ve bacak krampları daha yaygın gözlenir.

Sonrasında kişi kramp girmesi sonucu panik haline geçer ve paniklediğinde kramptan dolayı yüzemediği için boğulmaya başlar. Boğulma tamamı ile panik ve ani hareket sonucu ortaya çıkan bir eylemdir. Bu gibi bir eylemi engellemek için kramp ve benzeri olaylarda su üstüne sırt üstü yatıp, derin nefes almanız yeterli olacaktır.
Boğulma nedir?
Suda batma ve oksijensiz kalma sonucunda ölüme boğulma diyoruz. Ayrıca İngilizce'de konuşma diline ve tıp terminolojisine girmiş olan “NEARDROWNİNG” kelimesini ise boğulayazma olarak tercüme edeceğiz. Boğulayazma ise suya battığı halde yeniden canlandırma ile 24 saatten fazla hayatta kalmadır.

• Peki oyunda bunu nasıl göstereceğiz?

Oyunda cankurtaran eğitimi verirken her zaman anlattığımız bir konu bulunuyor. Kişi eğer suda üçten fazla çırpınırsa, yani oyunun tuş kombinasyonunda ki SHIFT tuşuna üç kere belirli aralıklar ile basarsa kişi boğulma eylemi gösteriyor demektir. Bu ve bunun gibi vakalarda cankurtaran ekibimiz kurtarma eylemine geçmektedir. Onun dışında ki olaylar tamamı ile istisnai ve vicdani şekilde ilerlemektedir.

• Kramp sonucu boğulmayı anlattınız, peki diğerleri nelerdir?

Suda dibe kadar daldınız ve basınçtan dolayı kulaklarınızda oluşan basınca kulak zarınız dayanamadı ve patladı. Acıdan dolayı aniden nefes aldınız ve ciğerleriniz su ile doldu. Kramp dışında gösterilebilecek boğulmalardan birisidir.

Suda çok yüzdünüz veya oyalandınız. Vücudun yorulması üzerine derin nefes almaya başladınız ve su dalgalı bir vaziyette seyrediyor. Vücut kendisini taşıyamayacak ve dalgalar yüzünüze vurdukça her nefeste ciğerlerinize su dolacaktır. Bu da diğer bir farklı şekilde boğulma türüdür.

• Peki boğulan kişi kurtulabilir mi?

Boğulan kişiler vakadan vakaya göre değişiklik göstererek kurtulmaktadır. Eğer bilincini kaybetmemiş ve ciğerlerine su dolmamışsa büyük ihtimal ile kurtulmaktadır. Eğer kişi bilincini kaybetmiş ve su yutmuşsa büyük ihtimalle kaybedebiliriz. Fakat ciğerleri su dolan kişinin içinde ki su boşaltılabilir. Tabi artık durum geç olmadıysa... Aynı şekilde bilinci kaybolan bir kişinin bilinci yerine getirilebilir veya kalbi duran bir kişinin kalbi çalıştırılabilir.

Soru ve benzeri şeyler için aşağıda ki şablonu kullanıp sorularınızı bize bu konu altından iletebilirsiniz.
Kod: [Seç]
[b]Oyun içi IC adınız:[/b] BURAYA
[b]Sorunuz:[/b]BURAYA

Çevrimdışı IrResistibLe

Mapper
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch: