Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Tarihte Bugün: 18 Mart 1915, Çanakkale Savaşı

Başlatan Prince, 18 Mart 2021, 01:52:19
Okunma sayısı 1894 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı KubaR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 12 Şubat 2024, 14:51
Toplam oynama: 193 gün, 21 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Tarihte Bugün: 18 Mart 1915, Çanakkale Savaşı
« Yanıtla #10 : 19 Mart 2021, 16:55:35 »
hassas bir konu tartışma çıkarmak bir hata, yapmayalım bu hatayı

Çevrimdışı Camaro

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 23 Mart 2021, 01:20
Toplam oynama: 3 gün, 23 saat
« Yanıtla #11 : 21 Mart 2021, 03:09:23 »
Çok güzel olmuş.  :exactly: :heart:

Çevrimdışı Kratos78

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Arthur Bryne Lv.24
Son giriş: 08 Eylül 2024, 20:55
Toplam oynama: 170 gün, 22 saat
David Lemina Lv.24
Son giriş: 06 Mart 2024, 21:12
Toplam oynama: 1 gün, 22 saat
« Yanıtla #12 : 21 Mart 2021, 11:15:45 »
Allah (c.c) şehitlerimizden razı olsun. Mekanları cennet, komşuları Resulullah efendimiz (s.a.v) olsun.

Ben Çanakkale'de öyle bir tedbir aldım ki, 7 düvel devletleri birleşse geçemez.
Halife-i Müslimin Sultan Abdülhamid Han

Spoiler:

Spoiler:
O savaşı ne allah ve abdülhamit kazandırttı. dünyanın en iyi defans lideri ve diğer komutanlar kazandırttı. türk askerleri gayet iyi performans sergiledi. abdülhamitin yaptığı bir şey yok zaten alman askerleri dinlenseydi çanakkale geçilirdi. iyi ki senin bu sözlerini görmüyorlar.

Yeter artık feminist adam her şeye salça olma

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 20:54
Toplam oynama: 151 gün, 4 saat
« Yanıtla #13 : 22 Mart 2021, 15:04:31 »
Allah (c.c) şehitlerimizden razı olsun. Mekanları cennet, komşuları Resulullah efendimiz (s.a.v) olsun.

Ben Çanakkale'de öyle bir tedbir aldım ki, 7 düvel devletleri birleşse geçemez.
Halife-i Müslimin Sultan Abdülhamid Han

Spoiler:

Spoiler:
O savaşı ne allah ve abdülhamit kazandırttı. dünyanın en iyi defans lideri ve diğer komutanlar kazandırttı. türk askerleri gayet iyi performans sergiledi. abdülhamitin yaptığı bir şey yok zaten alman askerleri dinlenseydi çanakkale geçilirdi. iyi ki senin bu sözlerini görmüyorlar.

Allah'ın (c.c) izni olmadan bir yaprak dahi kopup düşmez. İngiliz subaylarının biz Türklere değil, minare boylu adamlara yenildik dedikleri mevcuttur.
Ayrıca Sultan Abdülhamid Han dünya savaşını 20 yıl evvelinden tahmin edip önlem almıştır.

Ne önlemler aldı bunları saymanı bekliyorum

Boğaz’daki askerlerin son sistem silahlar ile teçhiz edilmesi
Askerlerin barınma şartlarının iyileştirilmesi
Çanakkale istihkâmlarının güçlendirilmesi

Boğaza da torpiller yerleştirtmiştir, dünya savaşını tahmin ettiği gibi nasıl bir strateji ile savaşı yöneteceğini de biliyordu.
Ayrıca Çanakkale tabyalarını da yerleştirtmiştir.
Ve bu arada bir ihtimal İstanbul da yaşıyorsundur, ittihatçıların başkenti taşımaları isteğine Sultan Abdülhamid Han'ı İstanbul dan çıkmasını talep etmişlerdi, Sultan Abdülhamid Han İstanbul'u bırakıp gitmedi, bırakıp gitseydi bir ihtimal şuan İstanbul da elimizde olmazdı. Belki de Osmanlı'nın savaşa girmesini bile engellerdi.
Kullanılan silah 1903 model bu 1.
Yemekler cephelere yetiştirilemiyordu ve askerler genelde tüm günlerini cephede geçiriyorlardı, 2.
İstihkamlar yine idare eder.

Yani demem o ki, Atatürk'ün o zamanda dünyaya gelmesini Allah'a borç biliriz, ancak savaşın kazanılmasını Atatürk'ün zekasına ve askerlerimize borç biliriz, Allah rahmet eylesin ve mekanları cennet olsun. Çanakkale savaşının en başarılı komutanı Mustafa Kemal Atatürk'tür. Tabii ki savaşta yer alan komutanlar da unutulamaz:
Türk Generaller, Esat Paşa, Vehip Paşa, Cevat Paşa, Fevzi Paşa, Mustafa Hilmi Paşa, Çolak Faik Paşa, Mehmet Ali Paşa

Generaller arasında hangisi doğru kararlar verdi, hangileri doğru kararlar veremedi ayrı bir konu ancak burada asıl anlatmak istediğim konu Çanakkale savaşının askerler, şehitler ve komutanlar tarafından kazandırılmış olması, sonuna kadar haklı. Payitaht Abdülhamid izleyerek değil, gerek Wikipedia, gerek bazı gerçek kaynakların yer aldığı sitelerden araştır derim. Padişahlığına saygı duyarım ancak savaşı kimin kazandırdığı ortada. Ayrıca şunu da ekleyeyim; artık Osmanlı'cı, Atatürk'çü ayrımı yapılmasın, Osmanlı Devleti'ni nasıl dedelerimiz oluşturuyorsa, Atatürk de atamızdır.

Kaynaklarımı sunmamı ister misin? Ayrıca elindeki kaynakları merak ediyorum. Burada amacım Abdülhamid'i kötülemek de değil haberin olsun, burada Çanakkale savaşının gerçeklerini yazdım. Çanakkale savaşı itilaf devletleri için de, ittifak devleti için de gerçekten ölüm, korku dolu ve çok kötü bir savaştır.

Payitaht Abdülhamid izleyerek konuşmuyorum. Ayrıca wikipedia kullanmıyorum. Yukarıda yazdığım önlemlerin kaynağını atabilirim.
Çanakkale de elbette şehitlerimizin komutanlarımızın ve tabiki de Mustafa Kemal Paşa'nın katkısı var.
Ben atamı günahıyla sevabıyla severim. Atam diye yaptığı kötülükleri v.s görmemezlikten gelecek değilim.
Çarıklı askere yıldızlı tuzak atıldığını da bilirim az çok. Osmanlı cı Atatürk cü ayrımı yapmıyorum.
Lakin Çanakkale'de Sultan Abdülhamid'in, Sultan Abdülaziz'in, Sultan IV. Mehmed'in bile katkısı vardır. (Öyle okumuştum kaynağına bakarım.) Yerleştirilen tabyalar askerimize destek olmuştur.
Hani ben yukarıda Sultan Abdülhamid'in bir sözünü paylaşmak istedim, resimde de yerleştirdiği tabyaların isimleri yazar.
Askerimize dua ettim, lakin huyu suyu belirsiz herif geldi yok Allah'ın yardımıyla da olmadı Abdülhamid'in yardımıyla da olmadı dedi. Ona karşılık verilmiş cevaptır.
Ben Mustafa Kemal'in yaptıklarını da inkar etmem, Sultan Abdülhamid'in yaptıklarını da.

Çevrimdışı señorita

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 26 Kasım 2023, 21:30