Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Sid Meier's Civilization V

Başlatan BurakBeyy, 14 Mart 2021, 01:48:23
Okunma sayısı 806 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı BurakBeyy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 14 Ağustos 2023, 22:30
Toplam oynama: 136 gün, 10 saat
Birlik: (Yok)
« : 14 Mart 2021, 01:48:23 »

- Civilization nasıl bir oyun?
  Sid Meier's Civilization (Civ olarak da bilinir), Sid Meier tarafından 1991 yılında MicroProse için yapılmış bir sıra tabanlı strateji oyunudur. Oyunun amacı yüzyıllarca ayakta kalabilecek bir medeniyet kurmaktır. Oyun M.Ö. 4000 yılında başlar ve yakın geleceğe kadar devam eder. Civilization, sıra tabanlı strateji oyunlarının atası olarak kabul edilir.

(( Civilization V oyunundan alınan bir görüntü. ))

- Civilization nasıl oynanır?
  Civilization tek oyunculu bir oyundur. Oyuncu bir medeniyetin hükümdarı olarak sadece bir göçmen birimiyle (Settlers) oyuna başlar (bazen iki göçmenle) ve diğer medeniyetlerle yarış halinde bulunan bir imparatorluk kurmaya çalışır.

Keşfedilecek bir dünyanın, savaşların ve diplomasinin yanı sıra, oyuncu şehir kurmak için uygun yerler bulmalı, şehirlerinde hangi binanın ya da birimin ya-
pılacağını belirlemeli, hangi teknolojinin araştırılacağını seçmeli, ve şehirlerden maksimum verim alabilmek için etrafındaki toprakları en iyi şekilde işlemelidir. Ayrıca şehirler barbarlar tarafından istila edilebilir. Barbar saldırıları keşfedilmemiş karalardan ve denizlerden geleceğinden, zaman ilerledikçe barbarların barınabileceği yerle de azalacaktır.

Oyunun alanı çoğu bilgisayar alanından daha büyüktü. Bronz çağından önce M.Ö. 4000 yılında başlayan oyun, 2100 yılına, yani uzay çağına kadar sürebil-
mektedir. Oyunun başında, dünya üzerinde hiçbir şehir yoktur: oyuncular ellerindeki göçmenlerle yeni şehirler kurabilir ve bu şehirlerin etrafındaki topraklara yollar, sulama kanalları, kaleler yapabilirler. Zaman ilerledikçe yeni teknolojiler geliştirilir; bu teknolojiler oyunun gelişmesindeki ve değişmesindeki en ön-
emli etkendir.
Başta, oyuncular çömlekçilik, tekerlek, alfabe gibi teknolojiler arasından seçim yaparken, oyunun sonlarına doğru nükleer teknolojiler ve uzay teknolojilerini geliştirmeye başlarlar. Bazı teknolojileri ilk olarak bulmak oyunculara büyük avantaj sağlar (uçak yapımı gibi). Çoğu teknoloji yeni birimlerin üretilmesine, yeni binaların yapılmasına ve daha ileri teknolojilerin geliştirilmesine olanak tanır. Baştan sona kadar böyle işleyen bu sisteme teknoloji ağacı (tech tree) denir ve diğer birçok strateji oyununda da bu sistem kullanılmıştır.

Kaynakça= Vikipedi

(( Civilization V oyunundan alınan bir görüntü. ))

Oyunun kısaca özeti bu şekilde. Ben bu konuda Civilization oyunlarından biri olan Civilization V'e değineceğim. 21 Eylül 2010 yılında çıkarılan bir oyun fakat bana göre grafik ve oynanış olarak 21 Ekim 2016 tarihinde çıkarılan Civilization VI'dan bile daha güzel bir oyun. Civilization V ve VI oyunlarını oynadım ve Civilization V'den aldığım o eğlenceyi Civilization VI'da bulamadım. Oyun şuanda Steam'de 49.00TL ve verdiğiniz paranın hakkını sonuna kadar veren bir oyun. Ben oyunu yaklaşık 3 sene önce 69.00TL gibi bir ücrete almıştım ve verdiğim paranın hakkını veriyor. Bir gün boyunca aralık vermeden bu oyunu rahatlıkla oynayabilirim. Strateji tarzında oyunları seven arkadaşlara bu oyunu kesinlikle öneriyorum.

1

Çevrimdışı BurakBeyy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan