Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Cahil kesimin hızla artması.

Başlatan Zweisamkeit, 01 Mart 2021, 04:44:33
Okunma sayısı 6178 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sp3C

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Henry Vens Lv.16
Köken: Fransız
Son giriş: 17 Aralık 2023, 19:09
Toplam oynama: 30 gün, 10 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Cahil kesimin hızla artması.
« Yanıtla #20 : 03 Mart 2021, 17:42:13 »
beyler yakında kafamızı uçurcaklar bakın eminim
Ne alaka lan... demek vardı ama haklısın 

Çevrimdışı Domei$ter

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 31 Ağustos 2024, 21:39
Toplam oynama: 97 gün, 16 saat
Birlik: *** bar
Köken: Japon
Son giriş: 31 Temmuz 2024, 20:20
Toplam oynama: 3 gün, 6 saat
Chester Scan Lv.21
Son giriş: 21 Ağustos 2023, 22:20
Toplam oynama: 1 gün, 15 saat
Köken: Alman
Son giriş: 02 Ağustos 2024, 20:32
Toplam oynama: 4 gün, 1 saat
Son giriş: 26 Ağustos 2023, 01:47
Toplam oynama: 0 gün, 9 saat
« Yanıtla #21 : 04 Mart 2021, 22:38:49 »
Ülkeden kaçmaya bak.

Çevrimdışı TheEminem

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Çinli
Son giriş: 26 Aralık 2020, 20:38
Toplam oynama: 116 gün, 18 saat
Son giriş: 00/00/0000
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #22 : 06 Mart 2021, 06:20:10 »
Hâlâ Turkiye'ye Müslüman ülke diyen var

Sen bide şeriatı istiyenleri gör kuran anayasamız olsun diye uğraşıyor adamlar ama gel gör ki Türkiye'nin resmi bir dini yok halkın sadece %91i müslüman :D

Çevrimdışı armankralGG

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 28 Mayıs 2021, 11:13
Toplam oynama: 1 gün, 5 saat
« Yanıtla #23 : 06 Mart 2021, 06:32:48 »
Hâlâ Turkiye'ye Müslüman ülke diyen var

Sen bide şeriatı istiyenleri gör kuran anayasamız olsun diye uğraşıyor adamlar ama gel gör ki Türkiye'nin resmi bir dini yok halkın sadece %91i müslüman :D
Yaw NedemEK kata öhm turkiye Müslüman bir Ülke değil!!!

Çevrimdışı Opit80

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 04 Mart 2025, 02:08
Toplam oynama: 689 gün, 7 saat
Son giriş: 17 Mart 2024, 01:56
Toplam oynama: 6 gün, 9 saat
Son giriş: 04 Mart 2025, 01:34
Toplam oynama: 11 gün, 20 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 04 Mart 2025, 01:43
Toplam oynama: 0 gün, 21 saat
Birlik: *** ****LIE
Son giriş: 06 Mart 2024, 20:39
Toplam oynama: 1 gün, 6 saat
« Yanıtla #24 : 06 Mart 2021, 07:02:58 »
Ağır mı konuşsam? Hafif mi? Olayları yüzlerine mi vursam? Anlatmaya mı çalışsam? Şu anda bir tık ne yapacağımı bilemiyorum ama kısa geçmenin iyi olacağına karar verdim. Eğer bir görüşe sahip olacaksanız diğer görüşleri baskılamaya çalışmayın, diğerlerinin insan olduğunu bilin. Çocuklarınızı bir şeye zorlamayın baskı altında bırakmayın. Doğru olan doğru zamanda öğretin ve tercihlerini vermesini sağlayın. Hür olarak düşünün, kendinizi geliştirin ve sorgulayın. Şüpheci bir tavır sergileyin ama asla ön yargılı olmayın. Bununla ilgili daha öncede fazlacaaa konuştum, kısa tutmak amacı ile sadece bunları söylüyorum.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
« Yanıtla #25 : 06 Mart 2021, 07:08:42 »
Merhabalar güzel bir konu bende üç beş bişey yazacağım. :)

Maalesef ki bu yakındığın şikayete seninde katkı sağladığın çok açık. Böyle konular açmak bir şeyleri sorgulamaya başlamak güzel. Ancak şu son durumdaki yeni nesli oluşturan insanlarda en büyük eksiklik, yani bu dediklerini doğuran en büyük nedenler sosyal medyada kuralsız öğrenilen bilgilerden geliyor. İnsanların bilgi yığınlarına akın etmesi ve bu bilgilerin doğruluğundan ziyade hangi derecede ve ölçüde önem arz ettiğinin nasıl bilinmesi gerektiğini bilmemesi asıl sorunu oluşturuyor. Sosyal medya dediğin şeyin artık insanların bilgi edinmeleri için temel araç haline geldiği bir dünyada yaşıyoruz. Özellikle yeni yetişen çocukların aile terbiyesine önem vermemesi zaten internette var diye araştırdıkları bilgilerin çoğu da aslında karakterine kişiliğine zarar veren kendisini hantallaştıran bilgilerden meydana geliyor.

Şu kadar zamanda ülkemdeki en büyük eksikliğin diyaloglarda ve yazılarda gramatik ayrım sorununun olduğu kanaatindeyim. İnsanlar bir şeyi ne kadar nerede ve nasıl söylemesi gerektiğini bilmiyorlar. Önemli olan öğrendiğiniz ilk bilginin direkt olarak karşı tarafa ben bunu biliyorum diyerek aktarılması değildir. Bu konu hakkında şöyle bir fikir öğrendim ve seninle paylaşmak istiyorum doğru olandır. Daha kaç yaşında ne öğrendiniz ne yaşadınız da bu benim fikrim diyebilecek kadar paylaşma imkanını kendinizde buluyorsunuz? Ayrıca bu benim fikrim denilen şeylerin bile aslında başkasının benim fikrim diye paylaştığı aslında işe yaramaz ilk akla gelen düşünülmemiş yakınmalardan ibaret olduğu ve göz boyayıcı ifadelerle donatıldığı ortadadır. Size ait bir fikir varsa bu fikir sizin tecrübenizle şekillenmek zorundadır. Sosyal medyadan öğrendiğin bir espriyi komiklik olsun diye paylaştığında ne kadar karşı tarafla duygusal bir samimiyetin etkileşimin olmadığında saçma ve zekice görünen bir durum ortaya çıktığı gibi düşünsen de bu aslında denizde görünen bir serap gibidir. Su zannedilir aslında kurak bir çölün simgesidir. Ya da sosyal medyadan duyduğun tecrübesiz direkt bir bilgiyi aktardığında da aynı şey geçerlidir. Bol bol okuma yapıp fikirleri orada güçlendirmek ve gerçek hayatı daha fazla tatmak pek çok karakter gelişimi serüvenine yardımcı olur. Yoksa kesinlikle burada öğrenilen bilgilerle evet ben biliyorum dediğinizde, insanlara cahil denildiğinde, dediğinizde kendinizi zeki zannetmeyin. Bunu asıl diyen o cehaletin içindedir.

Başka bir konu bilgi din millet konusu ile ilgili olarak aynı konu bağlamında şöyle söyleyeyim: Her konu kendi içinde bir bütünlük teşkil eder. Yani dini öğrenmek de bir şeydir. Vatan sevgisi de bir şeydir. Bilimsel araştırmalar da ayrı bir şeydir. Bunlardan hiçbiri diğerleri kadar daha az önemli önemsiz değildir. Bu topraklarda yaşıyorsunuz ve Amerika'da yaşayalım hayali kuranların kendi insanlarına kazık atmayacağının yanındaki yöresindeki insana güvenemeyeceğinin kanıtını göstermeleri kusura bakılmasın ama asıl onları kötü yapıyor. Daha yanında yöresinde kim yaşıyor ben çevreme nasıl katkı sağlarım neler öğrenirim? Nasıl daha iyi oluruz derdine düşmeyen birisi bunlar cahil der kaçmak ister. Yurtdışına gittiğinde de kendi cehaletinde boğulur, değerlerini kaybeder ve para için ya da bir başka sebep için en başından beri verebileceği verimin doğduğu topraklardan ayrı bir hedef peşine düşerek yolunu kaybeder. Belki zengin olur ama ne yöresine ne çevresine doğru düzgün bir katkı sağlar. Evet bazı şeyleri maddi durumlar belirler ancak gitmek isteyen insanların kesinlikle bilinçli olması ne yapacağını bilmesi ve geri dönme umudu taşıması gerekmektedir.

Ne yapalım bizim ülkemiz böyle diye herkesi cahil diye suçlayarak kendimizi zeki mi ilan edelim? Aynı dili konuşuyoruz. Birbirimize katkıyı ancak böyle sağlarız aşağılayarak değil. Ne dininizden ne milletinizden ne de doğru bilgi peşindeki mücadelenizden asla vazgeçmeyin. Zor ama olması gereken de bundan başkası değil.

Çevrimdışı Fixatien

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 08 Nisan 2021, 20:31
Toplam oynama: 75 gün, 6 saat
« Yanıtla #26 : 06 Mart 2021, 11:13:14 »
Ülkeden kaçmayı çözüm olarak gören arkadaşlara ithafen yazıyorum. Türkiye'de yetişmiş bir bireylerin yurtdışında yetişmiş kişilere oranla çok daha pratik, zeki ve uyumlu olduğunu düşünüyorum. Cahil kesim her zaman vardı, sadece son zamanlarda bu kesimin daha çok farkına varıyoruz. Bunun sebebi de sosyal medya dediğimiz kaotik çöplük. Hiçbir şekilde vasfı bulunmayan, sosyal hayatta tanısak belki de birkaç saat sohbet ettikten sonra kaçacağımız insanları öpüp başımıza koyduk. Gelişigüzel bakılınca sadece bizim ülkemizde yaşanan bir durum gibi gözükse de bu olay tüm dünyada yaşanıyor. Bu yüzden fazla kafaya takmamak lazım.

Çevrimdışı anonymous

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Sırp
Son giriş: 28 Nisan 2024, 00:56
Toplam oynama: 593 gün, 4 saat
Nada Lazic Lv.51
Köken: Sırp
Son giriş: 22 Nisan 2024, 21:28
Toplam oynama: 0 gün, 8 saat
« Yanıtla #27 : 14 Mart 2021, 12:29:56 »
aslında, öğrendikçe öğrenmek istemek ve bunun bir sonu olmaması durumudur. bir insan ne kadar çok öğrenmek isterse, o kadar çok cahildir bir bakıma. çünkü cahillik bir farkındalık meselesidir. bilmediğini bilmeyen birisi kendisinin cahil olduğunu farkedemez

Çevrimdışı bnGreen

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Kasım 2021, 20:54
Toplam oynama: 197 gün, 19 saat
« Yanıtla #28 : 15 Mart 2021, 17:35:56 »
şaşırmamak gerek, öğrenmeye meyilli kesim az. gelecek kapalı.  :?: :?: :?: :?:

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 07 Ocak 2023, 22:07
Toplam oynama: 41 gün, 10 saat
« Yanıtla #29 : 15 Mart 2021, 19:05:22 »

KAÇIN KURTARIN KENDİNİZİ
kafana fes tak
7-24 Sa-mp oynayıp kafasını dışarı çıkarmayan Rina rp oyuncuları siyasete yön verip din tartışıyor.