Olay sadece sınav olsa yemin ederim kimsenin sesi çıkmaz. Sorun sınavdan çok sağlık ile alakalı bir durum. Eğer bir kışı hastalıklı çıkarsa büyük bir felaket söz konusu olabilir. Okulların aldığı tedbirlere uyulacağını sanıyor musunuz? Ben dahil bazı kişilerin okulları çok uzakta. Ben okula 1 otobüs ve 1 metro ile gitmek durumundayım. Test yapılmadan "HES" kodu alanlar genellikle virüste taşıyor ola bilir. Evini hotel gibi kullanan kişiler virüsten öncede vardı ve olacak. Hipraktif bir çocuğu veya bir yetişkini nasıl 4 duvarda kalabilir? Öğretmenlerin hepsi aşılanmadan sınava girmek ne kadar doğru?
Sınav olduktan sonra bir sürü kişi paşa paşa direk evine gidecek mi sanıyorsunuz?
Ağır hastası olan kişiler belli bir oda da yapacaklar, o kişinin evine geri gitmesi virüslü kişiler ile temas etmesi anlamına gelmez mi?
e sınavları yaparlarsa sınavdan sonra eve falan gitmem ben zaten, o kadar kişiyle kapalı ortamda 80 dakika kaldığımda bile bir şey olmuyorsa dışarıda dolaşsam da olmaz herhalde. öyle değil mi?
Şöyle bir mantık var, korona direk etkisini göstermiyor 15 gün veya 13 gün arası. 15 gün ara ile kimlere temas ettiysen onlarda başkalarına, başkaları da diğerlerine yayarak iş çorba olur. Hiç sınavda kapmasan bile bindiğin araç, otobüs, direk, kapı, anahtar her şey virüs kapman için seni bekliyor olacak.