Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Polis Departmanı hk.

Başlatan am i dreaming, 14 Şubat 2021, 20:31:21
Okunma sayısı 3861 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Daisy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Koreli
Son giriş: 16 Ekim 2023, 19:29
Toplam oynama: 186 gün, 14 saat
Ynt: Polis Departmanı hk.
« Yanıtla #40 : 15 Şubat 2021, 10:09:16 »
CR olayı yok. Kovalamaca ilerleyince PIT atılıyor. Sıkıştırılıyor, BOX'a alınıyor. Araca çarptın diye bam güm çarpmıyoruz sana. Öyle yapanlara şikayet aç. Onu yapmayacaksak nasıl durdurucaz seni? Sağa çekeceğini sanmıyorum. Tükürelim mi?

İkinci söylediğine katılıyorum. Normal oyunculara da söylensin.

Üçüncü söylediğin kadar saçma bir şey görmedim. PO2'lerin M4 alması normal bir şey. Yanlış kullanırlarsa ceza alıyorlar zaten. Bu söylediğin o kadar komik ki, görmemiş gibi yapıyorum.

Dördüncü söylediğine katılmıyorum. SWAT sahada devriye atabilir. Bir şey yok bunda.

Sniper sürekli kullanılmıyor zaten. Çok aciliyetli durumlarda oluyor.

Ya onu bunu bırak da sen resmen oynamayın demişsin dostum. Adam beni M4, AK ile tarayıp düşürecek. Ben ona shotgun mı sıkayım? Bana M4 AK ile sıkıyorsa Deagle'la mı sıkayım? Söylediğin saçmalık. Eğer bana AK çekerse M4'le tararım.

LSPD'nin op olması gerekiyor zaten. İl-legalden mantıken üstün olmamız gerekiyor. LSPD ve İl-legali denk yapmaya çalışmayın. Öyle bir şey olmayacak. Benim görüşüm başlı başına saçma bir AR-GE açmışsın.
Adam size zaten il-legal ile LSPD eşit olsun demiyor sadece biraz güçleri azaltılsın diyor sniper  aciliyet durumlarda kullanılıyor diyosunuz geçen bisiklet ile kaçıyorum aranmam yok arkama bi bakmışım Sniper ile tek yemişim? :D Herneyse zaten bunlara hep itiraz ediyosunuz burda demek istediği ak ye deagle çekin değil normal bir sivile karşı m4 çekmeniz aracına sıkmanız veya deagle ile tek kişi size sıkıyoken 5 6 kişi birden m4 ile taramanız kulağa çok mantıklı gelmiyor açıkcası

Çevrimdışı Savior

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Shane Fade Lv.33
Köken: Amerikan
Son giriş: 10 Ocak 2024, 22:58
Toplam oynama: 6 gün, 5 saat
Birlik: (Yok)
Son giriş: 10 Ocak 2024, 22:54
Toplam oynama: 286 gün, 10 saat
Köken: İskandinav
Son giriş: 10 Ocak 2024, 22:56
Toplam oynama: 21 gün, 6 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 03 Eylül 2023, 23:17
Toplam oynama: 0 gün, 16 saat
Georgy Logan Lv.33
Son giriş: 28 Aralık 2023, 19:35
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #41 : 15 Şubat 2021, 10:28:35 »
Malesef.

Çevrimdışı Savior

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Shane Fade Lv.33
Son giriş: 10 Ocak 2024, 22:58
Toplam oynama: 6 gün, 5 saat
Son giriş: 10 Ocak 2024, 22:54
Toplam oynama: 286 gün, 10 saat
Köken: İskandinav
Son giriş: 10 Ocak 2024, 22:56
Toplam oynama: 21 gün, 6 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 03 Eylül 2023, 23:17
Toplam oynama: 0 gün, 16 saat
Georgy Logan Lv.33
Son giriş: 28 Aralık 2023, 19:35
« Yanıtla #42 : 15 Şubat 2021, 10:32:06 »
Gerçek hayattaki polisler ile rina roleplay polisleri kısmi aynı fakat illegal insanlar aynı değil. Gerçek hayatta bir çeteci polis ile arasını iyi tutmak ister. Burada adamların mahallesine rol yapmaya gidince "Bir sorun mu var memur?" diyor. Sanki şehrin güvenliğini kendi sağlıyor, altında Sanchez sabah akşam geziyor. Böyle şeyler pd arkadaşların rol yapma hevesini kırıyor. İllegal düzelirse pd de ona göre düzelir. Unutmayın herkes pd olamıyor ama herkes illegal olabilir.
1

Çevrimdışı hissizleştim

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #43 : 15 Şubat 2021, 10:52:04 »
Polis aracının yanına gelip, "metal var mı" tarzında cümleler kurup, kendini kovalatmaya çalışanlar düzelmedikçe, polis departmanında bir değişiklik olmaz.

Çevrimdışı Libertas

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Şubat 2024, 15:00
Toplam oynama: 278 gün, 18 saat
Son giriş: 01 Şubat 2024, 07:40
Toplam oynama: 3 gün, 20 saat
Son giriş: 28 Ocak 2024, 00:40
« Yanıtla #44 : 15 Şubat 2021, 10:54:44 »
PD'nin tüm ayrıcalığı kaldırılsın, dua ederek adam yakalayalım.
Yetmez, SD için de kaldırılsın.

Çevrimdışı bigsavysav

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 09 Şubat 2021, 23:59
Toplam oynama: 19 gün, 1 saat
« Yanıtla #45 : 15 Şubat 2021, 10:57:33 »
PD'nin tüm ayrıcalığı kaldırılsın, dua ederek adam yakalayalım.
Yetmez, SD için de kaldırılsın.
ne komik adamsınız

Çevrimdışı Más

LSPD
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Craig Brooks Lv.32
Son giriş: 01 Mayıs 2025, 19:48
Toplam oynama: 334 gün, 20 saat
Son giriş: 18 Ocak 2024, 23:05
Toplam oynama: 2 gün, 7 saat
Köken: Rus
Son giriş: 06 Ekim 2023, 23:06
Toplam oynama: 1 gün, 4 saat
« Yanıtla #46 : 15 Şubat 2021, 11:22:45 »

Spoiler:
CR atma olaylarının kaldırılması gerek, suçlunun aracına bir süre sonra sıkarak onun kaçmasına engel olmak, pursuit'i kolayca uğraşmamak için bitirmek bir yöntem değil. CR atarak suçluyu yakalamakta mantıklı bir hareket değil, onların aracı nasıl zırhlıysa sizin aracınızda zırhlı. Eğer normal bir oyuncu CR atınca ceza alıyorsa, emotesiz bir şekilde yapılan bu işin sonucunda iki tarafında eşit yaptırımlara uğraması gerekiyor.

Bu olay zaten NON RP driving kapsamına giriyor. OOC şikayet açtığınızda OOC ceza, IC şikayet açınca IC ceza alır. Pit dediğin gibi polis arabasının suçlu arabasının ön ya da arkasına dokunur müsait yollarda, hat yönetici izni ile yapabilir. Emot kısmı biraz sıkıntılı olur çünkü polisler pit manevrasını çok fazla yapıyorlar, çok kolay yapılan bir şey değil. SAMP fizikleri ve donanımlar çok zorluyor.

Spoiler:
Polislerin, "yüksekteki bir kişiye taser atamaması." tarz kuralları normal oyuncuların önüne de koyun. Eğer bir polis suçluyu yakalamak için ihlal yaparsa, polis olmayan bir oyuncu bunu bilemez - bilmesi gerekiyor.

Bu olaylar hakkında bir şey yapılmaz, mantıkken çünkü LSPD'nin manueli insanların önüne sunulursa LSPA'ya başvuran herkes full çeker.

Spoiler:
Po3 altı m4 alamasın, dg shotgun gezsinler zaten gezmeleri gereken silahlar bunlar bu kadar op olmalarına gerek yok fbi açılmış

PD ile bir il-lagel grubun çatışma sırasında yoldan geçen hileli olan dört, beş Sultan o insan gibi çatıştığımız kişilerin arkadaşı olduğunu söyleyip PD'yi zevkine taraması olsun ve PO2 M4 kullanamasın. Ek olarak sireni onlara açmadığımız halde de tarıyorlar, DM şikayet açtığımız zaman siren açtı yazıp geçiyorlar ve ardından şikayet red ediliyor aynı şekil açtığımız ticketta red ediliyor.

Spoiler:
SWAT sadece bir ev gibi yerleri basmak için çıksın, dmci avlamak için specleyip pd çekmeye çalışanlara jail atılabilir, bunu tespit edebilirsiniz diye düşünüyorum.

Normalde SWAT sadece ev baskınlarına yönelmiyorlar, dedektifler gibi çeşitleri olay hakkında soruşturma yürütüyorlar ama oyun oynadığımız ve dedektifler bile zor soruşturma dosyası açtıkları için olmuyor. SWAT'ta normalde oyunda olduğu gibi devriyede atıyor buna da izinleri var, unmarkedta (İşaretsiz, gizli araç) oldukları için realde gözükmüyorlar.

Spoiler:
M4 zor durumlar harici şehir içinde kullanılmasın, dışında da aynı şekil, sniper gibi uzun namlulu silahlar önemli operasyonlarda kullanılsın.

Buna da "Po3 altı m4 alamasın, dg shotgun gezsinler zaten gezmeleri gereken silahlar bunlar bu kadar op olmalarına gerek yok fbi açılmış" bu şeye yazdığım şeylerin aynısı geçerli.

Ek olarak yorumlara karşı bir şeyler söylemek istiyorum, il-lagel ile kolluk kuvvetleri eşit olmalı diyorsunuz ama roleplay yaptığımızı düşünmüyorsunuz, il-lagel ile kolluk kuvvetleri eşit olamaz çünkü kolluk kuvvetlerinin kuruluş nedeni il-lagellerin önüne geçip onları il-lagel yapmamak. Yani bir sokak çetesinin sadece silah, uyuşturucu ticareti yapabildiği kişi var ama kolluk kuvvetlerinin de mühendisler, bilim insanlar, zengin devlet insanları var. Roleplay açısından kolluk kuvvetleri il-lagel önünde olmalı.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 21 Aralık 2024, 00:59
Toplam oynama: 94 gün, 6 saat
Son giriş: 06 Ağustos 2024, 04:13
Toplam oynama: 4 gün, 0 saat
« Yanıtla #47 : 15 Şubat 2021, 11:25:03 »
pekala bayım.

Çevrimdışı arminus

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 29 Eylül 2023, 22:34
Toplam oynama: 79 gün, 10 saat
« Yanıtla #48 : 15 Şubat 2021, 11:25:18 »
po3 altı m4 alamazsa LSPD yine gelen geçene düşer. bu şekilde gayet iyi PD'yle baş edemeyecek gücünüz yoksa etmeyin 5bin defa açıldı yine reddedilcek

Çevrimdışı Thor

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Eylül 2022, 13:05
Toplam oynama: 383 gün, 5 saat
« Yanıtla #49 : 15 Şubat 2021, 11:28:56 »
1. CR konusuna gelirsek, onların araçları zırhlı, sizinde zırhlı diyorsunuz. Bunun zırhla alakalı bir olayı yok. Polis araçlarının önünde push bar var.
Push bar ile araca CR değil PİT atılıyor.
Sivil araçlarda push bar bulunmaz.
PO II saha eğitimini tamamlamış bir memur statüsündedir, ne yapacağını bilir ve M4 kullanımına yetkisi vardır. Hatası varsa zaten gerekli yaptırımlar uygulanmaktadır.
Bknz Force Matrix.
100.3 FORCE MATRIX. Güç kullanım politikasının beş seviyesini temsil eder ve gücün adil olarak kullanılmasını sağlamayı amaçlar.

1. SEVİYE. Şüpheli kişi uysal davranıyorsa sözlü komutlar kullanılır. (Güç kullanımı burada devreye girmez, girer ise İçişleri'ne taşınır)
2. SEVİYE. Şüpheli kişi pasif direnç gösteriyorsa sağlıklı iletişim kurulmaya çalışılır. (Hakaret, tehdit durumlarında kısmi güç kullanımı yapılabilir.)
3. SEVİYE. Şüpheli kişi aktif direnç gösteriyorsa itaat teknikleri kullanılır. (Fiziksel direnç esnasında, akademide öğretilen yakın dövüş eğitimi kullanılır. Eğer güç olarak yeterli değilseniz şok cihazı kullanılabilir.)
4. SEVİYE. Şüpheli kişi yakın dövüş silahlarına sahipse öldürücü olmayan güç kullanılır. (Taser veya durumun büyüklüğüne göre beanbag kullanılabilir.)
5. SEVİYE. Şüpheli kişi ateşli silahlara sahipse, sivillerin ve memurların canını tehlikeye atıyorsa öldürücü güç kullanılır. (Eğer bir memuru veya sivili tehdit ediyorsa veya VIP rehine durumu var ise öldürücü güç kullanımına izin verilir.)

SWAT sadece bir ev gibi yerleri basmak için çıksın, dmci avlamak için specleyip pd çekmeye çalışanlara jail atılabilir, bunu tespit edebilirsiniz diye düşünüyorum.
Metro'nun kolları var, sadece ev baskını için çıkılacak bir divizyon değil.

Sniper konusuna gelecek olursak, toplu çatışmalarda zaten kullanılan bir silah. Aciliyet gerektiren durumlarda çekiliyor. Herkesin alacağı bir silah değil zaten.

Ayrıca şuraya şunun notunu düşüyorum. LSPD dediğiniz devlete bağlı bir kolluk kuvvetidir. İl-legal ile kıyaslanamaz. LSPD her zaman güçlü olacaktır.