Hepsi nereden geldi?Night Crime Gang 30 yıldan fazladır etrafta. Los Santos'un 1970'lerin uyuşturucu ticaretinde ortaya çıkan birçok çetesinden biri. Los Santos'taki tüm çeteler, para getirdikleri sürece uyuşturucunun peşindeydi. Night Crime Gang'in uyuşturucu için diğer çetelerle sorun çıkarma eğilimi vardır. Night Crime Gang tek setten oluşur. Night Crime Gang 1970'lerden beri ortalıkta dolaşıyor - Uyuşturucu ticareti, çete dövüşü, fuhuş, silah ticareti, vandalizm, yozlaşma, ancak esas olarak kokain ticaretiyle ilgiliydi.
2009'a gelindiğinde, Night Crime Gang'in doğrudan liderliği yoktu, bu nedenle üyelerin çoğu, istedikleri gibi davranarak çılgınca çalışmaya başladı. Hepsi bir tür lider gemiye ihtiyaçları olduğunu biliyordu, o zaman Syrex Mathewsonz ve Alca Rey Gustavo adındaki iki üye Night Crime Gang üyeleri arasında bir toplantı çağrısı yaptı. Bu ikisi sokakta çok saygı görüyordu. Syrex sadece 24 yaşındaydı, ancak çoğu kişi deneyimi nedeniyle onu lider olarak görüyordu. Night'ın yaptığı toplantıda Alca dedi ki ...
... "Şimdi, liderimiz olmadığından beri mahallenin çıldırdığını fark ettim. Savaşlara, tuzağa düşürmeye, uyuşturuculara, hapishanelere ruhjaları gevşetiyorduk ya da serseri punk edip bayrağı uçurmayı bıraktılar." Tüm üyeler onu onaylayarak alkışladı.
İşte o zaman Alca konuşmaya başladı, "Hepinizi buraya çağırmamızın ana sebebi, oylama yapmamız gerektiğiydi. Kane 1992'de öldürüldüğünden beri, mahallenin içinde bir pislik var ve biz her zaman bir temsilciye oy veririz, ama ne olursa olsun, her zaman berbat oluruz. Bu yüzden resmi bir LİDER için oylamaya ihtiyacımız var. " Tüm oda sustu, biri birbirine baktı. Biraz gevezelik vardı. Birden bir üye Syrex ve Alca'ya adım attı ve "Bir liderimiz olması gerekiyorsa, bence sen bir " Youngin "olmalısın. Sonra geri çekildi. Oda hala sessizdi, aniden biri bağırdı, "Ben de öyle düşünüyordum G!" Birdenbire tüm oda çok gürültülü hale geldi. Syrex ve Alca tüm kargaşayı durdurdular.
Hamle yapma zamanı!Syrex ve Alca lider olarak seçilir seçilmez büyük hamleler yapmaya başladılar. Örgütlenerek, bağlantı kurarak, rekabeti bitirerek bu süreçte birkaç rakip de oldular. Şimdiye kadar her şey düzgün çalışıyordu, nakit akışı iyiydi, bu daha büyük ve daha güçlü silahlar, daha fazla polisin ödediği ve onların tarafında daha az ölüm anlamına geliyordu. Alca hapse atıldı, ancak cezasının 6 ayına kadar şartlı tahliye edildi. Onunla sokağa çıktığı ve ellerini kirletmediği için, Alca ve Syrex, Night Crime Gang üzerinde tam kontrole sahipti.