Uzun zamandır kullanıyorum ve herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Oyuncular için tasarlanmış bir tarayıcı. Opera daha önce kullandım çok eskiden fakat şuan nasıl bilmiyorum.
OperaGX;
- VPN Sistemi var ücretsiz.
- Reklam engelleyici var
- CPU, Ram ve İnterneti sınırlandırabiliyorsun, ne kadar kullanabiliceğini ayarlayabiliyorsun.
- Kolay erişim sağlayabiliceğin Telegram, messenger, whatsapp, instagram felan var sol tarafta. Hatta yeni olarak Spotify bile gelmiş. Discord, twitch, twitter felan da var. FR
- Bağlamlar var tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum ama mesela çift sekme açmak yerine Bağlam 2'ye geçiyorsun. Çift sekme açmak yerine tek sekmeden çift sekme gibi kullanabiliyorsun.
- My Flow var, telefon ile bilgisayar operayı bağlayabiliyorsun. Telefonda girdiğin siteyi pcye yollayabiliyorsun, pcden girdiğin siteleri telefona yollayabiliyorsun. Girdiğin siteler her ikisindede gözüküyor vs. Daha yenilik gelicekmiş bu konuda.
- Detaylı ayarlamalar yapabiliyorsun.
- Sağ üstte sadece Opera içerisinde ekran görüntüsü alabiliyor ve kolayca kaydedebiliyorsun.
- Teması hoş, tema rengini felan ayarlayabiliyorsun.
- Tuş sesleri var, her tuşa bastığında ses çıkıyor.
- Arka plan müziği var çok hoş.
- Karanlık teması var her siteye karanlık tema uygulayabiliyorsun.
- Yaşadığın yeri seçiyorsun, her Operaya girdiğinde sana hava durumu konusunda bilgilendirme yapıyor.
- Haberleri gösteriyor. Epic Gamese gelen ücretsiz oyunlar konusunda bilgilendirmeler yapıyor. Her konuda haberler var, bilim, teknoloji, sanat vs. vs.
- Örneğin $50.000 yazıyor bir yerde, onu seçtiğin zaman sana TL karşılığını gösteriyor.
Yani ince olarak birçok şey detaylı olarak var. Kurcalarsan ne kadar güzel olduğunu anlayabilirsin. Operada bu kadar özellik yok diye biliyorum, bence tartışmasız OperaGX. Zaten oyuncular için tasarlanmış tamamen ücretsiz bir tarayıcı.