Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Anket

Gelmesini,

istiyorumz.
17 (65.4%)
istemiyorumz.
9 (34.6%)

Toplam Oy Verenler: 26

Kasaba Rolleri

Başlatan 134, 10 Şubat 2021, 04:18:57
Okunma sayısı 1140 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı 134

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Kasaba Rolleri
« : 10 Şubat 2021, 04:18:57 »
İnsanların yararına olabilecek güzel bir şeyler düşündüm. Desteklemek istemeyenler ile konuyu tartışmak isterim. Foruma her hafta gelen yeni şeyleri düşünürsek yönetim ekibini çok fazla zorlamayacağını, hatta bir bakıma onların işlerini kolaylaştıracağını düşünüyorum.

Önce, bildiğiniz üzere tüm roller şehir içinde dönüyor ve oyuncuların çoğu rol yapmıyor. Aklımda şöyle bir şey var.
Yüz kişilik bir Samp sunucusu aktif edilecek. Bu sunucuya forum üzerinden yeni bir foruma(Yukarı butonlardan birine tıklayarak Rina ile o sunucunun forum arasında geçmek gibi) geçiş yaparak sadece o yüz kişilik sunucu ile ilgili bir foruma yönlendirilmesi yada forumun içinde ayrı bir forum açılması sağlanılabilir.

Bahsettiğim sunucuya karakter başvurusu ile alım yapılacak. Yüz kişi sınırı olduğundan, sunucuda on dakika+ afk kalan birini sistem otomatik olarak sunucudan atacak. Böylelikle sunucu dolmuş bir vaziyetteyken sıralı olarak diğer insanlar sunucuya giriş yapabilecek. Ve yüz kişi sınırı olduğundan dolayı Rina'nın ana makinasına çok fazla zararı olmayacak. Ayrıca forumun içinde yeni bir forum açılacağı için de farklı masraflardan kaçınmış olacağız. Ve karakter başvurusu olacağından dolayı troll kişilerin o suncucuda azalacağıda bir gerçek.

Yönetim ekibinden olmayan birisi kasabayı yönetecek. Orayada şerifler alınacak. Ve kanunlar düzenlenecek. Client üzerinden yine girmek istediğimiz sunucuyu seçerek o sunucuya bağlanacağız. Bu fikrimi sevmeyenler olacaktır. Argenin asıl amacı yeni bir sunucu açılması değil. Halihazırda olan sunucuda ki kasaba rolleri yapmak isteyen fakat herkesin şehirde olmasından dolayı rolünü yapamayan insanları sunucu tercihinde bırakarak örnek Forst Carson gibi bir kasabada diğer insanlarla yepyeni bir sunucuyla rol yapmasını sağlayabilmek.
4

Çevrimdışı EmirCE

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 06 Ağustos 2022, 04:40
Toplam oynama: 173 gün, 7 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Kasaba Rolleri
« Yanıtla #1 : 10 Şubat 2021, 04:29:50 »
Çok fazla masraflı olur eğer bir makineye iki sunucu bağlanırsa bu sefer Rina'yı çok zorlayacağını düşünüyorum. Bunun için ayrı bir makine daha alınma zorunluluğu göz önünde bulundurulabilir. Böyle bir şeyin yapılacağını sanmam. Gidip Palominoda Dillimorede falan rol yapabilirsin açıkçası. Sadece görüşümü belirttim.

Çevrimdışı 134

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #2 : 10 Şubat 2021, 04:40:53 »
Çok fazla masraflı olur eğer bir makineye iki sunucu bağlanırsa bu sefer Rina'yı çok zorlayacağını düşünüyorum. Bunun için ayrı bir makine daha alınma zorunluluğu göz önünde bulundurulabilir. Böyle bir şeyin yapılacağını sanmam. Gidip Palominoda Dillimorede falan rol yapabilirsin açıkçası. Sadece görüşümü belirttim.

Sorunda burada. Palominoda, Dillimoreda o kadar çok rol bulamazsın. Amacı kasabada rol yapmak olan bir sunucuda mı kasabada rol yapmak istersin yoksa birbirinden troll, hileci insanlarla anlaşmalı arkadaşınla allahın unuttuğu yerde ki bir kasabada mı rol yapmak istersin? Ayrıca dediğim gibi. Bin kişilik bir sunucuyu, aynı anda günde bir sürü kişinin işlem yaptığı bir forumda bile hızlanma mevcut iken alt tarafı yüz kişilik bir sunucu ne kadar ram yiyip makinayı zorlayabilir ki? Çok fazla zorlanacağını ben sanmıyorum. Böyle bir şeyin yapılacağını sanmam demek yerine destekleyip böyle bir şeyin geleceğini sanman bana daha çok yararlı olur.

Çevrimdışı EmirCE

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 06 Ağustos 2022, 04:40
Toplam oynama: 173 gün, 7 saat
« Yanıtla #3 : 10 Şubat 2021, 04:46:22 »

Sorunda burada. Palominoda, Dillimoreda o kadar çok rol bulamazsın. Amacı kasabada rol yapmak olan bir sunucuda mı kasabada rol yapmak istersin yoksa birbirinden troll, hileci insanlarla anlaşmalı arkadaşınla allahın unuttuğu yerde ki bir kasabada mı rol yapmak istersin? Ayrıca dediğim gibi. Bin kişilik bir sunucuyu, aynı anda günde bir sürü kişinin işlem yaptığı bir forumda bile hızlanma mevcut iken alt tarafı yüz kişilik bir sunucu ne kadar ram yiyip makinayı zorlayabilir ki? Çok fazla zorlanacağını ben sanmıyorum. Böyle bir şeyin yapılacağını sanmam demek yerine destekleyip böyle bir şeyin geleceğini sanman bana daha çok yararlı olur.
Bilemiyorum, haklı olabilirsin. Ancak yapılacağını sanmam.

Çevrimdışı 134

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #4 : 10 Şubat 2021, 04:53:31 »

Bilemiyorum, haklı olabilirsin. Ancak yapılacağını sanmam.

Bu yüzden gelmesi çok iyi olur.

Çevrimdışı atii

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 12 Temmuz 2023, 23:55
Toplam oynama: 206 gün, 11 saat
Ji Sang Lv.27
Köken: Çinli
Son giriş: 12 Temmuz 2023, 23:54
Toplam oynama: 3 gün, 20 saat
« Yanıtla #5 : 10 Şubat 2021, 04:53:48 »
böyle birşey olmayacak

Çevrimdışı rainburn

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 27 Kasım 2022, 01:53
Toplam oynama: 358 gün, 1 saat
Köken: İskoçyalı
Son giriş: 01 Temmuz 2022, 22:24
Toplam oynama: 36 gün, 16 saat
Birlik: ** 117
« Yanıtla #6 : 10 Şubat 2021, 05:00:19 »
ana sunucuya olmayan bir şeyi, yan sunucuda olması mı? sunucuda kasaba rolleri aktif, sen bulamıyorsun. böyle bir şey olmayacak. şehirde rolünü yapamıyorsa kendi hatası, kendi rol planını düzenleyip - rolünü kurması gerekecektir. gereksiz bir ar-ge bana göre. bir tek heranın istifa etmesini yazmamışsın

Çevrimdışı 134

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #7 : 10 Şubat 2021, 06:58:51 »
ana sunucuya olmayan bir şeyi, yan sunucuda olması mı? sunucuda kasaba rolleri aktif, sen bulamıyorsun. böyle bir şey olmayacak. şehirde rolünü yapamıyorsa kendi hatası, kendi rol planını düzenleyip - rolünü kurması gerekecektir. gereksiz bir ar-ge bana göre. bir tek heranın istifa etmesini yazmamışsın
böyle birşey olmayacak

Argeler gerekli/gereksiz gözüyle bakmaktan çıkıp olsa nasıl olur/olmasa nasıl olur gözüyle bakın. Evet dediğin gibi kasaba rolleri aktif, dileyen gidip kasabada rollerini gerçekleştirir. En son ne zaman şehir dışında bir bankanın onaylı rolle soyularak şeriflerle desteklenerek güzel bir rolun ortaya çıktığını? Yada en son ne zaman bir kasabada ev alıp orada rolünü döndürdün? Çoğu kişinin şehirde olmasının bir nedeni var. Çünkü çoğu kişi şehirde. Fakat amacı kasabada rol yapmak olan başvuruyla girilebilen bir sunucuda şehre mi gitmek istersin, bir çok kişiyle kasabada rol mü yapmak istersin? Olur da yapılır, başvurusu kabul olabilecek kadar kapasiteye sahip birinin ikinci dediğim şeyi seçeceğinden adım gibi eminim.

Çevrimdışı Kubi

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ruby Andrews Lv.30
Köken: İngiliz
Son giriş: 15 Temmuz 2023, 18:34
Toplam oynama: 129 gün, 23 saat
Son giriş: 15 Temmuz 2023, 18:39
Toplam oynama: 7 gün, 18 saat
Son giriş: 17 Eylül 2022, 17:10
Toplam oynama: 0 gün, 5 saat
« Yanıtla #8 : 10 Şubat 2021, 09:07:53 »
iyi düşünmüşsün güzel düşünmüşsün de sunucu zaten medium rp 900 kişiden sadece 200ü rol yapıyor kalanı ise parayla şov yapma peşinde ya da e rp peşinde. İnan ben de çok istiyordum güzel kasaba rolleri döndürmek ama kimsenin umrunda olmuyor pek. Görüşlerini destekliyorum ancak kesinlikle böyle bir şey yapacaklarını düşünmüyorum.
1

Çevrimdışı N0SY

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Chan Wu Lv.45