Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

İngilizce pratik için

Başlatan f0rest, 08 Şubat 2021, 23:55:14
Okunma sayısı 2021 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı f0rest

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 04 Kasım 2022, 02:35
Toplam oynama: 95 gün, 8 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: İngilizce pratik için
« Yanıtla #10 : 10 Şubat 2021, 18:59:21 »
5. sınıftan 8. sınıfa kadar 4 sene boyunca ingilizce kitap, dizi, film, oyun, video izledim o dört sene içerisinde ingilizcem çok gelişmişti şu 2 senedir neredeyse bir kitap bile açmadım o zamandan beri ingilizcem çöpe sardı bence ingilizce çocuk kitapları okuman, bilmediğin kelimeleri altını çizerek tekrarlaman, bir yere not tutman gerek not derken bir kere yazıp bırakmak değil, 5-10-15 kere tekrarlayarak mesela;
Spoiler:
car=araba
car=araba
car=araba
car=araba
car=araba
şeklinde yazman ve bunu öğrenmeye hevesli olman gerek pratik için test, dizi, film, oyun, yabancı discordlara falan git genel chatte konuşmaya çalış çoğu zaman kısaltmalarla vs. konuşuyorlar ama yavaş yavaş zaten konuşarak, pratik yaparak hepsini aklına kazırsın çok zaman ayırmana da gerek yok, 30 dakika 1 saat gibi bir sürede tekrar yapsan, pratik yapsan gayet gelişebilir.
Spoiler:
Uygulama olarak bir şey diyemem, uygulamalarda bile aynı şey, kelime bilgin yoksa konuşamazsın
Teşekkür ederim, kitap okuma işi mantıklı geldi. Programdan ziyade onu deneyeceğim inşallah

Çevrimdışı r2x9

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İsveç
Son giriş: 28 Mart 2021, 02:04
Toplam oynama: 24 gün, 7 saat
« Yanıtla #11 : 13 Şubat 2021, 14:16:15 »
"Essential grammar in use" kitabı (Raymond Murphy) var. Gramer bakımından pek iyi değilsen kırmızıdan başlayabilirsin. Temelin varsa mavi kitaptan başla. Eğer İstanbul'daysan Beyazıt'ta Sahaflar Çarşısı var. Sahaflar Çarşısından o kitapları ucuza alabilirsin.

Kırmızıyı bitirdim. Maviye kitaptayım. Şu anlık güzel gidiyor. Unutmadan söylemek gerekirse hatalarını öğren. En azından nerede hata yaptığını fark ediyorsun.

Dizi olarak bir tek Merlin'i önerebilirim. 

Pek emin değilim ama Oxford'un seviyelere göre hazırladığı anahtar kelimeler var. O "anahtar kelimelere" de bakabilirsin. İyi çalışmalar dilerim.

Çevrimdışı unweens

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 30 Ekim 2024, 20:35
Toplam oynama: 185 gün, 2 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 07 Şubat 2023, 07:06
Toplam oynama: 0 gün, 5 saat
« Yanıtla #12 : 25 Şubat 2021, 19:35:33 »
ingilizce filmleri türkçe altyazı olarak mutlaka izlemeni öneririm :dft003:

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 31 Aralık 2020, 21:12
Toplam oynama: 44 gün, 4 saat
« Yanıtla #13 : 25 Şubat 2021, 21:28:35 »
ingilizce de en yaygın kullanılan 500 kelimeyi ezberleyip + dizi-film izlersen hem kurdukları birçok cümleyi ve içindeki kelimeleri anlayacaksın hem de o kelimelerle cümleyi nasıl kurduklarını yani grameri öğrenirsin. pratik ve zevkli. ekstradan minik bir kelime defteri oluşturup otobüste-minibüste-evde herhangi bir boş zamanında onları tekrar ederek değerlendirebilirsin. önce kelime ezberi sonra gramer daha kolay olur. ayrıca ingilizce alfabesinin sesli fonetik halini de günde 1 kere dinlersen telaffuzun da gelişir, ayrıca filmlerle de desteklersin.  bir şey bildiğimden değil, ben de şuan öyle yapıyorum ve işe yarıyor. artı olarak birçok bilgili hoca bunu öneriyor. hüseyin demirtaş kanalını öneririm.

Çevrimdışı bergy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 15 Nisan 2024, 00:12
Toplam oynama: 99 gün, 10 saat
« Yanıtla #14 : 27 Şubat 2021, 15:49:29 »
&v=oIOvbktOxMk

Çevrimdışı Fixatien

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 08 Nisan 2021, 20:31
Toplam oynama: 75 gün, 6 saat
« Yanıtla #15 : 06 Mart 2021, 11:38:22 »
Ben İngilizce sunucularda RP yaparak geliştirmiştim kendimi. Böyle olunca speaking konusunda geri kaldım ve zamanında İngilizce Ts3 sunucularında takılıp yabancı arkadaşlar edinmiştim. Bu şekilde konuşma olayını da atlattım. Birçok arkadaşımdan gördüğüm kadarıyla nacizane bir tavsiye vermek isterim. Eğer iş ingilizcesi öğrenme gibi bir planın yoksa, kitap vs kullanma bile. Yabancı diziyi de ingilizce altyazılı izlemediğin sürece fazla bir etkisi olmaz. Ama şöyle bir şey var Netflix'te hem Türkçe hem İngilizce altyazı yapabiliyorsun. Onun faydası olabilir. Tek başına Türkçe altyazılı izlersen sadece kulağın alışır kelimelere ama kendine çok şey katmazsın.
2

Çevrimdışı Ecelimbe

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 13 Kasım 2024, 17:46
Toplam oynama: 195 gün, 20 saat
Erin Yamate Lv.30
Köken: Koreli
Son giriş: 09 Kasım 2022, 20:26
Toplam oynama: 2 gün, 15 saat
Son giriş: 26 Ocak 2024, 14:18
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
Son giriş: 05 Kasım 2022, 13:07
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Adam Quarty Lv.30
Son giriş: 00/00/0000
« Yanıtla #16 : 27 Mart 2021, 11:47:42 »
Ben ingilizcenin bir bölümünü 6. sınıfda falan MTA da adminlik yaparak öğrendim, admin komutları ingilizceydi ve sunucumu idare ettirebilmem için türkçelerini öğrenmem gerekiyordu bu sayede sunucumun bir çok özelliklerini keşfetmiştim sonra ingilizceye olan merakım daha'da arttı, şimdi lise sondayım ve YKS sınavına çalışmaktan ingilizceyi unuttum.

Çevrimdışı Libertas

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Şubat 2024, 15:00
Toplam oynama: 278 gün, 18 saat
Son giriş: 01 Şubat 2024, 07:40
Toplam oynama: 3 gün, 20 saat
Son giriş: 28 Ocak 2024, 00:40
« Yanıtla #17 : 31 Mart 2021, 15:08:18 »
Uzun süredir yanıt gelmediği için arşive alındı.