Cengiz Arslan'ın hikâyesiİngiltere'nin Londra kentinde uyuşturucu satıcısı olarak suçlandı. 2004 yılında suçlanmış ve 2006 yılında 2,3 kg eroin kaçakçılığı yapmaktan uyuşturucu suçlarından hüküm giymiş ve 22 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır.
İngiliz Temyiz Mahkemesi, yargıcın duruşmadaki delilleri özetlemesinin haksız olduğuna karar verdikten sonra 2010 yılında uyuşturucu suçlamasının yeniden yargılanmasına karar verdi. 22 Ekim 2010'daki yeniden yargılamada, Londra'daki Woolwich Kraliyet Mahkemesindeki bir yargıç jüriye Baybasin'i suçsuz bulmasını emretti, çünkü kovuşturma delillerinin bulunmaması mahkumiyetin desteklenmeyeceği anlamına geliyordu. Yargıç Charles Byers, Baybaşin'in 5 lb (2,3 kg) eroin tedarik etmek için bir komploya karıştığına dair doğrudan bir kanıt olmadığını ve çok az koşullu kanıt olmadığını söyledi.
Baybaşin'in ailesi, İngiliz Polisi tarafından haksız yere suçlandığını iddia etti. Sahte olduğu ortaya çıkan hükümlü bir suçlunun ifadesi dışında, delil yetersizliğine rağmen ilk duruşmada mahkum edildiğini iddia ettiler. Ayrıca İngiliz basınının herhangi bir soruşturma yapmadan söylentilere dayanarak kendisini suçlu ilan ettiği iddia edildi.
8 Kasım 2010 tarihinde, Cezaevi Hizmetleri tarafından Baybaşin'e 20.000 £ tazminat ödenmesine karar verilmiştir. Adalet Bakanlığı, tekerlekli sandalye kullanan Baybaşin'in Londra'da Belmarsh cezaevindeyken sakatlığı nedeniyle aşağılayıcı muamele ve ayrımcılık yaşadığını kabul etti. Bakanlığın kararını duyan Baybaşin, "HMP Belmarsh'ta gördüğüm muamele çok aşağılayıcıydı ve bazen başa çıkmakta zorlandım. Hapishanede öleceğimi düşündüm ve çoğu zaman işlerin asla düzelmeyeceğini düşündüm.
Türk mafyasıTürk mafyası (Türkçe: Türk mafyası), Türkiye'de yerleşik ve / veya (eski) Türk vatandaşlarından oluşan suç örgütleri için kullanılan genel bir terimdir. Türkiye kökenli suç grupları Batı Avrupa'da (güçlü bir Türk göçmen topluluğunun bulunduğu) ve Orta Doğu'da daha az aktiftir. Türk suç grupları, uluslararası düzeyde en önemlisi uyuşturucu kaçakçılığı, özellikle eroin olmak üzere çok çeşitli suç faaliyetlerine katılmaktadır. Eroin kaçakçılığında, eroini İtalya gibi ülkelere taşıyan Bulgar mafya gruplarıyla işbirliği yapıyorlar. Diğer uyuşturucu türlerinin ticareti, yasa dışı kumar, insan ticareti, fuhuş veya gasp gibi suç faaliyetlerinin bizzat kendisinin yanı sıra Almanya, Hollanda gibi büyük bir Türk toplumuna sahip Avrupa ülkelerinde işlenmektedir,
Türk çeteleri ve mafyaları da bazı Laz, Zaza ve Kürt çeteleriyle işbirliği yapıyor. Bazı Türk çeteleri Türk olmayan üyeleri kabul ediyor. Bazı Türk suç örgütlerinin kökenleri iki bölgededir:
Türkiye'nin kuzeydoğusundaki Karadeniz kıyısındaki Trabzon ili ve ülkenin güneyinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu.
Yapacağımız rol hakkında bilgilendirme2021
Cengiz Arslan örgütünün geri kalan halkını canlandıracağız, uyuşturucu kaçakçılığı gibi faaliyetlerde bulunarak para kazanmaya çalışacaklar. Sadece uyuşturucu kaçakçılığı değil, silah ticareti de Türkiye'den yasadışı yollarla getiriliyor.