Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Bir kaç AR-GE

Başlatan Coolboy3434, 07 Ocak 2018, 01:05:42
Okunma sayısı 721 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Coolboy3434

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jean Grey Lv.7
Köken: Rus
Son giriş: 16 Ocak 2018, 21:50
Toplam oynama: 6 gün, 11 saat
Birlik: (Yok)
Bir kaç AR-GE
« : 07 Ocak 2018, 01:05:42 »
1-)Fast-RP yasaklanmalı sunucuda bu çoğu rolü kısıtlıyor.
Örneğin:
- A kişisi yaralıdır, b kişisi kişinin yardımına yetişmiştir.
/do Aktif LSMD üyesi yok fast rp ?
/do +

Bu saçmalıktan başka bir şey değil bu "B" kişisi kişiyi aracına bindirip hastaneye götürebilir, hastanede Story-RP yaparak bir doktoru canlandırabilir sırf rol uzayacak diye Fast-RP sormaları çok saçma bence bu bir kural halinde gelmeli ve kaldırılmalı çoğu rolü kısıtlıyor.
Hem sunucu da yeni diye biliyorum, polis geliyor bir suçluyu almaya suçlu çatışmadan çıkmış doktor yok diye Fast-RP yapıyorlar.

2-)CK (Character Kill) bu sistem de biraz saçma olmuş gerçek hayatta /destek CK edin beni yazarak mı  ölüyoruz, bunu bir role dökmemiz lazım örneğin tek başımıza yaptığımız bir kaza rolüne dökebiliriz, çok zor olmamalı bu sadece sistemsel CK olunca rolsel olarak ölmüş olmuyorsunuz bu sistemin değişmesi lazım adminlerin CK rolünü izlemesi lazım.

3-)Otomatik emoteler arttırılmalı kimse manuel emote kullanmıyor bazı yerlere girdiğinde mesela bir yere girdiğinde;
* A kişisi b binasına girdi. yazabilir
İnterior'un içerisindeki kişilere de şöyle bir emote gidebilir.
/do Kapının açılma sesinin gıcırtısı ve ayak sesleri gelmektedir. ((İsim_Soyisim))
Aracın kilidini açınca örneğin
/do * Arabadan "dank" diye bir ses gelmiştir, bu kilidin açıldığını gösterir.
Çoğaltılabilir...

4-)Adminler IC rolleri oyun dışından etkinlik diye bildiriyor, merak ediyorum bu MG'ye girmiyor mu ? Sokaktan sesler olarak geçebilirsiniz.Onu da sokak ağzıyla geçmelisiniz zaten örnek bir sokaktan sesler;
[Sokaktan Sesler:Moruk duydun mu, Stacked Pizza'da ayaklanma çıkaracakmış bir gurup.-Hı-ı duydum kanka polişin işi zormuş.]
Adminler böyle yaparken userlar nasıl TS3'den mg,mix yapmasın veya anlaşmalı rol yapmasın bence en kalitesiz roller bu tür anlaşmalı rollerdir.

5-)Adminler LSPD başvurularını yine MG yaparak bildiriyor [Oyun Dışı:BilmemNe= LSPD başvuruları açıktır.]
Bunda adminlerin başka bir çaresi olmadığı için görmezden gelinebilir fakat bunu önlemek için Rina Televizyon kuruluşunun aktif hale gelmesi gerek.Ve başvuruların açık olduğunu bildirmek için örneğin şöyle bir haber yapılabilir.
Polis Akademisi - 5. DÖNEM AKADEMİ BAŞVURUSU [AÇILDI]

6-)Yayın sistemi kaldırılmalı, Rİna Televizyon'da isteyen yayınları manuel olarak kapatabilmeli fakat /dinle (komutu tam bilmiyorum) mu ne yazarak oradan kapatmamalı veya açmamalı çünkü kişi oyuna girdiğinde bildiğim kadarıyla o açık olmuyor ve çoğu oyuncu onu açmıyor en azından otomatikmen açık olarak başlarsak oyuna istemediğimiz zaman.
/habersustur gibi bir komutla kapatabilelim.
Ajans türü birliklerde bu sayade reklamını yapabilsin herkeste açık olduğeunda chat kirliliğinden şikayetçi olacak olanlardır /habersustur / /haberkapat gibi bir komutla kapatabilsin ama oyuna girdiğinde açık olsun sunucuda 90 kişi varsa Rina Televizyon yayınlarında 30 kişi dinlemede gözüküyor.

7-) Bir çimento mesleğinde kullandığımız kamyonun bile 123123123 km (90 KM +) çıkabilmesi bence çok saçma bu daha aşağı indirilmeli özellikle ağır ve cüsseli araçlarda.
50 kilometre iyidir temizlik aracı gibi bir şey olsun yeterli bizim için.Örneğin çimento mesleğinde çimento satmaya gidiyoruz gişeden sonraki virajlarda çok hızlı olduğu için kamyon düşüyor sonra.
/destek Yardığm edin araçsızım pizzacıya uzağım spawna ışınlayığn. gibi raporlar atmak zorunda kalıyoruz.

8-)Kaza rolleri zorunlulaştırılmalı.Çünkü sunucunun ekonomisi hem çok güzel hem de böyle Elegy, nerege, infernus alarak drift atamıyoruz bu güzel birşey böyle çok fazla hıza erişebilen araçları almak zor olunca da kazalar da az oluyor.Hem sunucunun şu anki durumu da müsait kişi sayısı olarak çok fazla kişi olmayınca az araç az kaza oluyor bundan dolayı bu olan "AZ" kaza rolleri de zorunluluşturulmalı.Fakat bu roller şöyle olmamalı;
A kişisi ile B kişisi çarpıştı.
-/do Görünürde yarası var mıdır ?
-/do Hiçbirşeyi yoktur.

Kaza yaptıktan sonra saçı bile bozulmayan kişi yoktur, varsa jölesini söylesin de bizde kullanalım.
9-)Yetkililer forumda yazmayan kuralları/politikalardan oyuncuları hapse atıyor.
Örneğin:Benim ismim Jean Grey bu isim bildiğiniz gibi X-MEN isimili film serisinin bir karakteri ve bu ismi aldım ve oynarken "X-MEN isim" sebebiyle kick yedim destek'den yardım aldığımda da " Ünlü isimleri yasak" cevabını aldım.Nerede yazıyor bu kural ben göremiyorum şahsen forumda yabancı konseptin "Genel" kurallarını bilmeyen bir çok kişi varken forumda yazmayan birşeyden dolayı ben neden kick yiyorum ? Ya yetkililer böyle sebeplerden dolayı kick atmasın yada bunu foruma dökün.
10-)Sunucudaki birlik çeşitleri arttırılmalı ve yeni bir birlik çeşidi eklenmeli "Sivil Örgüt Kuruluşları" görevini vesayre biliyorsunuz çok güzel roller dönebilecek bir konsept olacağını düşünüyorum.

Konuya cevap verecek yetkili hangi maddelerin kabul edildiğini yazarsa sevinirim aklıma geldikçe madde eklemeye çalışacağım iyi forumlar dilerim.

Çevrimdışı Feold

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 11 Şubat 2019, 13:11
Toplam oynama: 11 gün, 10 saat
Ynt: Bir kaç AR-GE
« Yanıtla #1 : 07 Ocak 2018, 03:42:39 »
1) Bizde düşündük onu, ancak bunu bir kaç kişiye yapmayı deneyince;
- "Ya zaten 100 dakika hapise atıyorsunuz bide böyle roller yapıyosunuz MD yok zaten uzatma fast geç"
Sorgu yapacağımızda bile fast geçmemizi isteyen kitleyi MD'ye götüremeyiz kusura bakmayın.

5) LSPD başvuruları hem yayın kanallarından hemde lspdonline.org sitesinden duyuruluyor OOC bir şey yok.

Çevrimdışı Coolboy3434

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jean Grey Lv.7
Köken: Rus
Son giriş: 16 Ocak 2018, 21:50
Toplam oynama: 6 gün, 11 saat
« Yanıtla #2 : 07 Ocak 2018, 11:16:30 »
1-) Realistik rolleri arttırmak ve sunucunun rol kalitesini yükseltmek açısından bu gerekli adam Fast geç moruk yha ben uğraşamam zaten hapse atıyorsunuqz derse yine işlem uygulansın çok zor değil alışması laızm sunucunun buna.

5-)Geçende karşılaştığım bir durumdan dolayı bunu yazdım admin şöyle yazmıştı;
[OYUN DIŞI Bilmem_Ne : "LSPD başvuruları açık yarın saat 22:00'da akademi olacak."]
Bundan dolayı o maddeyi yazdım oraya.

Çevrimdışı KenanCanBeste

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
David Watson Lv.13
Son giriş: 20 Kasım 2021, 16:26
Toplam oynama: 24 gün, 5 saat
« Yanıtla #3 : 08 Ocak 2018, 03:01:23 »
1-) Kaza rolleri bana göre şöyle olmalı, karşılıklı kişiler anlaşarak kaza rolünü yapmazlar ise bir problem olmamalı.Fakat kaza rolünü yalnızca tek bir taraf red ediyorsa kaza rolünü yapmaları zorunlu olmalı.

2-) Fast-RP'de aynı şekilde iki kişi arasında olan bir rol olduğundan ''Anlaşmalı Rol'' kavramına girmekte.Yani tamamen Fast-RP yasaklanırsa eğer anlaşmalı rollerde de yapılması zorunlu olacaktır.Herkes bu rolleri yapmaktan zevk almayabilir.İki kişi arasında olan bir durum ise Fast-RP'ye karşı değilim.Ancak toplu bir rolde Fast-RP sorulması tamamen saçmalık olacaktır.

3-) Otomatik emotelerin arttırılması tamamen chat kısmında kirlilik yaratacaktır.Bizleri rol yapmaya teşvik etmek amacıyla otomatik çıkan emoteler kaldırılmıştır.Bunların yanı sıra otomatik olarak verilmesi gereken emoteler şunlardır;

- Telefonla ilgili emoteler.
- Araç camlarının açılması veya aracın kilitlenmesiyle ilgili emoteler.
- Binalara giriş çıkış emoteleri

Buna benzer emoteler MG veya MİX'i önlemek amacıyla yapılabilir.Fakat gidip de sigara içme sistemine veya farklı sistemlere otomatik emote yapılırsa eğer chat kirliliğinden başka birşey olmayacaktır.

4-) Çimento mesleğinde kullanılan araçların kilometresini hız limiti koyarak ayarlayabiliyorsunuz.Zaten çok fazla hız yapmadan kontrollü sürdüğünüzde şeridinizden ayrılmadığınızda araç devrilmiyor.Ekstra olarakta şunu söyleyeyim İC olan bir durum için rapor/destek atmak zaten tamamen saçmalıktır.

5-) Dördüncü ve beşinci maddeler sizin söyleyişinizle ''S****i RPG'den güzel copy&paste yapmışsınız'' ancak tabii ki katılmıyorum demiyorum, mantıklı bir sistem kesinlikle bu şekilde olmalı.

Çevrimdışı A$AP

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Şubat 2018, 20:07
Toplam oynama: 6 gün, 15 saat
« Yanıtla #4 : 08 Ocak 2018, 03:20:01 »
Sokaktan sesler olayı kalkması lazım ve forumda oyuncular daha aktif olmalı sokaktan sesler yerine haber yapılabilir, Serverdeki photoshop veya fotoğraf tasarımı iyi olan 5 kişilik ekip toplansa guzel haberler yazılabilir yani Rina televizyon yerine LS-News adi verilebilir sonuçta roleplay sunucusundayiz fakat oyun içine rina vesaire yazılması saçma olur yanlış anlayanlar olacak beni simdi diyeceksiniz serverimi kotuluyorsun hayır kötülemek değil bu server çok hızlı gelişiyor, yakindada karakter başvurusu gelirse daha güzel olacaktir.

Emote olayına gelirsek desteklemiyorum herşeyi sisteme dökmeye gerek yok rol ortamına kirlilik yapar.