Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Make Rina Great Again !

Başlatan V, 15 Temmuz 2018, 02:46:35
Okunma sayısı 1180 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı V

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Make Rina Great Again !
« : 15 Temmuz 2018, 02:46:35 »
Evet arkadaşlar, bu sefer açtığım Ar-Ge ne sistemsel bir düzenleme ne de eklenmesi gereken bir şey içindir.

Herkes kendi bölümünü okursa bile yeterli olacaktır, tamamını okumanızı ve katılım göstermenizi umuyorum.

Bildiğimiz üzere oyun içi yetkilileri çok çalışmakta ve uğraşmaktadır fakat bazı şeyler olur, bunlardan dolayı yetkililer de bir şey yapamaz. Bunlara değişkenlik diyoruz. Ne gibi mesela; bir yayın kanalının sürekli çekiliş yapması gibi. Çekiliş yapamazsın diye kural yoktur, yaptığı yardım sayılabilir ama aslında dinleyici çekmek için yapılan haksız ve sahte bir taktiktir. Yanlış mıdır, tartışılır. Doğru mudur, bilinmez. Bu gibi, 'fazla şikayet edilen' konuları bir çözüme davet edeceğim sizi bu Ar-Ge'de.

Yayın Kanalları

• Günde 1 taneden fazla çekiliş yapılmamasını öneriyorum yayın kanal sahiplerine.
  • Gün içerisinde çok fazla çekiliş yapan kanallardan/yayının yanı sıra çekilişlerle ün yapmış kanalları /dinle üzerinden dinlemeyi bırakmanızı öneriyorum.
  • Yine aynı şekilde yayın yapmayan/yüksek kişi sayısını sabitleyip reklam parası yiyen, bir yayın düzeni olmayan kanalları dinlemeyi bırakmanızı ve reklamlarınızı, hak eden kanallar üzerinden vermenizi öneriyorum. Nasıl olsa hangi kanaldan verirseniz verin herkese görünmekte verdiğiniz reklamlar.

1-10 Kişilik Çeteler

• Bu gruba dahil kişiler; lütfen gangster olmanın getirdiği rol sorumluluklarını kavrayın. Özellikle günümüzde ABD'de gangsterler lüks araçlarla ve pahalı takım elbiseleriyle dolaşan zengin, düzgün görünümlü kişilerdir. Sizin yaptığınız rol şekli gangster değil, gasp çetesi veya sokak arası çetesi rolüdür. Biliyorum, GTA SA'in hikayesini örnek vereceksiniz. Fakat dikkat edelim, singleplayer versiyonunda bile çok derin bir hikaye/senaryo vardır.
  • Taşımacılık yolu ortasında bir kişinin aracına binip /me-/do kişinin kafasını 7 kere direksiyona vurur, kişi bayılmıştır. emote'larını bırakın. Taşıma yolu bir nevi GB'dir. Bir nevi de OOC güzergahtır. Para kasmak için gidilir. Yine sadece bu değil, halka açık yerlerde açıkça adam yaralama, gasp, cinayet gibi rollere girmeyin.
  • Rollerde aşırı cesaretli davranıp, bir de elinize deagle alınca cesaret patlaması yaşamayın. Silah oyuncak değildir, bir kişiyi öldürdüğünüzde bu cinayettir, siz de katil ve suçlusunuzdur. Cezası ağırdır. Bunu düşünmeden; sırf birisinden yumruk yediniz diye 3-4 arkadaşınızla beraber gelip kişiyi sıkıştırmayın veya öldürmeyin.
  • Bu tarz kişiler olmayalım, olanları da üşenmeden forumdan şikayet edelim.

Legal

• Başvuru atıp kolay olmayarak, uğraşarak açtırdığınız Cafe/Market/Bar gibi işletmelerin başında durun. Evet, market de dahil. Bu kişiler, işlek bir yerde açtıkları elektronik mağazalarla günde 10.000$'ın üzerinde kazanabilmekte. Bir polis bunu aşırı düzeyde rol yaparak, ter dökerek 1 günde kazanıyor. Gerekirse marketinizin reklamını verin, çalışan alımı yapın, müşteri çekin. Ama yine de o iş yerinizin içinde 1 kişi bile olsa bulunsun. Müşteriyle ilgilensin, rol yapsın. Özellikle Cafe adı altında açılıp, hiç uğraşmadan "Legal rol olmuyor ya." diyen arkadaşlaradır sözüm. Reklamını en iyi şekilde yapın, müşterilerin dilinden anlayın, vazgeçmeyin ve işletmenizin başında durun. Rolünüzü insanlara gösterin. Geri dönüşü olacaktır.
  • Girdiğiniz ve genelde boş gördüğünüz/pasif gördüğünüz işletmeleri üşenmeden forum üzerinden şikayet edin ve kapattırın. Kapatılsın ki başkaları alsın ve işletsin. Kapatılsın ki, sahibi hatalarının farkına varsın. Yeni açabileceği işletme olursa başında dursun. Legal roller böyle canlanır. Oturulan yerden "Dükkanım var oh." demekle ne legal rol kalır ne de rol çeşitliliği değerli arkadaşlar.

Büyük İllegal Birlikler

• Bazı birliklerden haber alıyorum, silah alabilme seviyesi 1 level ayarlanmış. Bakın, kalabalık ve adı duyulan birliklere talep artar. Birçok kişi katılmak ister. Rol bilgisi düşük veya DM'ye eğilimli kişiler almış olabilirsiniz fark etmeden. Öncelikle aldığınız kişilere silahın son çare olduğunu aşılamanızı öneriyorum. Sonrasında bu kişilerin silah alabilmek için birlik içerisinde yükselmesini ve silahı hak etmesini/ona olan güveninizi hak etmesini, daha sonra silah alabileceğini söylemenizi talep ediyorum. Çünkü bu kişiler hem sizin birliğinizin adını kötüye çıkarmakta hem de genel rol ortamını bozmakta.
  • İçinde yaşadığımız dünyada kimse kimseye bir hakaretten, küfürden, hatta yediği dayaktan sonra bile silah çekmez. Adam öldürmek büyük bir şeydir. Cinayettir. Suç demektir ve polisler olay yerini inceleyince sizi bulup yıllarca hapse atacak demektir. Aşırı büyük bir olayın içerisinde her iki taraf da korkutma amaçlı silah çeker, bu bazen tehdit amaçlı olur. İşte o zaman iki taraftan biri tetiğe basar ve savaş başlar. Ama bu durum bile engellenebilir. Engellenemiyorsa bile bir sürü rol geçer bu sahneden önce. Çoğunuz bunu yapmadan "Ben koskoca ...'nın lideriyim ulan, sen nasıl bana hakaret edersin, sen nasıl bana silah çekersin. Vurun şu şerefsizi." diyorsunuz. Bu yanlıştır. Özellikle de illegal 2 birlik karşı karşıya geldiğinde, bu durumda sen ... lideriysen, karşıdaki kişi de ... lideri. Empati yapmanızı ve sakince/yavaşça, birbirinize rol imkanı vererek rol yapmanızı talep ediyorum.
  • Bu şekilde yanlış davrananları, olayla alakanız olmasa bile ekran görüntüsü alarak, üşenmeden forum üzerinden şikayet edebilirsiniz.

Legal / İllegal Şirketler

• Aklımda bir proje var ve şirket olarak bu fikri canlandıracağım diyenler; Genellikle maddi desteğe ihtiyacınız olacak. Bunun için resmi kuruluşlara ve yine legal/illegal, sorun çıkarmayacak kişilere başvurarak maddi yardım talep etmelisiniz. En önemlisi ise, dişinizi sıkıp kendi paranızı kendiniz kazanmanız olacaktır.
  • Vazgeçmeyip mücadele etmeniz ve rol yaparak insanlara kendinizi göstermeniz gerekmektedir. Sabırsız olmak sizi daha çok sinirlendirecek ve başarısızlığa uğratacaktır. Bu da sizi: Forum>Ar-Ge>Legal Rol; "Legal rol yapan yok ya." bölümüne götürecektir. Gerek Story-RP, gerek sistemsel şekilde derdinize çare bulup çok çeşitli rol imkanını hem kendinize hem de diğer oyunculara sağlayabilmeniz mümkün. Bu sayede tanınma oranınızın artması da mümkün.

Para-Rol İlişkisi

• Buna ben de şahit oluyorum genelde. Bir kişiyi işe almak istersin, bu genelde birlik içi bir iştir. Kişinin birliğe katılması gerekmektedir. Örneğin yakın koruma olacak bu kişi. "Maaş ne kadar?" diye sorarak başlar. Şimdi bu arkadaşları aydınlatmak istiyorum, bakın değerli arkadaşlar; Hiçbir birlik size maaş vermek zorunda değildir, arada sırada ücret öder iyilik amaçlı o ayrı. Bazen ihtiyacınızı karşılar o da ayrı. Siz yakın koruma rolü istiyorsanız bu kişi size o rolü veriyordur, sizin için bu bir rol imkanıdır. Ama siz "Hee 1000$ mı, kalsın o zaman." derseniz, amacınızın rol yapmak değil para kazanmak olduğu anlaşılır.
  • Para şu şekilde kullanılır; paranızı kazanırsınız, uğraşırsınız. Sonra bu parayı rol yapabilmek adına harcarsınız. Araba alıp boş boş gezersiniz, silah alıp DM yapar ve OOC hapse girersiniz bu size kalmış. Ya da iş yeri açmaya harcarsınız, iş yeri sahibi rolü yaparsınız. İş yerlerine çalışan olarak katılır, para derdiniz olmadan rol yaparsınız, bir iş yerinde çalışırken boş zamanlarınızda taşımacılık yaparak para derdinizi çözersiniz. Kimsenin eline bakmazsınız. Paranız birikir bunların yanı sıra; ev alırsınız, evlenirsiniz, araba alırsınız, market açarsınız. Bu saydıklarımın tamamı roldür, rol imkanıdır. Demek ki neymiş?; para, aslında bir amaç değil, bir araçmış. Rol için harcanan bir şeymiş.
  • İstediğiniz bir role/iş rolüne girip, rolsel olarak ücret alıyor olursunuz ama 'gerçekten' para kazanmak istiyorsanız ilk işiniz, roldeki işinizden boşta kalan vakitlerde taşımacılık kasıp paranızı biriktirmektir. 1 saatte binlerce dolar kazanıp keyfinize bakın, kimsenin eline bakmayın böylece.

SR Eklentisi

Eklentinin amacı iki tarafa da rol imkanı tanımak. Rol başlarken şu şekilde emote vererek; /do SR ? karşıdaki kişi onaylarsa (onaylasın bir zahmet), sırayla rol yapılır. Bir kişi KEY sayesinde, birkaç saniyede 2-3 tane emote veriyor veya daha hızlı yazdığından dolayı aslında 2 saniyede karşısındaki kişinin karşılık verebileceği rolleri, sırf eli hızlı diye kendi yararına çevirmiş oluyor. Bu /do eklentisinde kişiler sırayla ve en fazla 1 emote vererek rollere sakin şekilde devam edebiliyorlar. Herkes rol imkanı buluyor ve rol adeta bir satranç gibi ilerliyor. Akıllı olan, düşünen kazanıyor. Hızlı olan değil. Çünkü refleks rolünün yasak olmasıyla, hızlı yazılan emote'ların kazanması da aynı yasaklı listede yer alıyor benim için. Buna destek çıkmanızı ve uygulamanızı öneriyorum.

Açılımı : Slow Role

Desteklediğiniz bölümü veya tamamını, sebebiyle birlikte aşağıda belirtin. Sizin bunlara ek olarak rol önerileriniz varsa yine aynı şekilde aşağıda belirtin.

Keyifli roller...

Çevrimdışı Spetsnaz!

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 25 Temmuz 2021, 18:43
Toplam oynama: 12 gün, 7 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Restart
« Yanıtla #1 : 15 Temmuz 2018, 03:34:21 »
Destekliyorum, genel olarak mantıklı fikirler.

Çevrimdışı takasi

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Sırp
Son giriş: 03 Haziran 2023, 17:34
Toplam oynama: 139 gün, 8 saat
Birlik: ********VIC
Ynt: Restart
« Yanıtla #2 : 15 Temmuz 2018, 06:50:06 »
Destekliyorum, genel olarak mantıklı fikirler.

Çevrimdışı V

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ynt: Make Rina Great Again !
« Yanıtla #3 : 16 Temmuz 2018, 13:12:31 »
Başlık güncellendi.

Çevrimdışı Martinos

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Ocak 2020, 01:32
Toplam oynama: 30 gün, 14 saat
« Yanıtla #4 : 16 Temmuz 2018, 13:30:26 »
destekk

Çevrimdışı V

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #5 : 17 Temmuz 2018, 19:42:37 »
Rol içerisinde bulunan bazı düzensizlikleri ayrıntılı bir şekilde anlattım. Tamamını okumanızı tavsiye ederim, tamamını okumak istemeyenler ise kendileriyle alakalı bölümü okuyabilirler.

Çevrimdışı MariJC

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #6 : 17 Temmuz 2018, 19:57:53 »
Destekliyorum.

Çevrimdışı SaklananAdam

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 19 Mart 2019, 20:29
Toplam oynama: 37 gün, 18 saat
« Yanıtla #7 : 18 Temmuz 2018, 21:04:42 »
Kesinlikle haklı bir AR-GE

DESTEKLIYORUM

Çevrimdışı xoduzy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 29 Ocak 2021, 21:42
Toplam oynama: 166 gün, 1 saat
« Yanıtla #8 : 21 Temmuz 2018, 12:35:23 »
destekliyorum

Çevrimdışı mahmutcolak96

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 12 Ocak 2020, 16:24
Toplam oynama: 10 gün, 11 saat
« Yanıtla #9 : 26 Temmuz 2018, 15:14:16 »
adam herşeyi ayrıntısıyla anlatmış, slow role olayını çok az kişi soruyor aslında.