CHAPTER VNeo Guernica: Período de Quica(Yeni Guernica: Quica'nın Dönemi)
Poison çetesini geri toplamak için Los Santos'a dönüş yapmıştı. Çetesini bir arada ve güçlü tutmak istemişti. Kendisi ve çetesine sorun olarak gördüklerini teker teker bitirdi. Jonathan Castillero'yu çete içerisindeki sorunun kaynaklarından birisi olarak gördü ve onun infazını gerçekleştirdi. Harry Lamprecht ile evlenen Veronica Laurentius'u çetesinden soyutlaşması ve çete kültüründen uzaklaşması sebebiyle sokaktan uzaklaştırdı.
Jonathan Castillero'nun ölümü.Poison, Veronica Laurentius'u bulvardan uzaklaştırırken merhametine yenik düştü. Kuralları çiğneyerek onun infazını gerçekleştirmedi ve Veronica'ya bir hayat şansı sundu. Quica ve kurallara bağlı olan diğer çete üyeleri Poison'u devirmek için toplandı. Poison'u devirmek isteyen isyan ekibi onun hiç beklemediği anda atağa kalktı.
"Kazandığımı düşünmüyorum, çoktan kazandım. Sen ve kaçan kızın gibi korkaklar da kaybetti." -QuicaPoison kuralları aştı ve bunun cezasını da önderliğini kaybederek çekti. Quica, Ramon, Yonah ve onlar gibi çetesinin kurallarını düşünen diğerleri Poison'un fişini çekti. Hiçbir şansı kalmayan Fernando Figueres, Quica'nın ona uzattığı madalyonu aldı ve Los Santos'tan ayrıldı. Quica onun itibarını, ismini ve gücünü elinden aldı. El Guernica içerisinde artık onun düzeni ve onun kuralları işleyecek.
"Kazanmak veya kaybetmekten korktuğum için gitmiyorum. Sadece çetemi korumak istiyorum." -Poison